Свідоцтво про державну реєстрацію ІП: зразок, як його отримати, термін дії

  1. Що це таке?
  2. Як його отримати?
  3. Особливості отримання іноземними громадянами
  4. Які відомості містить свідоцтво?
  5. Термін дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Діяльність організацій та індивідуальних підприємців неможлива без відповідної реєстрації Діяльність організацій та індивідуальних підприємців неможлива без відповідної реєстрації. В іншому випадку діяльність вважається незаконною , Що загрожує штрафними санкціями.

Основним документом для ІП є свідоцтво про держ. реєстрації. Розглянемо, що собою являє цей документ і як його отримати.

Зміст статті

Що це таке?

Відповідно до російських законів, підприємець може здійснювати свою діяльність тільки після закінчення процедури державної реєстрації і отримання відповідного документа.

Свідоцтво видається особі після того, як була завершена процедура оформлення ВП у податкових органах, а також дані про нього були передані в ЕГРІП.

Цей документ необхідний для підтвердження того факту, що людина законно займається тим чи іншим видом діяльності. Крім того, без свідоцтва неможливо укладання договорів або здійснення операцій з метою отримання прибутку.

Унікальний номер, який в обов'язковому порядку вказується в цьому документі, служить як основного реквізиту підприємця і в обов'язковому порядку повинен бути зазначений у всій звітної документації ВП і інших паперах, що відображають діяльність бізнесмена.

Як його отримати?

Відкриття ІП і видача свідоцтв проводиться Федеральною податковою службою (ФПС) Відкриття ІП і видача свідоцтв проводиться Федеральною податковою службою (ФПС). Для законної реєстрації своєї діяльності підприємцеві слід звертатися до податкових органів того району, де він має постійну реєстрацію. Це є обов'язковою умовою і тоді, коли займатися бізнесом особа планує в будь-якому іншому регіоні.

При зверненні в державні органи необхідно пред'явлення наступного пакета документів:

  • заяви, складеного відповідно до встановленої законом формою Р21001 , Яка крім інших відомостей повинна містити і індивідуальний номер платника податків (ІПН), що складається з 12 знаків;
  • квитанцію, що підтверджує сплату державного мита у встановленому розмірі;
  • паспорт підприємця (оригінал і копія);
  • відомості про обраної системи оподаткування.

зразок документа

Остання умова не є обов'язковим, так само як і зазначення номера ІПН в тих випадках, коли громадянин ще не отримував цей документ.

Законом дозволяється заповнення заяви як в рукописній, так і в друкованій формі. Крім того, не обов'язково відвідувати ФНС, можна скористатися онлайн-сервісом податкової служби на офіційному сайті . Також скористатися інтернетом можна і для сплати обов'язкової держмита.

Є можливість реєстрації ІП третьою особою. Для цього необхідна нотаріально завірена довіреність від підприємця і паспорт того, хто звернувся до податкових органів за отриманням свідоцтва.

Особливості отримання іноземними громадянами

Іноземні громадяни також мають право здійснювати підприємницьку діяльність на території РФ. Бізнесменам, які не мають російського громадянства, необхідно надати в ФНС наступні документи для отримання реєстраційного свідоцтва:

  • посвідчення особи іноземного громадянина і його копія які супроводжуються перекладом на російську мову і завірена нотаріально;
  • вид на проживання;
  • дозвіл на тимчасове проживання на території Росії;
  • документ з підтвердженням адреси проживання на території РФ;
  • свідоцтво про народження (необхідно при відсутності відповідних відомостей в посвідченні особи).

Всі перераховані документи повинні бути надані в оригіналах і копіях. В цілому процедура реєстрації іноземця в якості ІП така ж, як і для громадянина Росії.

Які відомості містить свідоцтво?

Документ про реєстрацію підприємця має встановлену форму і відображає наступні дані:

  • назва реєстраційної інстанції;
  • паспортні дані особи;
  • номер, присвоєний ВП у відповідності з Єдиним державним реєстром індивідуальних підприємців;
  • дата, коли була проведена реєстраційна процедура.

Ці дані потрібні для ідентифікації ІП та отримання додаткових відомостей про організацію.

Термін дії

Реєстраційний документ ІП не має терміну дії і може бути анульований тільки тоді, коли підприємець припинить свою діяльність і дані про нього будуть виключені з ЕГРІП Реєстраційний документ ІП не має терміну дії і може бути анульований тільки тоді, коли підприємець припинить свою діяльність і дані про нього будуть виключені з ЕГРІП.

Однак є можливість заміни свідоцтва. Вона проводиться в Відповідно до письмової заяви особи і необхідна в таких ситуаціях:

  • громадянин змінив ім'я, прізвище або по батькові;
  • втрата документа;
  • його псування внаслідок попадання води, хімічних і барвників, повна або часткова псування вогнем та інше;
  • зміна статі громадянина.

Коли свідоцтво підлягає заміні у зв'язку зі зміною даних особи, буде потрібно пред'явити відповідні документи, що підтверджують цей факт Коли свідоцтво підлягає заміні у зв'язку зі зміною даних особи, буде потрібно пред'явити відповідні документи, що підтверджують цей факт. Набагато складніше проходить отримання нового паперу в зв'язку з тим, що стара прийшла в непридатність з тих чи інших причин. У таких випадках необхідно надати податковим органам достатньо доказів того, що дії були ненавмисними.

Часто підприємці йдуть на невелику хитрість і при необхідності замінити зіпсований документ заявляють про його втрату. Це допомагає заощадити час і уникнути тривалих розглядів з податковою.

Що це таке?
Як його отримати?
Як його отримати?
Які відомості містить свідоцтво?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online