Шахрайство в інтернеті: способи не попастися

  1. Способи шахрайства в інтернеті
  2. фішинг
  3. жебрацтво
  4. шлюбні афери
  5. Інтернет магазини
  6. резюме

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19.06.2017

Багато хто стикався з різними видами шахрайства і хтось навіть ставав жертвою нечесних на руку людей, але шахрайство в інтернеті - порівняно новий спосіб обману. Часто користувачі не замислюються, що «всесвітня павутина» несе в собі не менші небезпеки і може використовуватися зловмисниками для безкарного відбирання грошей з вашого гаманця. Спеціальної статті про шахрайство в інтернеті в Кримінальному Кодексі немає і ці злочини потрапляють в розряд загальної юрисдикції, але знайти і покарати он-лайн шахраїв важко, чим і намагаються скористатися зловмисники.

Способи шахрайства в інтернеті

Поширені способи обману в інтернеті:

  • фішинг;
  • жебрацтво через соц. мережі, фальшиві фонди і благодійні організації;
  • шлюбні афери;
  • інвестиції, фінансові піраміди;
  • фальшиві інтернет-магазини або пересортиця купленого товару;
  • комп'ютерні віруси;
  • СМС;
  • крадіжка чужих інтернет-ресурсів;
  • конкурси;
  • фріланс.

Щодня з'являються нові способи обману через інтернет і передбачити і попередити їх все неможливо, але вже відомі варто розглянути детальніше.

фішинг

Fishing ( «рибалка») полягає в спробі вивудити у жертви важливу інформацію, що стосується його особистих даних і фінансових реквізитів. Варіантами можуть служити e-mail-розсилки з проханням надати ваші персональні дані, фальшиве повідомлення від банку, якого немає, з повідомленням про уявну блокування рахунку або перезапуску системи з пропозицією повідомити номер вашої пластикової карти і CVC, пін-коду. Способи бувають різні, важливо знати, що пін-код повинні знати тільки ви. Навіть співробітнику банку повинен бути невідомий ваш пін код. Знаючи номер і CVC із зворотного боку карти, у зловмисників з'являється можливість оплачувати товари і послуги на деяких інтернет-ресурсах.

Такі повідомлення приходять по e-mail або SMS, а ось сайт на якому необхідно ввести дані, цілком може реально існувати і зовні нагадувати банківський, але до вашого банку він не матиме відношення - фальшивка.

Такі повідомлення приходять по e-mail або SMS, а ось сайт на якому необхідно ввести дані, цілком може реально існувати і зовні нагадувати банківський, але до вашого банку він не матиме відношення - фальшивка

жебрацтво

Благодійність - справа благородна, але на наших світлих почуттях і бажанні допомогти хворій людині інколи намагаються заробити і не чисті на руку люди. Вони можуть просто скопіювати сторінку, яка опублікована в соц. мережах, з проханням перерахувати гроші на лікування дитини або незаможного інваліда і підмінити банківські реквізити. Можуть просто вигадати слізну історію і розмістити фальшиві історію хвороби і фото. Перш ніж перераховувати гроші постарайтеся отримати максимально більше інформації про фонд, який повинен отримати перерахування або про людину, яка звернулася за допомогою.

шлюбні афери

При контактах з дівчиною або чоловіком через соціальні мережі або сайти знайомств вас повинно насторожити, якщо ваш кореспондент раптом попросить грошей на те, щоб нібито оплатити інтернет , Внести плату за преміум-аккаунт або на дорогу для зустрічі. Цілком реально, що після отримання грошей бажана дівчина перестане виходити на контакт, а на ділі це - шахрай, який вирішив так обдурити довірливого користувача.

Інтернет магазини

Необхідно упевнитися, що магазин, в якому ви збираєтеся придбати товар має хорошу репутацію і існує тривалий час, інакше ви ризикуєте отримати зовсім не той товар, який замовляли, або зовсім не дочекатися нічого.

резюме

Якщо ви не впевнені в сумлінності ресурсу, на який збираєтеся відправити гроші або повідомити свої персональні дані або банківські реквізити, краще цього не робити. Ризик зіткнутися з шахрайством занадто великий. Куди звертатися при інтернет шахрайстві - тільки в поліцію. Іноді в розшуку зловмисника може допомогти власник хостингу, на якому розміщений шахрайський сайт, але за законом покарати зловмисника і відшкодувати збиток можна тільки через поліцію.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online