Найдорожче на світі. Про безпеку дітей повинні дбати батьки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Магнітогорськ. Турбуватися про свою дитину - природно, це така ж норма для батьків, як і брати за руку малюка, переходячи з ним через дорогу.

Звичайно, знайти баланс між гіпертрофованим увагою і наданням надмірної самостійності нелегко, і не в кожного дорослого це виходить. Але якщо непомірна опіка призводить до порушення психіки дитини, зміни характеру, то політика «вседозволеності» часто ставить під загрозу його здоров'я, а часом і життя. Ось наочні приклади, що ілюструють, до чого призводить безпечність дорослих в нашому місті.

У минулому році молода матуся збирала на прогулянку двох малюків. Поки вона одягала однорічного молодшого, непосидючий чотирирічний вискочив з коридору в кімнату, де виявилася розкритою балконні двері. Через мить мати почула з вулиці крик. В результаті падіння з четвертого поверху хлопчик отримав важкі травми.

У квітні нинішнього року п'ятирічний хлопчик випав з вікна третього поверху. Дитина гостював у бабусі, щось йому не сподобалося, і він рано вранці почав збиратися додому. Але бабуся розгорнула онука у порога, включила йому телевізор, а сама відправилася в іншу кімнату спати. Прокинулася жінка від того, що в квартирі стало холодно. Дитину ніде немає, вхідні двері замкнені, а ось вікно відкрите. Виглянувши на вулицю, жінка нічого особливого не побачила. А потім вона і батьки дитини не одну годину займалися його пошуками, поки не вирішили повідомити про зникнення в поліцію. Від співробітників правоохоронних органів і дізналися, що хлопчик з множинними травмами знаходиться в реанімації дитячої лікарні.

«На жаль, подібні випадки не поодинокі, - констатує Любов Щебуняева, яка очолює відділ у справах неповнолітніх адміністрації міста. - З 2015 року і по теперішній час в Магнітогорську через недогляд старших членів сімей з вікон квартир випав 21 дитина у віці до 14 років. П'ятьох врятувати не вдалося ».

Хто винен? Звичайно, старші члени родини! Адже навіть закрите вікно і залишений без нагляду на п'ять хвилин малюк можуть перетворитися в трагічне поєднання. Діти досить швидко розбираються з різними віконними ручками, відкривають стулки, щоб ближче розглянути такий дивовижний, яскравий світ за вікном ...

Москітну сітку, яка створює якусь ілюзію захисту, взагалі не можна розглядати як перешкоду. Така помилка вкрай небезпечно: батьки спокійно виходять з кімнати, думаючи, що сітка зможе вберегти дитину від падіння, а діти спиратися на дуже слабку конструкцію, яка не здатна витримати вагу навіть самого маленького дитини.

Що ж робити? По-перше, допоможе якісний обмежувач відкривання вікна, а спеціальний замок не дозволить малюкові самостійно відчинити стулку, але вікно при цьому завжди може бути відкрито для провітрювання в положенні відкидання.

По-друге, приберіть подалі від вікон меблі, яка служить маленьким «підкорювачам вершин» своєрідними сходинками до підвіконня.

І, нарешті, найголовніше: не залишайте дітей без нагляду ні на хвилину, тому що причиною трагедії може стати не тільки доступне вікно, але і включена електром'ясорубка, і незакріплені електрична плита, і навіть незафіксований належним чином шафа. На жаль, випадки травмування дітей різними предметами побутової техніки, меблів - теж не рідкість.

Втім, біда може статися і з дітьми більш старшого віку. Тут уже мова йде про іншу форму контролю. Вибудувати довірчі відносини з власною дитиною, на жаль, вдається не всім. І бездоганний авторитет завоювати теж виходить не у всіх. Але шукати точки взаєморозуміння з власними дітьми обов'язково треба, особливо в їх перехідному віці.

