«Нижегородська правда»: В селі Хірін відкритий Громадський центр

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Модель відродження села Хірін системна і гармонійна. Тут приділяється увага як проведення подієвих заходів, так і розвитку соціальної інфраструктури », - підкреслив глава Нижегородської області Гліб Нікітін.

У церемонії відкриття взяли участь голова Нижегородської області Гліб Нікітін, митрополит Нижегородський і Арзамаський Георгій, голова ради директорів холдингу «Соціум-А» Ігор Ашурбейлі, генеральний директор Арзамаського приладобудівного заводу імені П. І. Пландіна Олег Лаврічев.

Відкриття нового Громадського центру було приурочено до святкування 435-річчя села. Центр, що включає в себе фельдшерсько-акушерський пункт, музей, бібліотеку та зал для проведення зборів, був створений в рамках державно-приватного партнерства. Реконструкція та обладнання центру здійснювалося за рахунок приватних інвестицій.

Реконструкція та обладнання центру здійснювалося за рахунок приватних інвестицій

«Модель відродження села Хірін системна і гармонійна. Тут приділяється увага як проведення подієвих заходів, так і розвитку соціальної інфраструктури », - підкреслив глава Нижегородської області Гліб Нікітін.

«При цьому тут розвивається виробництво і з'являються робочі місця. Був реалізований дуже цікавий проект інноваційного молочного цеху. У селі відновлений храм, тепер завдяки співпраці органів влади та приватної ініціативи з'явився такий Громадський центр. Навіть там, де немає такої підтримки, можна використовувати це як кращу практику », - додав глава регіону.

Також в рамках святкування 435-річчя села Хірін пройшов фестиваль фольклору та ремесел «Голос традицій». Привітати Хірін з ювілеєм приїхала знаменита етно-фолк співачка Пелагея. Вона дала великий концерт на честь Дня села.

Як зазначив генеральний директор «Соціум-А» Руслан Ашурбейлі: «Відродження села Хірін почалося з відновлення храму і поступово рухається далі. Ми відремонтували дороги і відкрили відділення «Пошти Росії», створили унікальне, єдине в своєму роді, виробництво біорізованного молока, з'явилося рибне господарство, функціонує пасіка. Створюються нові робочі місця для жителів села ».

За матеріалами газети «Нижегородська правда» .

Автор фото: Олександр Омельянчук

Всі фото свята «Голос традицій» >>

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online