Як зберегти гроші під час кризи?

  1. Вкладіть в себе і сім'ю
  2. Цінні папери
  3. облігації
  4. Довірче управління
  5. Дорогоцінні метали
  6. Банківські вклади
  7. Нерухомість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У період макроекономічної нестабільності кожна людина, що має накопичення, задається питанням: як зберегти гроші під час кризи? Способів вирішення цієї життєво важливої ​​задачі чимало, кожне несе в собі певний ризик. Тому потрібно вивчити і приміряти до своєї ситуації все варіанти, а потім вибрати з них кілька, найбільш придатних. У період макроекономічної нестабільності кожна людина, що має накопичення, задається питанням: як зберегти гроші під час кризи

Вкладіть в себе і сім'ю

Зараз украй нерозумно, що можна придумати в кризу - це економити. Дефолт або висока інфляція швидко «зжеруть» накопичення. Тому важливо не збереження грошей під час кризи, а як зробити так, щоб купюри не знецінилися.

Нерозумно економити і ховати рублі під подушку, навіть в порівняно спокійні періоди економічної історії вартість грошей поступово знижується - приблизно на 11% в рік.

Якщо ви хочете щось купити - купуйте в кризу, тому що через час ця річ буде коштувати дорожче.

Вкладіть накопичення в відпочинок, який раніше відкладали, заплатите за навчання дітей або дороге лікування, відкладає раніше.

Думаєте про новий телефон або комп'ютері - купуйте зараз, коливання і нерішучість в цьому питанні в період кризи приведуть до того, що залишитеся з купою непотрібних грошей, але без бажаного гаджета.

Якщо накопичення досить великі, є сенс придбати автомобіль. При бажанні його незабаром можна перепродати за більшою ціною.

Цінні папери

У кризові часи відмінний варіант зберігання накопичень - вкладення в цінні папери. Як з'ясувати, які акції перспективні і принесуть дохід? Під час кризи це завдання багаторазово спрощується, найкраще купувати цінні акції великих банків і нафтових та інших компаній.

Вартість акцій постійно коливається, потрібно мати терпіння, щоб дочекатися, поки цінні папери піднімуться в ціні.

Відмінним вкладенням стають акції німецьких компаній, але інвестувати в них краще, дочекавшись падіння на 10.000 пунктів.

Найбільш надійні автопром, хімічні і фармацевтичні підприємства, важке машинобудування. Перспективні невеликі компанії, спрямовані на споживчий сегмент економіки. В акції має сенс інвестувати близько 35% інвестицій.

облігації

Прибутковий фінансовий інструмент в окремих випадках - облігації, які гарантують обумовлений заробіток і термін виплати доходів.

Недолік вкладення в облігації - потрібно мати фінансові навички, тому що є ризик дефолту за боргами компанії.

Наші співвітчизники зазвичай набувають акції грецьких, іспанських, італійських, португальських та інших європейських компаній.

Довірче управління

Для тих громадян, які слабо розбираються в акціях та облігаціях, краще вкладати в цінні папери не самим, а практикувати довірче управління.

Для цього підбирається надійна компанія, що займається розпорядженням засобами в спеціальному фонді - Піфе. Співробітники такого фонду купують для своїх клієнтів цінні папери, попередньо зробивши ретельний аналіз і прогноз ринку.

Розрізняються три стилю роботи таких фондів: одні вкладають в боргові зобов'язання, другі - в акції, треті - змішані.

ПІФи об'єднують і вкладають кошти безлічі дрібних вкладників, виходить колективний інвестор.

Кошти клієнтів ПІФів більш захищені, вони міститися в депозитарії. Дохід теж не гарантований на 100% - брокер хоч рідко, але теж може помилятися.

Якщо ринок зростає, буде дохід, при падінні виходять збитки, але цілком втратити кошти практично не можна.

Дорогоцінні метали

Як зберегти гроші під час кризи? Інвестори в усі часи вкладали в золото і срібло. Навіть через багато років золотий запас не втрачає своєї актуальності, золото обов'язково подорожчає в перспективі.

Але на нетривалих етапах ціни на золото можуть просідати, як це трапилося в 2013 році. Золото найбільш надійно захищає від валютних коливань, але вилучати інвестицію потрібно мінімум через три роки, щоб був прибуток.

Приватники купують золото трьома способами:

  • через інвестиційні фонди;
  • знеособлені металеві рахунки;
  • безпосередньо - в злитках, монетах, ювелірних виробах.

Золото не страхується банками, як вклади. При покупках фізичного золота враховується ПДВ. Зберігати золото потрібно обережно, подряпини впливають на вартість. Оптимально купувати золото через спеціальні фонди.

Банківські вклади

Якщо громадянин не шукає високої прибутковості, а тільки хоче зберегти кошти - можна віднести гроші в банківську установу. Там гроші захищені від злодіїв і грабіжників, а відсотки перекривають інфляцію.

В Європі депозитні вклади менше двох відсотків річних, в російських банках вони набагато більше. При великому дефолт вкладення в банк теж можуть знецінитися, як це сталося під час розвалу Радянського Союзу.

Потрібно також розуміти, що при достроковому знятті депозиту відсотки втрачаються. Щоб перестрахуватися, можна розділити гроші на три-чотири види валют і покласти їх в різних банках. Якщо одне з вкладень виявиться невдалим, інші збережуться.

Нерухомість

Як зберегти гроші під час кризи? Надзвичайно популярне вкладення коштів - покупка нерухомості, як в нашій країні, так і за кордоном.

Безліч агентств допомагають знайти нерухомість відповідно до ціни в різних країнах світу. У деяких з них при наявності власного житла дається дозвіл на проживання в країні.

Купувати первинне житло набагато прибутковіше, але ризиковано. Прибутковість в тому, що купити новобудову через рік її можна продати набагато дорожче.

Ризик же в тому, що іноді підводять забудовники, про що відомо з резонансних історіях в ЗМІ.

Висновок: Як зберегти гроші під час кризи? Способів багато: вкладати в акції, облігації, ПІФи, золото, можна купити нерухомість або віднести гроші в банк.

У кожного з цих варіантів є свої переваги і недоліки, інвестору краще вибрати відразу кілька способів збереження капіталів. У період кризи не можна зберігати гроші вдома, вони знеціняться. Набагато розумніше купувати ті речі, які давно планували, але так і не набули.

Чи доводилося вам вирішувати проблему збереження коштів під час кризи? Чи були вдалими ваші інвестиції або не вдалося зберегти свій добробут. Поділіться своїми спостереженнями та висновками в коментарях нижче.

Тепер ви знаєте про те, як зберегти гроші під час кризи.

З повагою, команда сайту 100druzey.net

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс.Дзене прямо зараз!

Дзене прямо зараз

Як з'ясувати, які акції перспективні і принесуть дохід?
Чи доводилося вам вирішувати проблему збереження коштів під час кризи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online