До речі, якщо не цікавитися, де і з ким знаходиться ваша дитина пізно ввечері, чим зайнятий, то пізно потім в подиві розводити руками, коли він потрапляє в реанімацію в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Найстрашніші випадки, коли не вдається врятувати підлітка. Так, в червні нинішнього року три дівчинки в честь від'їзду в табір відпочинку випили спиртосодержащий напій. Однією з них медики допомогти не змогли, 15-річна дівчинка померла в реанімації. Буквально через два тижні історія повторилася з двома іншими дівчатами. Добре, що обійшлося без трагічних наслідків ...

Добре, що обійшлося без трагічних наслідків

Повідомлення про надійшли в дитячу лікарню підлітків у зв'язку з отруєнням алкоголем або наркотиками надходять до відділу у справах неповнолітніх практично щотижня. І знову причина цього - відсутність контролю з боку батьків. Та й недостатньо просто дошкуляти свою дитину-підлітка телефонними дзвінками, набридаючи питаннями: «Ти де? Що робиш? »Добре б ще пояснити, яка небезпека чекає на його, чим може закінчитися та чи інша ризикована затія. І не втомлюйтеся повторно проводити такі бесіди, тому що часто у хлопців спрацьовує принцип «в одне вухо влітає, в інше вилітає». Напевно чули вони про те, що небезпечно перебувати в недобудованих і покинутих будівлях, проте відправляються туди регулярно, намагаються показати свою спритність, сміливість. А в результаті - падіння з висоти, різні травми. Так сталося на початку серпня з магнітогорський тінейджером, який на висоті третього поверху поліз по металевій решітці покинутої будівлі, конструкція не витримала ваги хлопця, відігнула ... Залишок канікул підлітку, схоже, доведеться провести на лікарняному ліжку. Але могло подібне «пригода» завершитися більш плачевно. У 2016 році дівчинку, яка впала з другого поверху старого недобудови, врятувати не вдалося.

Відзначимо, в кожному випадку заподіяння шкоди здоров'ю неповнолітнього поліцейські і співробітники прокуратури проводять перевірку. Якщо виявляються ознаки складу злочину, на батьків або осіб, які допустили заподіяння шкоди здоров'ю, заводиться кримінальна справа. Якщо неповнолітній надходить в травмпункт, в лікарню, правоохоронні органи завжди про це інформуються і починається розгляд. Добре, якщо батьки «відбудуться» пояснювальній, а дитина - легкими ушкодженнями. За безпечність доводиться відповідати!

Існує думка, що сучасні батьки надмірно опікують своїх дітей. Мовляв, колись у Радянському Союзі батьки особливо за своїми чадами не дивилися: ті бігали, де хотіли, залишалися вдома самі, як Чук і Гек, влітку пропадали на річці, жили у бабусі в глухому селі і нічого - прекрасно виросли. Однак давайте пам'ятати, що часи змінилися, небезпек навколо стало більше. Так що в розумних межах стежити за власною дитиною - борг батька. Бережіть своїх дітей. Вони найдорожче, що у нас є.

Увага! У Магнітогорську постійно працює «гаряча лінія» з питань захисту прав та інтересів неповнолітніх. Ви можете звернутися в органи системи профілактики бездоглядності та правопорушень неповнолітніх, якщо вам відомі випадки порушення прав дітей.

Телефони довіри: 49-04-57 - міська комісія у справах неповнолітніх і захисту їх прав (пр. Леніна, 72, каб. 459, понеділок - четвер з 9.00 до 17.00, п'ятниця з 9.00 до 16.00),

41-55-41 - управління соціального захисту населення (цілодобово),

8-800-2000-122 - єдиний загальноросійський дитячий телефон довіри (цілодобово).


Хто винен?
Що ж робити?
Та й недостатньо просто дошкуляти свою дитину-підлітка телефонними дзвінками, набридаючи питаннями: «Ти де?
Що робиш?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online