Як взяти кредит на кредитній біржі Webmoney? Плюси і мінуси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На сьогоднішній день отримати гроші в борг можна не тільки в звичному банку або кредитній спілці, а й в ... Інтернеті - за допомогою спеціальної кредитної біржі. Отримати на руки довгоочікувані позикові кошти тепер можливо буквально за пару хвилин (на відміну від банківського кредиту, де процедура кредитування займає від кількох годин до кількох тижнів).

Правда, і переплатити за таку «швидкість оформлення» доведеться пристойно ...

На даний момент віртуальні кредити пропонує тільки одна платіжна система - WebMoney На даний момент віртуальні кредити пропонує тільки одна платіжна система - WebMoney. Так як офіційного статусу кредитної установи у неї немає, то в якості кредиторів виступають звичайні фізособи. До речі, в Інтернеті, кредитування WebMoney вважається одним з найбільш ризикованих, але, разом з тим, і дуже високоприбутковим способом заробітку.

Що являє собою кредитна біржа WebMoney?

Платіжна система WebMoney, по суті, просто надає віртуальну майданчик, де позичальники і кредитори можуть зустрітися і домовитися про співпрацю.

Щоб отримати кредит, потрібно зробити наступне:

1) В системі розміщується заявка, в якій вказується: яку конкретно суму позичальник просить в борг, на який строк і які відсотки він готовий заплатити за це кредитору;

2) Через якийсь час хтось із кредиторів виявляє бажання позичити позичальнику необхідну суму грошей на обумовлених умовах;

3) Після цього на адресу позичальника висилається кредитну угоду, яке він повинен підтвердити окремим листом;

4) Кредитні кошти переводяться на електронний гаманець позичальника.

По суті, кредитор WebMoney ризики неповернення повністю бере на себе. WebMoney гарантує лише наявність в системі паспортних даних кожного потенційного позичальника. Ну, і ще те, що в разі несвоєчасного повернення кредиту електронний гаманець позичальника буде автоматично спустошений на користь кредитора.

Так що займатися кредитуванням через систему Вебмані - справа дуже і дуже ризикована. Але, з іншого боку, підвищені ризики компенсуються кредитору високою процентною ставкою ...

Вартість віртуальних кредитів

Віртуальні кредити вважаються одними з найдорожчих з усіх існуючих Віртуальні кредити вважаються одними з найдорожчих з усіх існуючих. І хоча процентну ставку кредитор і позичальник в кожному конкретному випадку обумовлюють індивідуально, менше 5% в місяць вона становить вкрай рідко.

Середні процентні ставки по кредитах в WebMoney прирівнюються до ломбардних. Тобто, коливаються в межах від 5% до 12%. Причому, зауважте: мова йде не про річні відсотки, а про ставку в місяць. Виходить, що за рік такий кредит «обросте» 60-144% переплатою!

Верхньої планки по сумі кредиту на віртуальних кредитних біржах не існує (у всякому разі, теоретично). Отримати $ 3-5 тисяч користувачеві з гарною кредитною історією і датою реєстрації в системі більше одного року - цілком реально. У банку такі суми видаються зазвичай тільки при наявності довідки про доходи, поручительство або надання застави.

Отримані на кредитній біржі WebMoney можна тут же витратити в Інтернеті на придбання товарів і послуг, або ж перевести в готівку через приватні контори або банківські рахунки. В останньому випадку не забувайте, що отримана «на руки» сума буде менше схваленого кредиту на 2-5% - комісії за переведення в готівку віртуальних коштів.

Як правило, позичальник зобов'язується виплатити кредит одним платежем - разом з усіма спочатку нарахованими на нього відсотками.

Скажімо, кредит на $ 100 оформлявся терміном на місяць під 5% (в місяць, а не на рік). Навіть, якщо позичальник поверне позичені на біржі кошти через 5 днів, віддати за умовами кредитного договору він повинен буде все одно $ 105 = $ 100 + 5%. Погодьтеся, не дуже зручно ...

З іншого боку, якщо домовитися з кредитором про ставку в 1% в місяць (а такі випадки теж траплялися) - можна вже не сумніватися: ні в одному «реальному» банку такий дешевий, швидкий і зручний кредит Ви б

напевно не отримали!

Що відбувається в разі неповернення?

Якщо в банку всі процедури, що стосуються прострочення передбачені і розписані до дрібниць (листи, дзвінки відповідних служб, колекторські агентства, звернення до суду), то на кредитних біржах все виглядає зовсім по-іншому Якщо в банку всі процедури, що стосуються прострочення передбачені і розписані до дрібниць (листи, дзвінки відповідних служб, колекторські агентства, звернення до суду), то на кредитних біржах все виглядає зовсім по-іншому. З подібними проблемами стикається і портал віртуального кредитування vdolg.ru.

1) Як тільки закінчується термін дії кредитного договору, система автоматично перераховує всі кошти з рахунку позичальника на рахунок кредитора;

2) Якщо цієї суми недостатньо для повного погашення кредиту - гаманець позичальника блокується, а його паспортні дані передаються в розпорядження кредитора;

3) Після надходження на рахунок позичальника будь-якої суми (неважливо, з якого джерела), вони будуть автоматично перенаправлені на гаманець кредитора;

4) Після повного погашення кредиту гаманець позичальника буде розблоковано. Однак в його статусі на кредитній біржі з'явиться напис: «Оформлював кредити, але не погашав їх вчасно».

