Леви виходять на свободу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Випуск левів на свободу завжди проходить урочисто. В цей день в "Тайгане" збирається особливо багато народу - сюди приїжджають не лише туристи, а й преса. І це не дивно, адже подібного видовища не побачиш більше ніде в нашій країні. Так що там, в нашій країні - в Європі. Адже сафарі-парк "Тайган" єдиний в своєму роді.

Заснований підприємцем Олегом Зубковим у 2012 році на місці покинутого полігону поблизу Білогірська, парк левів швидко став однією з головних визначних пам'яток Криму. Робота по переобладнанню пустиря з уламками похилих будівель в квітучий оазис була пророблена колосальна, в чому може переконатися кожен, відвідавши "Тайган".

Минувши прохідну парку, відвідувачі точно виявляються в іншому світі - тільки що навколо були безплідні степу, і ось вже їм на зміну прийшли чудові сади з мармуровими скульптурами і фонтанами, серед яких гуляють павичі і бігають спритні кролики Минувши прохідну парку, відвідувачі точно виявляються в іншому світі - тільки що навколо були безплідні степу, і ось вже їм на зміну прийшли чудові сади з мармуровими скульптурами і фонтанами, серед яких гуляють павичі і бігають спритні кролики. У густих заростях дерев приховані просторі вольєри, де привільно живуть самі різні звірі й птахи, деякі з яких настільки унікальні, що далеко не кожна країна може похвалитися наявністю їх у себе в зоопарках. Наприклад, це білосніжний тигр. Ні, не білий в чорну смужку, які сьогодні часто виступають в цирках, немає. Тигр зовсім білий, і лише ледь-ледь на сніговій шкурі вгадуються кремові смуги.

Тигр зовсім білий, і лише ледь-ледь на сніговій шкурі вгадуються кремові смуги

Живе тут і сімейство ягуарів, у яких нещодавно з'явилося потомство, і пуми, і чарівні жирафи, любителі петрушки і спілкування з відвідувачами, і багато, багато інших. А ще кожен бажаючий може поспілкуватися і сфотографуватися з левову-тигрячої малечею - ті охоче йдуть на руки і дають себе гладити.

А ще кожен бажаючий може поспілкуватися і сфотографуватися з левову-тигрячої малечею - ті охоче йдуть на руки і дають себе гладити

По парку можна гуляти, час від часу відпочиваючи на різьблених мармурових лавах, а можна і покататися на екскурсійному потязі або взяти на прокат велорикші. Але, звичайно, головна перлина парку "Тайган" - це сафарі. Величезна територія, на якій абсолютно вільно живе кілька десятків левів. Тут у них є все: переліски, де можна сховатися від пекучого літнього сонця, відкриті простори, щоб побігати досхочу, басейн для купання і, звичайно, щоденне харчування - по 10 кг свіжого м'яса на кожного лева. Тож не дивно, що царі звірів мають можливість вести тут природне життя диких тварин і активно розмножуватися. Звичайно, в холодну пору року ці африканські кішки живуть в опалювальних приміщеннях, але в квітні кожного року виходять на свободу.

Першими вольєри залишають досвідчені самці і відразу починають ділити територію. Між ними виникають бійки - кожен хоче показати, що він сильніший і гідний зайняти краще місце в сафарі. А вже потім із зимових притулків виходять левиці. Втім, леви, будучи за своєю природою істотами досить ледачими, не поспішають залишати затишні вольєри, так що Олегу Зубкову часом доводиться їх виганяти.

Треба сказати, що власник чудо-парку Олег Зубков з величезними котами на короткій нозі - вони люблять його і дозволяють практично все, навіть часом катають на своїй спині. І це не результат дресирування, а лише прояв крайнього ступеня довіри.

Відвідувачі парку мають можливість спостерігати за дійством з пандусів, піднятих над землею на три метри і простягаються через все сафарі - і безпечно, і все видно. Львів можна навіть погодувати, купивши в спеціальному кіоску шматочки свіжого м'яса - хижаки завжди охоче випрошують їжу у глядачів.

Втім, гладячи гладкі шкури звірів, розумієш, що мешканці "Тайган" не голодують, не дивлячись ні на які економічні складності.

Втім, гладячи гладкі шкури звірів, розумієш, що мешканці Тайган не голодують, не дивлячись ні на які економічні складності

А ще тутешні леви по-справжньому добрі. Багато з них народилися в "Тайгане" і виросли буквально на руках у людей, від яких в житті бачили тільки хороше. Люди для них - старші брати, друзі, але ніяк не об'єкт полювання. Так що поспілкуватися з левами тет-а-тет в парку може кожен бажаючий - ті охоче дають себе гладити, чесати і навіть тягати за хвіст. Нас, журналістів, Олег Зубков теж вивіз прямо до левів в сафарі, однак ті були надто зайняті розділом території і налаштовані досить агресивно, тому довелося задовольнятися лише фотозйомкою. Але все одно спілкування з левами в їх природному середовищі, коли між людиною і звіром немає решіток - сильне відчуття.

Але все одно спілкування з левами в їх природному середовищі, коли між людиною і звіром немає решіток - сильне відчуття

Залишається лише побажати парку, де живуть благополучні добрі звірі, процвітання і розвитку, а його власнику і засновнику Олегу Зубкову мужності і сил протистояти всім нападкам і препонам з боку можновладців (ми писали раніше про непросту ситуацію, що склалася навколо "Тайган" і другого проекту Зубкова - зоопарку " казка "). Звірі, які живуть в сафарі-парку вірять людям, так давайте ж ми, люди, не підведемо їх довіру!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online