ЄДІ з російської мови на високий бал: секрети підготовки від вчорашнього випускника. Частина 2.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перша частина рекомендацій тут.

Які теми вивчати?

Краще дотримуватися тем шкільного підручника (бажано профільного рівня) Краще дотримуватися тем шкільного підручника (бажано профільного рівня). Найменшу увагу треба приділити тим темам, які ви вивчите в цьому навчальному році. План повинен охопити проміжок часу від вересня і до другої половини травня. Тому відкриваємо зміст і прораховуємо. Охопити потрібно все. Російська - це той предмет, де кожне невивчене правило може згубити навіть найпрекрасніше твір.

Читання - найкращий помічник при підготовці.

Я вже торкнувся цієї теми вище. Справа в тому, що читання книг - незамінний засіб для підвищення своєї успішності. І виражається це в тому, що читання:
дозволяє запам'ятовувати правопис слів і пунктуацію; розвиває кругозір і творче мислення, що необхідно для твори; поповнює кількість аргументів з літератури знову ж для твори.

Ні Ні шкільний учитель, ні викладач на курсах нам не говорили про це. Але я помітив це ще при підготовці до ДПА (ОГЕ), і тоді я у вільний від навчання час читав. У дні, коли немає підготовки до ЄДІ, найкраще почуття: і мозок відпочине від теорії з тестами, і правила будуть прямо на сторінках книги.

Контроль за знаннями

Контроль за знаннями

Ми вже відзначили, що потрібно постійно нарешівать тести і демонстраційні варіанти іспиту. Тепер більш конкретно про це. Крім цього сайту, присвяченого підготовці до ЄДІ з російської мови, я приведу три дуже корисних інтернет-ресурсу. Не в якості реклами, а виключно для користі майбутнім підкорювачам ЄДІ:

1) Яндекс ЄДІ (тільки зверніть увагу, що формат багатьох завдань і нумерація з 2015 року відрізняються) Відомий сайт, де можна пройти демонстраційний варіант ЄДІ в режимі онлайн, скласти свій варіант і в кінці отримати результати про правильних і неправильних відповідях. Клацнувши на неправильну відповідь, можна відразу ж прорешать десяток аналогічних, щоб точно засвоїти свою помилку. База даних завдань величезна, в тому числі і з російської мови. Результати можна зберігати, тим самим проводячи контроль за своїми знаннями, постійно покращуючи показники.

2) Вирішу ЄДІ. А цей популярний сайт лідирує у випускників. На жаль, я запізно відкрив його для себе, але навіть з листопада він мені здорово допоміг. Вирішу ЄДІ дозволяє перевести результати випускника відразу в стобальною шкалу. Сервіс дуже зручний і тим, що частина С перевіряється модераторами, бали по ній потім додаються до тестової частини здає. Фактично можна пройти повноцінний пробник з відмінною перевіркою твори. Сайт включає в себе всі можливості, що і у Яндекс ЄДІ, але має більш зручний інтерфейс. Особливо мене потішило те, що можна проконсультуватися із знавцем, якщо виникнуть сумніви з приводу тестового питання.

3) Капкани ЄДІ. На цей ресурс я натрапив уже в березні і не встиг як слід покористуватися. Але він унікальний в плані підготовки до твору С1 (завданням 25). Ресурс створено вчителькою, яка пропонує безліч матеріалу для підготовки до твору, готові приклади творів, аргументи і т.д. Але головна особливість - це перевірка твори в точній відповідності до критеріїв ЄДІ і багатьма коментарями. Пам'ятаю, відправив свій твір і отримав бали за нього, вказівки на помилки, коментар. У цього сайту лише один мінус - багато охочих. Тому пишіть твір і відправляйте на перевірку вже зараз!

Література для підготовки

Зараз ринок рясніє різними посібниками для підготовки до ЗНО, але на прилавках багато як корисних книг, так і не дуже. Теорію краще брати з хорошого шкільного підручника і не купувати нічого нового. До другої половини травня можна докупити короткий курс російського, а ще краще - російська в схемах. Це дозволить освіжити знання перед іспитом. Особливо я хочу відзначити одну хорошу книгу для підготовки до твору - «Завдання частини 3 (С)» О.М. Мама я. Краще посібник для підготовки до твору, що я бачив. Мої високі бали за С1 (завдання 25) отримані багато в чому завдяки цій чудовій книжці. В цілому ж можна використовувати різні джерела, але сильно цим не захоплюватися: справа не в кількості посібників, а в якості занять.

Шкільний учитель - кращий товариш

Я зрозумів це пізно Я зрозумів це пізно. І ти, дорогий абітурієнт, що не повториш моїх помилок. Справа в тому, що замість дорогущих репетиторів можна консультуватися зі звичайним учителем після занять або під час консультації, коли буде вже цілеспрямована підготовка до ЄДІ в школі. І я впевнений, що жоден вчитель не відмовить. Більшої частини молодих людей, як правило, не важливі їх результати іспиту, а якщо ви підійдете і попросіть підказати, то педагогу це буде ще і приємно. У квітні і травні я носив свої твори на перевірку вчительці, і вона із задоволенням допомагала мені виправити помилки.

Курси, репетитор або самостійна підготовка?

Особисто моя думка така: курси марні. Я відходив на них весь навчальний рік і почерпнув звідти не так багато знань. Куди більше користі було від самостійного навчання. Репетитора з російської мови у мене не було, зате я найняв репетитора з історії. Репетитор - він більше духовний наставник, з ним відчуваєш себе впевненіше, а індивідуальні заняття набагато ефективніше, ніж групові. Якщо бюджет дозволяє, можна його найняти. Але і гострої необхідності в цьому немає: зараз дістати можна абсолютно все, ресурсів для підготовки море. Тому ви можете цілком підготуватися самостійно.
Мабуть, це все мої рекомендації вам, друзі. І скільки б вас не лякали тим, що ви завалити твір і тести, пам'ятайте: не такий страшний чорт, як його малюють. При грамотній підготовці, вмілому розподілі часу, завзятості і працьовитості за рік можна домогтися засвоєння всіх необхідних знань з російської мови. І я щиро сподіваюся, що прочитали цю статтю хлопці незабаром покажуть на іспиті блискучі результати.

Успіхів!

Матеріал підготував Дмитро

на Ваш сайт.

Які теми вивчати?
Курси, репетитор або самостійна підготовка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online