Податкові пільги для інвалідів в році. Податок на землю: пільги інвалідам. Види пільг, що надаються інвалідам

  1. Види пільг, що надаються інвалідам
  2. Пільги на земельний податок інвалідам 2 групи
  3. Як дізнатися, які пільги надаються інвалідам?
  4. Транспортний податок: пільги для інваліда 2 групи
  5. Пільги по ОСАГО інваліду 2-ої групи 2015

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не рідкість, коли бухгалтер, виплачуючи ту чи іншу суму працівникові, задається питанням: а чи обкладається ця виплата ПДФО і страховими внесками? А чи враховується вона для цілей оподаткування?

Право на пільгу мають різні категорії інвалідів. НК РФ встановлено пільгу з податку на землю для інвалідів 1 і 2 групи, інвалідів Великої Вітчизняної війни і бойових дій, а також інвалідів з дитинства. На рівні муніципальних утворень (щодо Москви і Санкт-Петербурга - на рівні регіонів) обсяг пільг інвалідам часто збільшується. При цьому місцеві депутати можуть надати право на пільгу і іншим категоріям інвалідів. У цій статті ви дізнаєтеся, які пільги надаються інвалідам, а також платять інваліди 2 групи земельний податок .

У той час там працювало 6 відсотків. інваліди. Ніколи не було можливості використовувати більше людей з обмеженими можливостями в спеціальних установах, ніж на постійному ринку праці. Слід, однак, відзначити, що переважна більшість взагалі не має ніякого відношення до ринку праці.

З кожним роком кількість захищених робочих місць зменшується. З тих пір їх число скоротилося. Чому менше і менше охоронюваних робочих місць? Тому що роботодавці в Польщі вважають за краще використовувати цивільно-правові контракти. Серед вимог, що пред'являються законодавцем, робоче місце також захищене. необхідність надання медичної допомоги , Консультування, реабілітаційних послуг, проведення реабілітаційного фонду для інвалідів і т.д.

Види пільг, що надаються інвалідам

У НК РФ пільги інвалідам передбачені статтею 391 у вигляді зменшення бази оподаткування по земельному податку на 10 тис. Руб. У грошовому вираженні при ставці податку в 1,5% (розмір ставки може бути нижче залежно від категорії земельної ділянки ) Розмір пільги складе 150 руб. (10 000 х 1,5%). Тобто інвалід заплатить податок в розмірі, зменшеному всього на 150 руб.

Якщо компанія виходить на відкритий ринок, цей корсет додаткових вимог безпеки знижується. Ви можете звільнити найменш продуктивних людей, а субсидія зменшиться незначно, тому що 75% кошти, отримані захищеними робочими місцями з менш суворими обов'язками. До 15 раз можна отримати середню зарплату . Також можливо відшкодувати витрати на навчання.

Міністерство праці в Останніми роками обмежило фінансові вигоди від проведення закритих семінарів. Це полегшення може досягати 80%. послуг або вартості продукту. Захищене заводське лобі вимагає своїх обмежень, тому що неефективно запускати такі заводи, якщо цього досить, щоб мати неповноцінного постачальника, що відповідає встановленим законом критеріям. Цей рецепт використовує близько 6, 4 тис. На рік. компанії.

На рівні регіонів (Москви і Санкт-Петербурга), а також муніципалітетів розмір пільги часто значно збільшується. На цих рівнях пільги інвалідам надаються як у вигляді зменшення податкової бази , Так і у вигляді повного звільнення від податку.

У Санкт-Петербурзі ряд категорій інвалідів взагалі не платять податок на землю. Пільги інвалідам 1 та 2 груп, інвалідам з обмеженням до трудової діяльності 3 ступеня, інвалідам з дитинства, інвалідам ВВВ та інших бойових дій встановлено Законом від 23.11.2012 № 617-105.

Фонд також отримав 745 млн. З державного бюджету на відшкодування соціальних внесків інвалідам-інвалідам. Його інший дохід надходив з європейських фондів, переклад невитрачених коштів з попереднього року . Сьогодні фонд має обмежений вибір того, що він хоче фінансувати. Близько 880 мільйонів злотих було витрачено на професійну реабілітацію, а решта - на інші національні та місцеві проекти , Що фінансуються фондом.

