БАБКА ЗА 'мишку': Телевізійний сценарій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ВЕДУЧИЙ: Яких тільки чудес немає в нашій російській глибинці. У Тульській області, в селі Малі Глюки живе 75-річна бабуся-програміст. Інтерв'ю з цією чудовою бабусею ми і пропонуємо вашій увазі.

Антураж - сільська хата, в кутку стоїть комп'ютер.

ГОЛОС ЗА КАДРОМ. Клавдія Петрівна Платова все життя прожила на селі і до обчислювальної техніки ніколи відношення не мала. Але одного разу вона гостювала у онуків в місті, і старшенький посадив її перед комп'ютером.

Старенька бабуся в хусточці сідає за комп'ютер, піднімає з монітора мереживну серветку, хрестить екран, після чого приймається тикати в клавіші ревматичними пальцями.

ГОЛОС ЗА КАДРОМ. : Бабуся, яка і до телевізора щось ставилася з побоюванням, несподівано у всьому розібралася і тепер не мислить себе без комп'ютера.

Бабуся сидить обличчям до камери. Видно, що на грудях у неї висить брошка, зроблена зі старої 'миші' - причепурилася заради зйомок.

БАБУСЯ. Відсталий у нас народ, милок, чево тут говорити: Адже ці ламери окрім мелкософтовского гною і слухати ні про що не чули. Чого вже тама! Піди я на весь район одна під Юнікс роблю, прости Господи.

КОРЕСПОНДЕНТ. Зручна річ комп'ютер?

БАБУСЯ. Ишшо яка! Мені тепер в корівник ходити не треба. Alt-Del натиснула - корову подоїла, Ctrl-Ins - вечірня доїння пішла. Ctrl-F1 - пшоно курям насипано, Ctrl-C - виділений фрагмент копіюється в буфер: Ой, чево-то зарапортувався я, милок. Знову ж таки - якщо суседко треба на картах поворожити - всі до мене. Я 'косинку'-то али солітёрчік розкину, наложу пасьянец, і ось ті, Пятровна, конгретьюлейшенз! - ясно як Божий день - буде твоя корова телитися, али немає, прийде твій Колька тверезий али в устілку п'яний!

КОРЕСПОНДЕНТ. У селі кажуть, ви собі інтернет провели?

БАБУСЯ. Це обов'язково. Я перший час-то модемів понаставляли, один в сараї, один в стайні, один, геть, на сіннику.

КОРЕСПОНДЕНТ. Ну і як?

БАБУСЯ. Модем, милок, це відстій! Вчорашній день на вашу думку, по-міському. У мене нині всюди виделенка прокладена! Оптоволокно!

КОРЕСПОНДЕНТ. Опто: що? ..

БАБУСЯ. Волокно. Я перший час з цього волокна шкарпетки намагається в'язати, так потім внучок мені розтлумачив. А раз, пам'ятаю, у мене кулер здох. КОРЕСПОНДЕНТ. Вибачте?

БАБУСЯ. Ну, кулер здох. Вентилятор згорів по-вашому, по-міському. Я камінь мокрою ганчіркою накрила, та й запарковаться штатно.

КОРЕСПОНДЕНТ. Перепрошую я не зрозумів.

БАБУСЯ. Так Бог тобі суддя, ламер. Довго пояснювати. Я ось че думаю: треба в наш сільмаг компутер поставити. А то ить мені до ево через всю вулицю, аж за три будинки ходити. Я б тада покупки через інтернет робила. Хлібу там, сірників. Інет хороша штука, милок. Я оттудова рецептів млинців собі скачала тисячі дві. І з папайей, і з Мамайя, і з ківямі різними, - до кінця життя всіх не перепробуєш! А ось литовку, сіно косити, замовила по інету - і нема!

КОРЕСПОНДЕНТ. А ви в інтернетівських чатах буваєте?

БАБУСЯ. І-і, Міла. У двох - постійно! В одному у мене нік (прізвисько, значить) - Загадкова, а в іншому - Кульбаба. Але це я не по серьезке, а шутейно. Фотку просять - я посилаю Любов Орлова, в трико, з 'Цирку'. Мені Свіданка призначають - прикольно! Так я подружок своїх в інтернеті заміж видаю! (Кадр - на лавочці сидять сільські баби.) Любку за німця прилаштувала. (Одна баба зникає з лави.) Катьку за австралійця. (Катька зникає.) Нінку за Ефіопії. (На лавці з'являється ефіоп в зипуне і валянках.) А напередодні зайшла я на сайт цієї, як її, Пентагон. Ні, ну в Брюсселі там кака-то. А! Ната! Ось, зайшла я на сайт цієї Нати, і кажу: а відкрийся, Наталочка, бабі Нюре, каки-таки твої секрети. І відкрилася мені Ната. Зрозуміла я, що ласкаве слово - воно хоч кому приємно! ..

На задньому плані з'являється Дід.

ДЕД. Клавка! Куди мої валянки поділися?

БАБУСЯ. Так я можу знати! В Яндексі поішши, тама все знайдеться. Іди садіся, поки клавіші-то гарячі! .. ДЕД. Тьху!

Дід йде.

БАБУСЯ. Дід у мене морально застарів, весь час то глючить, то в тувалете зависає. Зуби не жують - вставною Катрич треба. Відеокарта не фуричіт - окуляри треба купувати. Частоту б ишо йому поміняти, а то раз в півроку-то замало. Знову пані ніяк не зрозуміє, що можна одне поліно на два логічних поліна розділити, і від цього тільки швидше буде! Наскільки якщо вже до мене докторів викликав, та доктора вони чо! Приїдуть, я їм кажу, що, мовляв, вірусів у мене немає. З жалезом ось була проблема, дак я сходила до коваля нашому Митрич, він мені махом апгрейд зробив. Верхньої пам'яті ишшо не вистачає. Чево в дитинстві на жорсткий диск записали - пам'ятаю, а ось чого вранці було - хоч убий. Камінь в нирках міняти треба.

ДЗК. А іграшки є у вас комп'ютерні?

БАБУСЯ. А як пані, милок! Оченно мене ндравится супостатів ковбасити, міста їхні захоплювати. Токо ось - б'ю монстрів, а шкода. Але все одно цікаво. У обчем, порадували творці гри нас, людей похилого віку: Та ти, я дивлюся, втомився мене, стару, слухати. Хочеш - музики заведемо? Скачала тут Русланову на емпетрі, на цілісний гігабайт. Так рулезно співає - (співає) 'Валянки, валянки, які не апгрейдив, стареньки! Ах ти Коля-Микола, ти вінчестер поміняй! Приходь до мене додому, та процесор-то помий! Не ходи на порно.ру, а то пащу тобі порву! Валянки, валянки! .. '

Спів бабки плавно мікшується.

ГОЛОС ЗА КАДРОМ. Василь Пупкін, село Малі Глюки, спеціально для програми 'Перешкоди в ефірі'.

© 2002 "Червона бурда"

Зручна річ комп'ютер?
У селі кажуть, ви собі інтернет провели?
Ну і як?
Опто: що?
Вибачте?
А ви в інтернетівських чатах буваєте?
Куди мої валянки поділися?
А іграшки є у вас комп'ютерні?
Хочеш - музики заведемо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online