Залізниці Італії: розклад поїздів і покупка квитків. частина II

  1. Розклад поїздів в Італії
  2. Купуємо квитки на потяги в Італії
  3. На італійському ж / д вокзалі
  4. компостування квитків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Продовжуючи тему залізничних поїздок, вже частково розглянуту в першій частині цієї статті Залізниці Італії: про що слід знати, збираючись у подорож , Сьогодні ми розповімо про те, де шукати розклад поїздів в Італії і як купити квитки на них. Також ми торкнемося деяких особливостях, пов'язаних з компостуванням залізничних квитків на Апеннінах.

На кожної більш-менш великої залізничної станції існують табло білого і жовтого / оранжевого кольору.

Зміст статті
1. Розклад поїздів в Італії
2. Купуємо квитки на потяги в Італії
3. На італійському ж / д вокзалі
4. компостування квитків

Розклад поїздів в Італії

Для відправляються поїздів слід орієнтуватися на жовте / помаранчеве табло. На ньому вказується маршрут, основні проміжні станції, а також час відправлення і прибуття. Обов'язково звертайте увагу на додаткові поля, а також майте на увазі, що розклад поїздів в Італії у вихідні та святкові дні, як правило, менш інтенсивне.

Обов'язково звертайте увагу на додаткові поля, а також майте на увазі, що розклад поїздів в Італії у вихідні та святкові дні, як правило, менш інтенсивне

При відправленні поїзда слід орієнтуватися на жовте або помаранчеве табло

Інший спосіб, який більше підійде для тих, хто хоче зорієнтуватися по розкладу поїздів заздалегідь, - перевірити таке можна на сайті Omio , Де є графік руху між найбільш затребуваними серед туристів станціями.

Головне достоїнство сервісу, крім російської мови, що тут можна подивитися розклад відразу всіх основних залізничних операторів Італії. А оскільки ціни на квитки у них відрізняються, то так можна відчутно заощадити.

Купуємо квитки на потяги в Італії

Існує безліч способів придбати квитки на поїзди в Італії як на самій станції, так і задовго до поїздки:

• У касі на залізничному вокзалі. Для цього Вам потрібно вказати касиру напрямок і час відправлення поїзда, кількість квитків і їх клас (primo або secondo).

• В автоматах з продажу квитків, якщо такі є на станції. Ними досить легко користуватися, і вони можуть допомогти уникнути довгих черг в касу.

Ними досить легко користуватися, і вони можуть допомогти уникнути довгих черг в касу

Купити квитки на потяги в Італії можна в автоматах

• Через туристичне агентство, якщо таке надає послуги з продажу квитків на потяги. Найчастіше, в вартість купленого таким чином квитка буде закладена додаткова комісія.

• Через спеціалізований сайт Omio дуже легко придбати електронний квиток на швидкі поїзди, який відправляється на e-mail. Процес купівлі квитка простий і зрозумілий інтуїтивно, тим більше що сервіс працює і російською мовою. Вибираєте маршрут, дату, час, кількість пасажирів і проплачує картою. Напевно, це найбільш проста і зручна опція для покупок через інтернет і наперед.

Якщо Ви подорожуєте на швидкісних поїздах (Freccia), пам'ятайте, що резервація місць на них обов'язкове. Також зустрічаються звичайні міжміські поїзди, в яких обов'язково необхідно резервувати місце.

Квитки на швидкі поїзди, куплені через Omio, випускаються з вже зарезервованими місцями в поїзді. Про рідкісних винятки, коли це не так, сервіс повідомляє мандрівників по email.

І ще важливий момент: динаміка ціни квитків на швидких поїздах в Італії дуже нагадує авіакомпанії: чим ближче дата відправлення, тим дорожче обходиться квиток. Піка вартість досягає безпосередньо в день відправлення поїзда. З цієї причини квитки можна буде купувати завчасно - через інтернет.

На італійському ж / д вокзалі

Коли квиток куплений і вже на руках, все готово до того, щоб його закомпостувати (якщо потрібно), і зайняти своє місце в поїзді. На італійському залізничному вокзалі досить легко орієнтуватися, і за логікою він багато в чому нагадує аеропорт. Щоб не збитися зі шляху і не заблукати в нетрі, пам'ятайте, що «Відправлення» по-італійськи «Partenze», а «Прибуття» - «Arrivi».

Щоб не збитися зі шляху і не заблукати в нетрі, пам'ятайте, що «Відправлення» по-італійськи «Partenze», а «Прибуття» - «Arrivi»

На італійському залізничному вокзалі легко орієнтуватися

Поруч з поїздами, як правило, вказується номер платформи ( «binario» - ит.). Як негласне правило, вважається правильним вже бути на платформі мінімум за 15 хвилин до відправлення поїзда.

компостування квитків

Якщо у Вас квиток на поїзд локального значення - Regionale - або будь-який інший квиток без зазначення дати, часу і місця, то прямо перед посадкою Вам необхідно його закомпостувати. Для цього потрібно відшукати на платформі апарат у вигляді коробки зеленого, білого або жовтого кольору і вставити в нього квиток одним кінцем. Апарат друкує на квитку час і дату компостування і робить його придатним для поїздки.

Будьте уважні, за незакомпостований квиток Вам потрібно буде заплатити точно такий же штраф, як якщо б квитка не було взагалі. Ще раз звертаємо увагу, що якщо у Вас квиток на швидкісний поїзд або електронний квиток, куплений через Omio із зазначенням дати, часу і місця в поїзді, то його компостувати необов'язково.

Після відправлення поїзда намагайтеся не ховати далеко свій квиток - Вам буде потрібно ще пред'явити його кондуктору.

Ну ось, мабуть, і все. Вдалою Вам поїздки.

Photos by: alex ranaldi , HHA124L , KeyKoo1 , Shoot First, Eat Later .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online