Хмарочоси Санкт-Петербурга

  1. Вежа "Лідер" - найвищий будинок Санкт-Петербурга
  2. ЖК "Князь Олександр Невський" і інші висотки Санкт-Петербурга
  3. будується хмарочос

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Короткий огляд найвищих будівель Санкт-Петербурга Короткий огляд найвищих будівель Санкт-Петербурга   ЖК Космос   На сьогоднішній день в Санкт-Петербурзі є кілька висотних будівель, які з деякою натяжкою можна віднести до хмарочосів

ЖК "Космос"

На сьогоднішній день в Санкт-Петербурзі є кілька висотних будівель, які з деякою натяжкою можна віднести до хмарочосів. На відміну від Москви, де ведеться заплановане будівництво Сіті на Пресненський набережній, в Петербурзі висотні будівлі виростають в різних районах міста.

Взагалі хмарочоси - не той вид будівель, який можна назвати типовим для "граду Петрова". Вони представляють разючий контраст з історичною забудовою міста - палацами, набережними, розвідними мостами.

Висотні шпилі не дуже гармонують з імперським пишністю Північної столиці, яким дихає кожен камінь. Але час не стоїть на місці, місто росте вгору, і тепер головне завдання архітекторів - вписати хмарочоси в міський ландшафт таким чином, щоб вони не порушили гармонію і чарівність цього місця.

Вежа "Лідер" - найвищий будинок Санкт-Петербурга

Вежа "Лідер Тауер"

На сьогоднішній день найвищою будівлею Санкт-Петербурга є "Лідер Тауер", розташований на площі Конституції. Будівництво бізнес-центру почалося в 2009 році і мало завершитися в 2012-му, але через фінансову кризу хмарочос був зданий в експлуатацію на рік пізніше запланованого терміну. Деякі приміщення, призначені під офіси, ще пустують.

Власник хмарочоса - компанія "Лідер Груп" . Очікується, що він стане центром ділового району міста, де будуть базуватися представництва найбільших фірм. Цьому сприяє близькість до кільцевої автотрасі і аеропорту "Пулково".

Хмарочос "Лідер Тауер" представляє собою два дзеркальних 8-поверхових крила, між якими розташувалася вежа висотою 145,5 метра, що складається з 42 поверхів. Перші три поверхи займають кафе, винний клуб, сигарна кімната, художня галерея. На 40-му поверсі розташовується панорамний ресторан, з якого відкриваються чудові види Санкт-Петербурга. З ресторану можна піднятися на оглядовий майданчик з загартованого скла, помилуватися містом, зробити Селфі. Північна Пальміра видно звідси, як на долоні.

Родзинка "Лідер Тауер" - унікальні медіа-фасади, на яких можна відтворити зображення найвищої якості. Поверхня хмарочоса при цьому перетворюється на величезний рекламний щит, що дає можливість реалізації найсміливіших ідей.

ЖК "Князь Олександр Невський" і інші висотки Санкт-Петербурга

ЖК "Князь Олександр Невський"

Друга за висотою будівля Санкт-Петербурга - ЖК "Князь Олександр Невський" . Він був завершений в 2012 році і протягом недовгого часу вважався найвищою будівлею міста. Комплекс розташований в Невському районі, на перетині двох проспектів - Рибальського і Обухівської оборони. Забудовник - компанія "РосСтройІнвест" .

Це перший висотний житловий проект в Санкт-Петербурзі. Архітектори, інженери і геологи доклали багато зусиль, щоб створити на болотистому березі Неви надійне підгрунтя для такого великого будинку.

Його висота разом зі шпилем і куполом становить 124 метра. Під дахом комплексу вміщаються більше 1,6 тисяч квартир. З вікон відкривається гарний вид на річкову гладь.

У пішої доступності розташовані три станції метрополітену - "Обухове" , "Пролетарська" і "Рибальське" . У 800 метрах від комплексу - виїзд на КАД.

У 2011 році в Північній столиці завершилося будівництво житлового комплексу "Домінанта". Його висота трохи не дотягла до позначки 100 метрів, але 90-метрові вежі, дзеркально відображають один одного, непогано виглядають навіть на тлі традиційно малоповерхової пітерської забудови. Комплекс складається з 4-х висоток і двоповерхового торгового центру.

Ще один бізнес-центр виріс в 2011 році на березі Охти. "Санкт-Петербург Плаза" складається з трьох корпусів, найвищий з яких має 90 метрів у висоту. У 21-поверховому будинку знаходиться центральний офіс банку "Санкт-Петербург" . Будова має форму вигнутого циліндра, за що городяни ласкаво прозвали його "чайником". Всі три корпуси розташовані на єдиній платформі, під якою знаходиться двоярусна підземна парковка.

будується хмарочос

Лахта-Центр Найперспективніша новобудова-хмарочос Санкт-Петербурга - "Лахта-Центр", який буде зведений замість скандального "Охта-центру". Місце для будівництва знайшлося на північному березі Фінської затоки за адресою: Лахтинская проспект, 2. Форма будівлі нагадує гостро заточений олівець.

Будівництво почалося в 2014 році, а навесні 2015 го відбулася заливка фундаменту. Протягом 2-х діб в основу майбутньої вежі було закачано 19264 кубометра бетону. Тим самим був побитий попередній рекорд Гіннеса за обсягом одночасного бетонування. Такий потужний фундамент потрібен для того, щоб створити міцну основу для найвищого в північних широтах будівлі - "Лахта-Центр" підніметься в небо на 462 метра. Крім того, будівельники повинні були враховувати особливості грунту і конструктивні складності. Будівництво хмарочоса планується завершити в 2018 році.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online