Такий статус відповідає заплямованою кредитної історії в «реальному житті». Власникові такої мітки нові кредити або не видаються зовсім, або оформляються під дуже високі відсотки.

Що відбувається в тому випадку, якщо позичальник пропав разом з непогашеним кредитом?

Найнеприємніша для кредитора ситуація. про відповідальності за несплату кредиту перед банком ми вже писали. По суті, на руках у нього залишається лише підтверджене кредитну угоду і паспортні дані позичальника. Теоретично, з усіма цими документами він має право звертатися до суду ...

Однак варто врахувати і таку ситуацію, як територіальне розташування кредитора і позичальника. Іноді вони знаходяться не просто в різних містах, але і в різних країнах! Тому все (навіть найпесимістичніші варіанти розвитку подій), обидва учасники кредитної угоди обговорюють ще на стадії оформлення угоди.

Але зрозуміло, що рішення спірних питань звичним для всіх способом (звернення до суду) в разі віртуального кредитування стає вкрай скрутним.

Як стати учасником віртуальної кредитної біржі Webmoney?

Якщо ні підвищені ризики, ні рекордно високі процентні ставки Вас не злякали, то стати кредитором або позичальником на Вебмані досить просто.

1) Скачуєте програму для управління електронними гаманцями 1) Скачуєте програму для управління електронними гаманцями. Цю програму можна знайти на головній сторінці WebMoney, після чого потрібно лише завантажити її і встановити на свій комп'ютер. Процедура установки займає близько 5-10 хвилин;

2) Пам'ятайте, що отримати кредит WebMoney можуть тільки власники так званих персональних атестатів. Простіше кажучи, ті товариші, які при реєстрації своїх електронних гаманців надали реальні паспортні дані.

На сьогоднішній день компанії, що видають такі атестати, знаходяться в кожному великому місті Росії. А обійдеться подібна послуга власнику гаманця буквально в кілька доларів;

3) Після установки електронного гаманця на свій комп'ютер і отримання атестата, можна відразу ж користуватися функціоналом віртуальної кредитної біржі. Іншими словами, брати чи видавати кредити WebMoney.

Процедура оформлення кредитної заявки на кредитній біржі виглядає так:

1) Заходите на сторінку http://nebankir.ru/credit.webmoney.ru;

2) Зверніть увагу! Крім звичних всім користувачам Мережі гаманців типу WMZ (долари США), WME (євро) і WMR (рублі) знадобиться створення і специфічних гаманців - спеціально для отримання або видачі кредитів.

Робиться це буквально за пару хвилин. Кредитори створюють гаманець типу WMD, а позичальники - гаманець формату WMС.

Далі, якщо Ви виступаєте в ролі позичальника, необхідно подати заяву на отримання кредиту. У відповідних полях вказуєте необхідний розмір кредиту, термін його повернення і кінцеву суму погашення з процентами.

Наприклад,

«Хочу взяти кредит на $ 100 терміном на 60 днів з поверненням $ 110».

В цьому випадку система автоматично прорахує місячну процентну ставку.

Віртуальні кредити, як правило, погашаються одним платежем, але не пізніше дати, зазначеної в договорі.

Для повного закриття кредиту потрібно увійти в свій гаманець формату WMС, ( «історія операцій»), вибрати опцію позики і погасити його. В результаті з гаманця WMZ автоматично спишеться необхідна сума.

Переваги віртуального кредитування:

- мінімальний пакет документів - крім паспорта і наявності персонального атестата Вебмани від позичальника нічого не потрібно;

- швидка і проста процедура оформлення кредиту;
- можливість отримати кредит на великі суми без надання додаткового забезпечення.

Недоліки віртуального кредитування:

- велика переплата;

- необхідність нести додаткові витрати на покупку персонального атестата і переведення в готівку віртуальних грошей.

Небезпеки кредитування в Мережі

Віртуальне кредитування вважається, з одного боку, вигідним і простим способом зайняти невелику суму грошей без проблем і турбот Віртуальне кредитування вважається, з одного боку, вигідним і простим способом зайняти невелику суму грошей без проблем і турбот.
З іншого боку, кредитори «не люблять» електронні кредити через істотних ризиків неповернення коштів, а позичальники - через крайню дорожнечу таких позик.

Чому займатися кредитуванням в Мережі ризиковано?

- не існує НІЯКИХ гарантій повернення виданого через біржу кредиту;

- в разі виникнення прострочення звертатися в міліцію через $ 100 практично ніхто не буде. А якщо позичальник до того ж ще і проживає в чужій країні - це стає неможливим в принципі;

- паспортні дані позичальника цілком можуть виявитися підробленими. В цьому випадку довести що-небудь (і вже, тим більше, повернути свої гроші назад) вкрай важко.

- отримані за договорами позики відсотки підлягають обов'язковому оподаткуванню. Так що, якщо Вашої кредитної діяльністю всерйоз зацікавиться податкова - можна «потрапити» на пристойні грошові штрафи.

Єлизавета Авдєєва,

спеціально для NeBankir.Ru

Що являє собою кредитна біржа WebMoney?
Що відбувається в разі неповернення?
Що відбувається в тому випадку, якщо позичальник пропав разом з непогашеним кредитом?
Як стати учасником віртуальної кредитної біржі Webmoney?
Чому займатися кредитуванням в Мережі ризиковано?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online