Роботу юної мешканки Омська виставлять в Третьяковській галереї

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Прес-служба «МТС Сибір»

За підсумками конкурсу «Авангардист» всеросійського благодійного мистецького проекту «Покоління М» робота 14-річної Омічка Лики Дюрягин, виконана в рідкісній техніці «лучизм», увійде в експозицію виставки Третьяковській галереї в Москві.

МТС і Державна Третьяковська галерея вибрали роботу омської школярки для виставки картин талановитих дітей з регіонів Росії.

Протягом року онлайн-змагання юних художників проходило на сайті. Щоб поборотися за головний приз, учасникам 11-18 років необхідно було пройти серію унікальних відео-уроків від провідних педагогів Третьяковської галереї і створити власну картину в стилі лучизма - одного з ранніх напрямків абстрактної (безпредметною) живопису в історії світового художнього авангарду. Заснований художником Михайлом Ларіоновим в 1912 році, лучизм створив фундамент для появи абстрактного живопису в Росії.

Картина Лики «Казкове пору року» була обрана в числі двадцяти кращих юних художників країни і буде виставлена ​​в експозиції переможців конкурсної програми проекту. Відкриється вона в Третьяковській галереї на Кримському Валу восени 2018 року одночасно зі стартом виставки творів Михайла Ларіонова - знаменитого художника, теоретика мистецтва і одного з лідерів російського авангарду.

Ліка вчиться в ЗОШ №6 Омська і займається в ізостудії «Веселка», малюванням захоплюється вже 8 років. У 2017 році Ліка приймала участь в fashion-конкурсі проекту «Покоління М» і отримала Приз глядацьких симпатій за оригінальний ескіз сукні. Про конкурс «Авангардист» прочитала в інтернеті і вирішила взяти участь, тому що любить малювати і хоче допомагати хворим дітям.

- Я не розраховувала перемогти, але це сталося, і я дуже рада. Навіть не віриться, що побачу свою роботу в Третьяковці !.

- Ми пишаємося перемогою Лики, і раді, що юний талант отримав таке визнання і шанс завдяки нашому проекту «Покоління М». Успіх Лики - прекрасний приклад того, як сучасні технології допомагають реалізувати свій творчий хист і, що ще важливіше, допомагати важкохворим дітям з усієї країни.

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online