Чи реально зняти житло в Мінську без посередників: практичні поради

  1. Етап 1. Визначення підходящої квартири.
  2. Етап 2. Вивчення пропозицій
  3. Етап 3. Особистий огляд квартири і спілкування з орендодавцем.
  4. Етап 4. Перевірка легальності угоди.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рано чи пізно в житті кожної людини настає один з найважливіших і відповідальних моментів - час створювати своє гніздечко. Молоді люди в пошуках свободи і незалежності починають замислюватися про те, що пора жити окремо від батьків, абітурієнти з інших міст обирають столичні університети, а молоді і не дуже фахівці з периферії приїжджають до Мінська в пошуках високооплачуваної роботи. До якої б категорії ви не ставилися, перед вами постає одне й те саме запитання: як зняти квартиру в Мінську без посередників на тривалий термін ? Пошук житла - це далеко не найпростіше заняття, яке вимагатиме від вас величезного запасу вільного часу і терпіння, тому рада перший - запасіться і тим, і іншим в необмежених кількостях. А поки ви намагаєтеся осягнути дзен, ознайомтеся і з іншими радами, які можуть значно спростити процес ваших пошуків.

Не дарма в народі кажуть, що скупий платить двічі, проте все ж переважна більшість «квартіроіскателей» намагається зняти квартиру без агентств-посередників. Мовляв, і гонорар їм оплати, та й гарантій немає, що ріелтори чесно відпрацюють заплачені вами гроші. У чомусь ви може бути і мають рацію, хоча такий варіант пошуку квартири значно заощадив би ваш час. Однак якщо час для вас не проблема і ви твердо вирішили знайти житло самостійно, пора починати діяти прямо зараз, адже десь в Мінську саме в цю хвилину здається квартира вашої мрії.

Етап 1. Визначення підходящої квартири.

Насамперед вам потрібно визначити, яку суму грошей ви готові платити за оренду квартири. І дитині зрозуміло, що чим ближче квартира до центру Мінська, тим вона дорожча. Однокімнатна квартира в віддалених районах в середньому коштує 130 у.о. в місяць, в той час як житлоплощу в гарному будинку в центрі міста може щомісяця робити вас біднішими на всі 500 «зелених». Двушку ви можете зняти за 200-700 доларів, трьох- і чотирикімнатні квартири - від 300 і вище. Такі фактори, як наявність меблів і близьке розташування метро, ​​легко можуть додати до вартості ще сотню.

Сильно позначається на ціні і вік будинку. Новобудови можуть стати вашим кращим варіантом, якщо у вас сильно обмежений бюджет і є власна меблі, якій ви готові обстоювати квартиру. Справа в тому, що через свого розташування в новій і ще не зовсім обжитий частини міста ці квартири коштують завжди нижче середнього. Як правило, меблів там немає, що теж знижує ціну. Що стосується квартир в будинках постарше, то вони завжди дорожче через більш зручного розташування і більшої кількості зручностей у вигляді побутової техніки та меблів.

В якому б районі міста ви не шукали квартиру, зверніть увагу на наявність інфраструктури. Переконайтеся, що поруч є хороший продуктовий і господарський магазини, аптека, банк і банкомат, потрібний вам транспорт, який домчить вас до місця роботи або навчання. Інакше може трапитися так, що ви поласитеся на занадто привабливу ціну, а потім ті гроші, які ви нібито зекономили, будете витрачати на маршрутки до супермаркету.

Етап 2. Вивчення пропозицій

Пошук своєї квартири, нехай і взятої в оренду, - це не одномоментне рішення. Тому якщо у вас не критична ситуація, коли нова квартира потрібна буквально завтра, інакше банально ніде буде жити, відкладіть пошук житла до літа або зими. Справа в тому, що в цей час ринок оренди нерухомості не такий активний, як навесні і восени, коли столичні студенти з усім своїм студентським ентузіазмом шукають собі притулок, тим самим створюючи величезний попит і сприяє зростанню цін.

Але в разі, якщо вам потрібно терміново зняти квартиру без посередників, зробити це можна трьома основними способами:

1) розклеїти в сюжеті вас районі оголошення про бажання зняти квартиру або розмістити ці оголошення на спеціалізованих сайтах. Іноді орендодавці самі можуть вас знайти. Розклеювати ваші оголошення типу «Зніму квартиру в вашому домі» або «Молода сім'я терміново зніме квартиру в вашому районі» краще не тільки на під'їздах, але і в місцях масового скупчення людей: біля банків, на перехрестях і автобусних зупинках. Однак не забувайте, що розміщувати оголошення можна тільки в спеціально призначених для цього місцях. В іншому випадку, якщо вас помітить співробітник міліції, пошуки квартири можуть вилитися в штраф.

2) на тих же сайтах вивчити розділ з уже існуючими пропозиціями. Тут обов'язково звертайте увагу на ті критерії пошуку, які ви визначили під час першого етапу.

