Правила поведінки для вболівальників на ЧС-2018: пийте горілку залпом, їжте борщ

  1. Всеохоплюючий національний напій - горілка
  2. Borscht врятує від похмілля
  3. Знімайте взуття, поважайте бабусь
  4. Росіяни - ніжні люди
  5. Вас спробують завербувати
  6. Правила для всіх одні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Своєрідний посібник для уболівальників британської збірної з футболу, які планують відвідати чемпіонат світу в Росії, підготував таблоїд The Sun . Інструкція містить безліч цікавих і вельми забавних пунктів.

Автори називають свій текст путівником. Насамперед вони звертають увагу читачів на те, що Росія - «зовсім інший світ», зі своїми правилами поведінки, манерами і культурою.

Всеохоплюючий національний напій - горілка

Насамперед видання попереджає британських уболівальників про обережність при вживанні спиртних напоїв.

- Ми, британці, відомі нашим повною відсутністю самоконтролю, коли мова йде про випивку, - зазначають автори. - Тим часом, російські відомі своєю любов'ю до горілки, і це може стати нищівною комбінацією.

Видання радить уболівальникам не зловживати саме горілкою. Звичайно, в Росії на кожному розі її п'ють, це дуже небезпечно.

В якості основного правила при вживанні алкоголю укладачі інструкції рекомендують фанатам добре закушувати і підготувати якомога більше тостів.

- Якщо ви п'єте з російськими, будьте готові вимовити багато тостів, - попереджають автори посібника. - Не пийте зі своєї склянки до тих пір, поки не буде сказано тост - це дуже грубо.

Вживати національний напій британцям рекомендують виключно залпом.

- Але не турбуйтеся, якщо не зможете. Горілка - сильна штука, - заспокоюють автори.

Крім того, фанатам радять не змішувати горілку з пивом, бо це поєднання може викликати «всемогутнє похмілля і гіршу головний біль».

Своєрідний посібник для уболівальників британської збірної з футболу, які планують відвідати чемпіонат світу в Росії, підготував таблоїд   The Sun

Борщ іноземці вважають найефективнішим засобом в боротьбі з похміллям. Фото: Kkal.ru

Автори пам'ятки наполягають, що британцям не варто пробувати змагатися з російськими футбольними фанатами у вживанні спиртного.

- Це інша культура пиття. Вони вас переп'ють, - запевняє живе в Росії власник туристичної агенції Горан Пилипович, який допомагав The Sun складати посібник.

Borscht врятує від похмілля

Журналісти досить докладно описують всі способи не напитися, однак передбачають і варіанти для тих, хто не впорається.

У пам'ятці написано, що від похмілля у росіян є особливий засіб - капустяний суп (borscht).

- Він може здатися не таким привабливим, як бігмак і картопля фрі, але вітамін C швидко позбавить вас від похмілля, - зазначають автори інструкції.

- Він може здатися не таким привабливим, як бігмак і картопля фрі, але вітамін C швидко позбавить вас від похмілля, - зазначають автори інструкції

Пити з російськими іноземцям радять вкрай обережно.

Знімайте взуття, поважайте бабусь

Особливу увагу видання приділяє манерам і правилам поведінки.

- Якщо ви запрошені в російський будинок, будьте ввічливі і запропонуйте спочатку зняти взуття, - продовжують автори.

Далі укладачі посібника уточнюють, що господар житла може дозволити гостю не роззуватися або запропонувати йому спеціальні тапочки.

Крім того, британцям рекомендується поступатися місцем у громадському транспорті літнім людям. Особливо бабусям (старшим жінкам). Автори відзначають повагу до старшого покоління як одну з основних традицій в Росії.

Росіяни - ніжні люди

На закінчення укладачі посібника звертають увагу на похмурість росіян. Однак відразу пояснюють читачам, що це не означає недружелюбність.

- Це просто культура. Російські будуть здивовані тим, наскільки ви балакучі, - підкреслює Горан Пилипович.

Він попереджає, що росіяни не схильні показувати свої емоції.

