Тимчасова реєстрація через «держпослуги» - Як зробити за місцем перебування

  1. дії покроково
  2. Порядок заповнення заяви
  3. Що робити після подачі заявки?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тимчасова реєстрація через держпослуги на сьогоднішній день стала звичайною онлайн-процедурою. Однак дана послуга доступна лише тим користувачам, які пройшли процедуру реєстрації на порталі. Це звичайна реєстрація аккаунта, яка обтяжена лише поштової аутентификацией, після чого можна буде безліч державних послуг замовляти через інтернет.

дії покроково

дії покроково

Як вже було сказано, для початку потрібна реєстрація на порталі.

Для її здійснення необхідно виконати наступні дії:

  1. Знайти через браузер портал державних послуг. Для цього достатньо набрати в рядку пошуку слово «держпослуги». Перша сторінка в пошуку буде відповідним порталом.
  2. На головній сторінці сайту знаходиться кнопка для реєстрації. Після натискання на неї відкриється вікно для внесення реєстраційних даних для облікового запису.
  3. Вказується первинна інформація: П.І.Б. і номер телефону. Якщо номера телефону немає або не хочеться його вказувати, досить вказати адресу електронної пошти.
  4. Після внесення первинних реєстраційних даних потрібно натиснути на кнопку продовження реєстрації.
  5. Після цього з'явиться вікно для введення перевірочного коду. Даний код буде направлено на вказаний телефон або пошту. Після введення коду буде відкрито поле для введення пароля.
  6. Після вибору пароля відкриється вікно для розширених відомостей. Тут потрібно вказати паспортні дані, СНІЛС (страховий номер індивідуального особового рахунку). Ці дані будуть миттєво перевірені в автоматичному режимі, після чого реєстрація завершиться.
  7. Для отримання доступу до всіх даних необхідно підтвердження особи. Це можна здійснити, замовивши лист з даними для аутентифікації або відвідавши будь-якого відділення МФЦ (багатофункціональний центр) і представивши дані, внесені при реєстрації.

Після цього громадяни отримають доступ до всього переліку послуг, що надаються електронним порталом. Подача заяви і документів для відповідної адміністративної послуги здійснюється онлайн, дистанційно. З цієї причини необхідно зробити електронні копії всіх документів, які можуть знадобитися для послуг. Перелік таких документів не змінюється через онлайн-подачі заяви. Він залишається таким же, яким є при подачі заяви особисто.

Представляються виключно електронні копії документів, а не оригінали, навіть якщо у відповідному акті передбачено подання документів в оригіналі.

Представляються виключно електронні копії документів, а не оригінали, навіть якщо у відповідному акті передбачено подання документів в оригіналі

Аутентифікація на порталі набагато спрощує отримання послуг. Так, якщо при особистому відвідуванні держорганів кожен раз необхідно представляти паспорт або інший документ, що засвідчує особу, то зареєстрованим на порталі особам в цьому немає необхідності. Досить мати електронні копії тих документів, які необхідні для відповідної процедури. Отже, як оформити тимчасову реєстрацію через держпослуги?

Пропонуємо Вам ознайомитися:

Для тимчасової прописки документом-підставою є угода, яке засвідчує відповідні приводи для реєстрації. Наприклад, угода про оренду житла. Такий документ потрібно відсканувати і додати в графі «файли» при подачі заявки. Якщо складно зробити скан документів, то краще довірити це професіоналам з будь-якого копі-центру.

Решта кроки виконуються шляхом заповнення інтерактивних анкет.

Так, для початку складається аркуш прибуття, де необхідно вказати наступну інформацію:

  • особисті відомості про заявника;
  • відомості про громадянство заявника;
  • дані про місце і час народження;
  • пол особи;
  • дата, по яку він реєструється тимчасово;
  • відомості про місце, де заявник був зареєстрований раніше;
  • при зміні прізвища потрібно відобразити відомості про причини такої зміни;
  • вказується дата заяви і розпис заявника.

Далі необхідно заповнить лист-облік, який веде статистику прибуття та вибуття громадян.

