Чи не двір, а чудо!

  1. Пальма з пляшок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все більше умільців, які перетворюють двори, територію під вікнами багатоповерхівок в міні-парки. Радують око не тільки квіти, а й кумедні прикраси, зроблені своїми руками з підручних матеріалів. У хід активно йдуть пластикові пляшки. А що - і вулиці будуть чистими, і витрати мінімальні! Нове "обличчя" урни

В Алмати двір на перетині вулиць Муратбаева і Карасай-батира став місцем паломництва гостей навіть з інших районів південної столиці. Вони приходять подивитися на витвори місцевих майстрів і майстринь, які заради задоволення взяли і перетворили звичайний нудний садок під вікнами п'ятиповерхівки в міні-парк. Все, що було потрібно для втілення найсміливіших ідей в життя, - пластикові пляшки різних розмірів і форм, в тому числі від кетчупів, соусів, різнобарвна олійна фарба, старі шланги, тазики, пензлики і старі покришки від автомобілів (їх можна попросити на СТО ). Ну а що робити - підказала фантазія.

Подібні двори з'являються і в інших районах. Сьогодні знайти ідеї з благоустрою садка можна і в спеціальних книгах, і на інтернет-сайтах. Народні умільці докладно описують, як, наприклад, розрізати пластикову пляшку, щоб отримати пальмове листя або стовбур, або голову з тулубом Чиполліно. Дуже красиво виглядають розписані камені - благо цього природного матеріалу в наших дворах теж досить. Такими каменями прикрашений двір по вулиці Шагабутдінова.

Ну а що стирчать із землі металеві труби або зламані дитячі гойдалки можна розфарбувати під шкуру жирафа або зебри. Приробити голову і гриву з пластикових пляшок - і кумедна тваринка готова!

З гумових коліс можна зробити веселого пінгвіна, зайця, та все що завгодно! І навіть урни і старі бочки з допомогою фантазії можна перетворити в веселих чоловічків або героїв мультиків.

Пальма з пляшок

Алматинка Валентина СМИРНОВА дуже любить експериментувати з матеріалами і всі ідеї впроваджує на дачі. Жінка пообіцяла: як закінчить на дачі ремонт, неодмінно покличе нас в гості. Розповіла, що на її ділянці перед вікнами виросли ... пальми з пластикових пляшок. Вони відмінно гармонують з сайдингом, яким оброблений дачний будиночок. Для їх виготовлення потрібні пляшки однакового розміру коричневого (можна жовтого) і зеленого кольорів, ножиці. Для стовбура використовуйте тару коричневого кольору.

У пляшок відріжте денце, а в однієї з них - горлечко (для верхівки). Кількість пляшок залежить від того, якої висоти буде пальма.

Для пальмового листя використовуйте пляшки зеленого кольору. Припустимо, у пальми 8 листя. Розріжте пляшку уздовж навпіл, щоб листя пальми не закручувалося. Виріжте з цього матеріалу різьблений пальмовий лист.

У пляшці для верху пальми в шаховому порядку зробіть вісім хрестоподібних отворів і всуньте в них листя. Якщо пальма висока, кількість листя можна і збільшити. Щоб не порізатися об гострі краї пластикової тари, користуйтеся наперстком або рукавичками, радить наша співрозмовниця.

Щоб зібрати пальму, пляшки без денець необхідно нанизати одну на іншу. На верхівку надіньте пляшку з листям. При бажанні з пінопласту можна зробити кокоси, пофарбувати їх в коричневий колір і прикріпити до листів дротом.

Різьблені днища від пляшок можна використовувати для обробки клумб - просто і красиво. А ще з пластикових пляшок червоного кольору (з-під кетчупу) і зелених можна вирізати квіти.

- Пластикова тара дуже практична, вона добре скручується, а якщо потрібно, то чудово тримає форму, легко миється, - підсумувала Валентина Іванівна.

А коли набридне така прикраса - не шкода викинути і змайструвати що-небудь новеньке.

Кілька запитань щодо вашого своїми дачними секретами!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online