- Вони відверті в колі сім'ї та друзів, але не з незнайомцями, - уточнює Пилипович.

При цьому Горан запевняє, що місцевому населенню просто потрібно деякий час, щоб «розморозити».

- Росіяни - ніжні люди, без всяких упереджень, - роблять висновок автори посібника.

Вас спробують завербувати

Напередодні чемпіонату світу з футболу в Росії пам'ятки для своїх громадян підготували не тільки британці. Так, українським футбольним уболівальникам рекомендували зовсім відмовитися від поїздки на мундіаль. А тих, хто все-таки збереться, попередили про «додатковому ризику». За словами голова Держприкордонслужби України Олега Слободяна, небезпеки підстерігають українських уболівальників буквально на кожному кроці.

- Починаючи з того, що їх там будуть намагатися завербувати, і закінчуючи затриманнями за будь-яке порушення, використовуючи аргументи як вербування, - зазначив Олег Слободян.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко назвав ЧС-2018 «інструментом пропаганди», проте він заявив, що футбольні вболівальники повинні самі прийняти рішення, чи хочуть вони приїхати на турнір.

Правила для всіх одні

Скільки країн - стільки порад. Однак є правила обов'язкові до виконання вболівальниками, які збираються приїхати в Росію на чемпіонат світу з футболу. Це правила перетину кордону Російської Федерації. Їх небагато, і в основному вони аналогічні тим, що прийняті в інших країнах світу.

Перед тим як проходити прикордонний контроль, що прибувають в країну фанати повинні заповнити міграційну карту. В цей документ необхідно внести дані з паспорта. Одна частина міграційної карти згодом залишиться у прибуває, а другу заберуть собі прикордонники.

- Міграційної карту, як і паспорт або інший документ, за яким здійснено в'їзд в Росію, необхідно весь час носити з собою, - нагадують організатори мундіалю. - Якщо ви втратили карту, слід звернутися в міграційну службу. Зробити це треба протягом трьох днів.

У міграційній службі проведуть перевірку даних іноземця і видадуть дублікат міграційної карти. В крайньому випадку, якщо пропажа міграційної карти виявилася безпосередньо перед від'їздом з Росії, її можна заповнити в аеропорту.

Що стосується митних правил, встановлених законодавством Російської федерації, то вони досить прості:

  • Прибувають до Росії особи можуть ввезти до 200 сигарет і не більше 3 літрів алкогольної продукції.

  • Ввозиться в країну іноземна валюта не підлягає декларуванню, якщо її сума не перевищує $ 10 тисяч.

  • До Росії можна ввозити ліки, призначені для особистого користування. У тому числі і сильнодіючі препарати, але тільки в тому випадку, якщо на них є рецепт або виписка з історії хвороби. І те й інше має бути переведено на російську мову і нотаріально завірене. Такі препарати підлягають декларації.

  • Спеціальний дозвіл потрібно в разі провезення зброї.

  • Легальність провезення спеціалізованого обладнання також повинна бути підтверджена дозволом.

Забороняється вивозити з Росії культурні цінності. Сувенірні матрьошки до них, зрозуміло, не належать.

Нагадаємо, перший в історії чемпіонат світу з футболу в Росії пройде з 14 червня по 15 липня в 11 містах. У Краснодарському краї мундіаль відбудеться на стадіоні «Фішт» в Сочі . 15 червня місті-курорті зіграють команди Португалії та Іспанії, 18 червня - Бельгії та Панами, 23 червня - Німеччини і Швеції, 26 червня - Австралії і Перу.

Як повідомляли «Кубанські новини», спортивна інфраструктура Сочі повністю готова до ЧС-2018.

Крім того, для гостей мундіалю розробили безліч варіантів пересування на території Сочі. «КН» дізналися, який транспорт і як буде ходити в Сочі під час ЧС-2018 .

З 15 травня в Сочі почне працювати єдиний телефон транспортного колл-центру - 8-800-234-2018. Подзвонити по ньому всі жителі і гості курорту зможуть безкоштовно.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online