У Парку Горького реконструюють кінотеатр «Велетень»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будівля поруч з Кримським мостом пустує з часів Великої Вітчизняної війни. Через кілька років там планують відкрити інноваційний кінотеатр. Скільки це коштує, і кому він потрібен? Будівля поруч з Кримським мостом пустує з часів Великої Вітчизняної війни

Фото: Олексій Філіппов / ТАСС

Більшість автомобілістів на Садовому і не підозрюють, що проїжджають повз воронки від бомби часів війни - будівля праворуч від головного входу в парк Горького простоює 74 роки. Колись тут були суднобудівні верфі, в 23-му році Щусєв все перебудував для павільйону сільськогосподарської виставки, а десять років по тому бразильський архітектор Родріго Дакоста обладнав тут перший міський електротеатр, який працював до 42-го року. Однак довоєнний кінотеатр збираються відродити, причому, в новому форматі. Каже партнер бюро Kleinewelt Architekten Микола Переслєгін.

Kleinewelt architekten в Москві роблять масу громадських просторів: працюють, наприклад, на Ходинському полі, роблять павільйони на ВДНГ і в Таганському парку. Коментує історик архітектури, Михайло Коробко.

У відродженому кінотеатрі будуть два зали - на двісті і вісімдесят чоловік. Воронку, де зараз ростуть дерева, планують залишити: це історія. Кошторис проекту - від 400 до 600 млн рублів. Поки фінансування під питанням. Ймовірно, платити буде або парк Горького, або потенційний оператор майданчика.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Скільки це коштує, і кому він потрібен?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online