Брюссель підготував план дій на випадок жорсткого Brexit

Photo by robynmack96 on Foter.com / CC BY 🔊 Відтворити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Єврокомісія розробила план екстрених дій в разі виходу Великобританії з ЄС без підписання угоди з Брюсселем. Про це в середу, 19 грудня, повідомляє Financial Times з посиланням на інформовані джерела.

Відзначається, що пакет Єврокомісії з 14 пропозицій охоплює різні сфери і спрямований на те, щоб «уникнути найбільш негативних наслідків жорсткого Brexit».

Зокрема, країнам - членам ЄС рекомендується вжити заходів «щодо вирішення проблеми статусу проживання і соціального забезпечення громадян Великобританії в Європі», чекаючи взаємних кроків з боку Лондона.

Пропонується також прийняття більш десятка законодавчих актів з метою пом'якшення жорсткого Brexit і «забезпечення певної спадкоємності» в відносинах між ЄС і Сполученим Королівством. Йдеться, в тому числі, «про право на польоти, сертифікатах безпеки польотів, квоти на вуглеводневі сполуки».

Частина законодавчих актів стосується фінансових послуг - сфери, лідером в якій є Великобританія. Брюссель виступає, зокрема, за те, щоб європейські континентальні компанії продовжували використовувати розрахунково-клірингові центри на Британських островах і іншу фінансову інфраструктуру, щоб не допустити хаосу на ринках.

У той же час, в пакеті нічого не говориться про головну на сьогодні проблеми, пов'язаної з кордоном між Північною Ірландією і Республікою Ірландія після виходу Великобританії з ЄС.

Напередодні повідомлялося про те, що Лондон також почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit. Зокрема, Британія має намір підвищити готовність військовослужбовців.

Нагадаємо, Брюссель і Лондон 25 листопада затвердили угоду за умовами Brexit, проте прем'єр-міністр Тереза ​​Мей Мей відклала голосування за неї в парламенті Великобританії.

korrespondent.net

Photo by robynmack96 on Foter.com / CC BY

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online