Перший будинок за програмою «Житло для російської родини» зданий у Владивостоці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перший будинок, побудований за федеральною програмою «Житло для російської родини», зданий в експлуатацію у Владивостоці. Сьогодні, 25 грудня, ТОВ «Східний ПРОМІНЬ», забудовник за програмою «Житло для російської родини» розпочав видачу ключів і документів власникам нових квартир.

Будівництво 192-квартирного будинку в мікрорайоні «Зелений кут» (вул. Нейбута, 137) Владивостока вів резидент Вільного порту Владивосток - компанія «Східний ПРОМІНЬ». 185 з них загальною площею 11,5 тисячі квадратних метрів передбачені за програмою «Житло для російської родини»,

Як зазначив заступник директора з розвитку ТОВ «Східний ПРОМІНЬ» Олексій Ісаков, будинок почав будуватися в грудні 2016 року. Дозвіл на введення в експлуатацію компанія отримала від адміністрації Владивостока в кінці минулого тижня. З понеділка почалася видача документів і ключів від квартир учасникам програми.

«Всі квартири дво- і трикімнатні, з балконами. У кожній з них зроблена утеплена стяжка підлоги, чорнова обробка стін, встановлені сантехніка, міжкімнатні перегородки і металеві вхідні двері, індивідуальні лічильники на електрику, гарячу і холодну воду, опалення. Горизонтальна розводка опалення дозволяє мешканцям самостійно регулювати температуру батарей в своїй квартирі. Кожен квадратний метр житла обійшовся учасникам програми «Житло для російської родини» в 35 тисяч рублів », - зазначив він.

Прилегла до будинків територія буде упорядкована, заасфальтують дороги, тротуари, встановлять спортивні споруди і дитячі майданчики. Проектом передбачено подальший розвиток дорожньої і транспортної інфраструктури мікрорайону. Завершення будівельних робіт першої черги заплановано на другий квартал 2018 року.

Інвестиційний проект компанії має на увазі будівництво трьох дев'ятиповерхових будинків загальною площею житлової забудови 36 тисяч квадратних метрів. Вартість проекту перевищує 1,4 мільярда рублів.

Другий і третій будинку планується здати в експлуатацію до другого кварталу 2018 року. Всього новосілля зможуть відзначити 576 приморських сімей.

На перших поверхах будівель будуть розміщуватися об'єкти соціального призначення: дитячі установи, магазини, аптеки, офіси - все, що необхідно для комфортного проживання.

Реалізація проекту здійснюється за співфінансування через механізм пайової участі в будівництві. В рамках державної програми «Житло для російської родини» преференції особливого економічного режиму дозволили компанії «Східний ПРОМІНЬ» реалізувати житло за ціною 35 тисяч рублів за один квадратний метр.

Як повідомили в департаменті містобудування Примор'я, в рамках федеральної програми перші будинки в краї були здані в міському окрузі Уссурійська в минулому році.

Відзначимо, Президент Росії Володимир Путін поставив завдання - значно підвищити доступність житла для населення.

«Вважаю, що ми вийшли на такий рівень, володіємо такими ресурсами, щоб ставити перед собою стратегічну, загальнонаціональну задачу, а саме в майбутні роки значно підвищити доступність житла для наших громадян і перш за все для молодих сімей з дітьми», - заявив глава держави.

При цьому Президент наголошує, що люди повинні мати можливість переїхати не в «безликі коробки», а в сучасне житло, яке відповідає всім стандартам комфорту і безпеки, де навколо створені необхідні інфраструктура, соціальні, спортивні об'єкти, парки, громадські простору.

«Це системна задача, її рішення має надати величезний вплив на демографічну ситуацію і якість життя людей, на економіку країни», - підкреслює Володимир Путін.

Катерина Голєва, goleva _ ei @ primorsky. ru

Фото - ТОВ «Східний ПРОМІНЬ»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online