У ньому зазначаються такі відомості:

У ньому зазначаються такі відомості:

  • термін, протягом якого особа буде перебувати за відповідною адресою;
  • П.І.Б. тимчасово реєструється особи;
  • пол, день і адреса народження;
  • громадянська приналежність заявника;
  • адреса відповідного місця, куди здійснюється тимчасова реєстрація за місцем перебування;
  • дата складання та розпис заявника.

Свою згоду власник відповідного житла може також подати через інтерактивне вікно порталу. У цьому випадку воно підлягає нотаріальному оформленню і подається у вигляді відсканованого файлу.

Від власника потрібно копія документа, що посвідчує його правомочність власності на відповідне житло.

У тих випадках, коли на тимчасову прописку прибувають члени сім'ї реєструючого особи, до заяви потрібно додати відскановані копії нижченаведених документів:

  • паспорта чоловіка і інших отримали паспорти членів сім'ї;
  • свідоцтва про укладення шлюбу для чоловіка або про народження для неповнолітніх дітей.

Варто мати на увазі, що за достовірність вводяться відомостей вся відповідальність лягає на плечі самого заявника. Так що якщо буде відмова внаслідок недостовірності поданих даних або фальшивість будь-яких документів, відповідати перед законом або пожинати наслідки буде сам заявник.

Пропонуємо Вам ознайомитися:

Порядок заповнення заяви

Порядок заповнення заяви

Після заповнення вищевказаних анкет і додатки файлів відкриється сторінка з основним заявою на тимчасову реєстрацію. Первинні відомості, такі як паспортні дані, відомості про заявника будуть завантажені самостійно. Якщо в цих графах заявник помітить помилку, її потрібно виправити.

Далі в порядку черговості в інтерактивну заявку потрібно вводити такі відомості:

  • відомості за адресою тимчасового перебування: регіон, населений пункт, район, вулиця, будинок, квартира;
  • час, протягом якого заявник буде проживати за даною адресою;
  • відомості про особу, яка є власником житла за відповідною адресою;
  • вказує одна з підстав для тимчасової реєстрації;
  • вказується громадянська приналежність особи;
  • зазначаються відповідні обставини, що стали причиною зміни місця проживання (переїзд, відрядження і так далі);
  • якщо, крім заявника, є і його члени сім'ї, то для кожного з них необхідно заповнити відповідні графи;
  • потрібно вибрати реквізити підрозділу паспортного столу, в який необхідно направити заявку;
  • заявка буде направлена ​​в зазначений підрозділ після натискання спеціальної кнопки «Підтвердити заявку».

Відскановані копії повинні бути засвідчені нотаріусом. Так що, хоча сама процедура реєстрації подається безкоштовною, нотаріусу доведеться заплатити. Все залежить від кількості паперів і може коштувати десь від 200 до 700 рублів.

Що робити після подачі заявки?

Те, що заявка була подана онлайн, ніяк не впливає на терміни розгляду відповідними інстанціями тих чи інших заяв. Вони залишаються такими ж, як і при особистій подачі заяви в реєстраційний орган. Так, загальний термін розгляду заяви громадян з питань постановки на облік за місцем проживання становить 3 дні. У деяких випадках цей строк може скласти тиждень.

Як перевірити статус заявки через портал?

Робить це дуже просто:

  • потрібно зайти в свій аккаунт на порталі держпослуг;
  • увійти у вкладку «мої заявки»;
  • серед поданих і знаходяться в розгляді заявок знайти заявку про реєстрацію;
  • якщо послугу розглянули, то навпаки буде статус або «позитивно», або відповідна графа нічого очікувати утримувати ніяких записів.

Те, що в графі після закінчення терміну розгляду немає записів, означає, що в реєстрації було відмовлено. При детальному розгляді заявки на порталі буде відображена причина. Так, після повторної подачі заявки з виправленнями все повинно пройти гладко.

В основному відмова є наслідком неправильного вибору терміну для тимчасової реєстрації. Термін вказується відповідно до даних, які відображаються в документі, що є підставою для реєстрації. Так, він визначається за взаємною згодою з власником відповідного житла.

Отже, як оформити тимчасову реєстрацію через держпослуги?
Що робити після подачі заявки?
Як перевірити статус заявки через портал?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online