1 березня 2013 року завершиться безкоштовна приватизація житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до федеральним законом про приватизацію житлового фонду громадяни мають право один раз безкоштовно придбати у власність житлові приміщення в державному і муніципальному житловому фонді Відповідно до федеральним законом про приватизацію житлового фонду громадяни мають право один раз безкоштовно придбати у власність житлові приміщення в державному і муніципальному житловому фонді. Однак, цим правом вони можуть скористатися тільки до 1 березня 2013 року - з цієї дати в Росії припиняється безкоштовна приватизація житла. Тому тим, хто бажає стати власником займаної квартири або будинку, варто поквапитися.

За статистикою, яка ведеться органами місцевого самоврядування, на 1 листопада 2012 року в Бурятії залишаються приватизованими 22 480 житлових приміщень. Серед основних причин такої ситуації - відсутність у громадян документів, необхідних для приватизації житла, а також коштів на виготовлення технічної документації на житло, заявний характер приватизації, старий стан житла і т.д.

Адміністрації муніципального освіти «Заіграєвський район» нагадує, що для приватизації займаного на підставі ордера або договору соціального найму житла - квартири або будинку, громадянам необхідно звернутися із заявою в МУ «Комітет з управління майном і земельних відносин» адміністрації муніципального освіти «Заіграєвський район», якщо житло є муніципальним, або в установу, на балансі якого знаходиться житло, якщо воно - державне.

Заява про передачу житла у власність заповнюється особисто громадянином, якому воно надано, або довіреною особою, при наявності нотаріально завіреної довіреності. У заяві обов'язково вказується у власність одного з подружжя, яке проживає осіб або в загальну (часткову) власність передається житло.

До заяви додається наступне:

- копії документів, що засвідчують особу заявника та членів його сім'ї, копії свідоцтв про народження дітей до 14 років;

- документ, що підтверджує право громадян на користування житловим приміщенням (ордер або договір соціального найму);

- кадастровий паспорт на житлове приміщення (з 1 січня 2013 року технічний план);

- виписка з реєстру муніципального нерухомого майна;

- довідка з особового рахунку про зареєстрованих в приватизованому житловому приміщенні громадян;

- в разі неучасті в приватизації неповнолітніх дітей надається постанову органів опіки та піклування про дозвіл неучасті таких дітей в приватизації;

- для підтвердження невикористання громадянами, які беруть участь в приватизації житлового приміщення, права приватизації житла надаються:

а) довідки з усіх місць реєстрації, де громадяни проживали з 4 липня 1991 року по даний час;

б) довідки органів технічного обліку того регіону, де громадяни проживали з 4 липня 1991 року по 1 жовтня 1998 року, що підтверджують невикористання громадянами права приватизації за період з 4 липня 1991 року до 1 жовтня 1998 года;

в) довідки Управління Федеральної служби державної реєстрації кадастру і картографії того регіону, де громадяни проживали після 1 жовтня 1998 року по даний час, що підтверджують невикористання громадянами права приватизації за період з 1 жовтня 1998 року по даний час.

- в разі відмови осіб, які спільно проживають з заявником, від приватизації житлового приміщення надаються їх нотаріально завірені відмови (включаючи неповнолітніх у віці від 14 до 18 років) від включення в число учасників спільної власності на приватизоване житлове приміщення.

Оформлення кадастрових паспортів на житлове приміщення (квартиру, житловий будинок) до 1 січня 2013 року здійснюють органи БТІ, з 1 січня 2013 роки за оформленням техплана також можна буде звернутися до кадастровим інженерам.

Після отримання від громадянина заяви та зазначених вище документів МУ «Комітет з управління майном і земельних відносин» адміністрації муніципального освіти «Заіграєвський район», або установа, на балансі якого знаходиться житло, перевіряє їх і, в разі наявності підстав для приватизації житла, укладає з громадянином договір передачі житлового приміщення у власність громадянина. При наявності підстав для приватизації житла договір повинен бути укладений з громадянином в двомісячний термін з дня подачі документів.

Договір передачі житлового приміщення заявник передає в Згурівського відділ Управління Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії по РБ (Управління Росреестра по Республіці Бурятія) для державної реєстрації переходу права власності. Після закінчення 5 робочих днів з дня подачі документів Управління Росреестра по РБ видає громадянинові свідоцтво про державну реєстрацію права власності на житло.

Право власності на житло дозволяє громадянину самостійно розпоряджатися їм - продавати, дарувати, передати у спадок, в заставу і т.д.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online