3) кинути своїм знайомим клич про допомогу. Тут ви можете саркастично посміхнутися, але краще не варто. Іноді саме цей варіант приносить свої плоди. Просто складіть список всіх ваших знайомих в Мінську і відправте їм смс-повідомлення, що ви терміново шукаєте квартиру. Ви коли-небудь чули про правило шести рукостискань або навіть про просте сарафанне радіо? Загалом, ваше прохання швидко розлетиться по Мінську і, може, знайде свій відгук. Тільки неодмінно надішліть саме смс, а не дзвоніть особисто. Повідомлення довше залишається в телефоні, тому є шанс, що господар апарату буде періодично натикатися на ваше прохання і передавати її все новим і новим людям.

Етап 3. Особистий огляд квартири і спілкування з орендодавцем.

Ось у вас і з'явилися перші варіанти, які вам дуже навіть до душі. Ви зателефонували власниками квартир і призначили час для огляду. Особисте спілкування з орендодавцем - це шанс не тільки отримати вподобану вам квартиру в своє користування, а й зробити це на максимально вигідних для себе умовах. Іноді особливо важко зняти квартиру в Мінську студентам : Якому господареві хочеться отримувати скарги від сусідів через гучну музику або п'яних криків? Тому вам варто звернути увагу на такі фактори як ...

… зовнішній вигляд.

Переговори з господарем квартири - це, звичайно, не інтерв'ю про прийом на роботу, але і тут дуже важливо відчувати себе впевненим в одязі. Підберіть свій гардероб так, щоб вам було комфортно. Психологи радять одягнути щось звичне, а не нове. Однак, засмальцьовані джинси і дірявий светр - це теж зовсім не варіант, адже всі орендодавці цінують саме акуратність. Тому заздалегідь подбайте цим питанням, щоб в своєму вбранні возз'єднати комфорт і охайність.

... впевнена мова.

Ви повинні будувати бесіду таким чином, щоб у орендодавця склалося враження, що ви можете піти в будь-яку секунду. Він повинен бачити, що ви твердо знаєте, яка квартира вам потрібна і скільки ви готові за неї заплатити. При правильно розставлених акцентах ви зможете домогтися навіть знижки.

... доброзичливий тон розмови.

Ваша впевнена мова жодним чином не повинна поєднуватися з нахабством, інакше власник квартири сам може виставити вас за двері, адже порожній квартира все одно не залишиться. Не потрібно бурхливо реагувати на ціни і умови договору. Зберігайте спокій (згадайте, як ви осягали дзен на самому початку всієї затії) і не забувайте, що іноді вистачає однієї посмішки, щоб домогтися потрібного результату.

Етап 4. Перевірка легальності угоди.

Якщо вже ви зважилися шукати квартиру без допомоги професіоналів, то вам будуть потрібні знання деяких законів. Перш за все, переконайтеся, що ваш орендодавець платить податки. Далі попросіть документи господарів на квартиру і уважно їх вивчіть, щоб не стати жертвою шахраїв. Забудьте про наше рідне «ой, незручно якось, ще подумає, що ні довіряю» або щось на зразок цього - ви маєте право бачити ці документи. Часто шахраї пропонують довірливим громадянам зняти квартиру на тривалий термін, яку вони самі зняли тільки на добу. Поцупити ваші грошики - і шукай їх потім по всьому місту. А через 24 години з'являться справжні господарі і виставлять вас за двері. Так що не на часі сьогодні чогось соромитися.

Коли ви знайшли підходящу вам квартиру і готові вселитися хоч зараз, не робіть цього, поки не складете договір про оренду. У ньому має бути прописано, чи хочете ви зняти житло на рік або на більш тривалий термін, розмір оплати, можливі випадки її підвищення, плата за комунальні послуги, права кожного боку - в загальному, все, що вам в голову прийде, щоб максимально убезпечити себе в разі форс-мажору. Ну і в світлі поледніх подій, а для тих хто не в курсі - президент особисто зажадав відібрати квартири у нелегально здають їх "пільговиків" , Договір про оренду стає вашим ДЕРЖАВНОГО боргом. Чи не ставати ж пособником у злочині.

Крім договору, можете скласти ще один дуже важливий документ: опис майна, яке знаходилося в квартирі до вашого заселення, особливо якщо ви хочете зняти житло на тривалий термін. Інакше господар зможе легко повісити на вас ремонт витяжки, яка вже рік як не працює, адже ви не зможете довести, що так вже було. Проти «До вас все працювало, нічого не знаю! »Важко йти.

Після всіх чотирьох успішно пройдених етапів (комусь щастить з першого разу, а хтось продовжує проходити їх знову і знову) можете відкривати шампанське і святкувати новосілля. Але будьте обережні з пробкою, а то ненароком доведеться нову люстру купувати або навіть білити стелю, адже в опису майна вони значаться цілими. Осягайте дзен і нірвану і прислухайтеся до популярної білоруської музичний гурт: вони точно знають, що «якщо тебе шукає те, що ти шукаєш, воно тобі зустрінеться».

Ви коли-небудь чули про правило шести рукостискань або навіть про просте сарафанне радіо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online