NEWSru.com :: У Фінляндії дозволили одностатеві шлюби, але не раніше 2017 року

У Фінляндії дозволили одностатеві шлюби, але не раніше 2017 року
Президент Фінляндії Саулі Нііністе 20 лютого затвердив закон, що дозволяє одностатеві шлюби
У 2014 році депутати парламенту Фінляндії проголосували за прийняття громадянської ініціативи, яка виступила за право гомосексуальних пар укласти шлюб

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Президент Фінляндії Саулі Нііністе 20 лютого затвердив закон, що дозволяє одностатеві шлюби, повідомляє фінська телерадіомовна компанія Yle . Новий закон про шлюб набуде чинності 1 березня 2017 року.

Таке пізніше вступ в силу пов'язано з тим, що ще необхідно внести ряд змін в фінське законодавство. Міністерство юстиції скоро приступить до підготовки необхідних змін в законах.

З прийняттям закону Фінляндія стала 12-ю європейською країною, що дозволила одностатеві шлюби. Раніше їх визнали в Ісландії, Великобританії, Португалії, Іспанії, Франції, Нідерландах, Данії, Бельгії, Швеції, Норвегії та на Мальті. Громадяни всіх цих країн не можуть всиновлювати дітей з Росії, так як це заборонено місцевим законом.

У 2014 році депутати парламенту Фінляндії проголосували за прийняття громадянської ініціативи, яка виступила за право гомосексуальних пар укласти шлюб. Громадянську ініціативу підписали майже 167 000 фінів.

Законопроект був внесений самими громадянами - по фінським законодавством, для цього необхідно було зібрати 50 тисяч підписів. Його розгляд і затвердження в парламенті викликало широкий громадський резонанс. Так, парафіяни Євангелічно-лютеранської церкви стали масово покидати її після того, як її архієпископ Карі Мякинен заявив, що підтримує спільне узаконене проживання представників сексуальних меншин. За кілька днів лоно церкви вирішили покинути кілька десятків тисяч прихожан.

Ще в лютому 2014 року прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав постанову уряду РФ, за яким одностатевим сімейним парам заборонено віддавати на усиновлення російських сиріт. За даними Міністерства освіти, в 2012 і 2013 роках громадяни Фінляндії усиновили 33 дитини з РФ. До цього таку ж кількість дітей їхало до Фінляндії щороку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online