Це в основному пов'язано з тим, що з кожним роком у нас менше пенсіонерів. В результаті, пенсія отримала майже 300 тисяч. люди щороку. Сьогодні він отримує менше 50 000, але не на невизначений термін . На додаток до призначення групи осіб, які приймають рішення, замість комітету колективна відповідальність припинилася.

У Москві пільги у вигляді зниження оподатковуваної бази на 1 млн рублів на підставі Закону від 24.11.2004 № 74 надаються:

  • інвалідам 1 та 2 груп;
  • інвалідам з дитинства;
  • інвалідам ВВВ та інших бойових дій.

У грошовому вираженні розмір такої пільги може скласти до 15 тис. Руб. (1 млн х 1,5%).

З цієї суми лише 10%. Він був розроблений для створення робочих місць для людей з обмеженими можливостями. Це було запропоновано більше десяти років тому Томом Хоопенгарнером Світового банку. На думку експертів, ці ставки повинні змінитися на звичайні компанії або кооперативи. Охоронювані робочі місця все більш і більш стають інвалідами на відкритому ринку праці.

На думку авторів стратегії уряду, «Третя хвиля сучасності Польщі» повинна бути перебудована, щоб дати компаніям гроші, щоб допомогти людям з обмеженими можливостями швидко стати незалежними і працювати на відкритому ринку праці. Прикрита зайнятість повинна отримувати винагороду за передачу інвалідів на відкритий ринок праці, але в транші, що залежать від тривалості зайнятості інвалідів.

Пільги на земельний податок інвалідам 2 групи

Відносно даної категорії інвалідів до 01.01.2015 в Податковому кодексі була норма про те, що пільга надається особам, яким 2 група інвалідності встановлена ​​після 2004 року. З 01.01.2015 на федеральному рівні цим особам пільга надається незалежно від часу встановлення інвалідності. На нижчих рівнях інваліди 2 групи можуть отримати як повне звільнення від податку (як в Санкт-Петербурзі), так і можливість зниження податкової бази в більшому розмірі (як у Москві).

Для інших людей, які через своє дефіциту не можуть перейти на зайнятість на відкритому ринку, слід підтримати суб'єктів соціальної економіки. Крім того, заохочення роботодавців наймати людей з інвалідністю має грунтуватися на усуненні стигми з роботи, такої як робочий час або святкові дні , І покривати інвестиційні витрати на спеціально адаптованих робочих місцях. Немає необхідності в спеціальних податкові пільги або інших інструментах підтримки.

Дії держави мають бути спрямовані на усунення причин, за якими інвалід вважається найгіршим або більше дорогим співробітником . Хто може скористатися перевагами реабілітації? Інвалід або їх опікун. Інвалідність підтверджується рішенням про визнання одного з трьох ступенів інвалідності, рішенням про надання пенсії по інвалідності для повної або часткової непрацездатності або свідоцтва про непрацездатність для особи у віці до 16 років.

Як дізнатися, які пільги надаються інвалідам?

Для того, щоб дізнатися, чи передбачені додаткові пільги для інвалідів місцевою владою , Потрібно ознайомитися з нормативними правовими актами відповідного муніципального освіти. Для цього можна звернутися в адміністрацію муніципального освіти або Податковий орган із запитом про роз'яснення. Але цю інформацію можна отримати і простіше, скориставшись можливостями сервісу, підготовленого ФНС Росії.

Той, хто доглядає за інвалідом буде називатися будь-яким утриманцем, у якого є інвалідність: чоловік, власний або усиновлена ​​дитина , іноземний дитина , Прийнятий на освіту, пасинок, батько, свекруха, брат, зведений брат , Мачуха, зять. Піклувальник матиме право на допомогу, якщо в податковому році доходи цих інвалідів не перевищать 120 злотих.

У правилах строго перераховуються види витрат, що підлягають відрахуванню при відновлювальному рельєфі. До них відносяться, зокрема. витрати на установку і оснащення житла для потреб інваліда, покупку і ремонт індивідуального устаткування для реабілітації і життєзабезпечення, оплату медичного лікування в санаторії або реабілітаційний відпустку, реабілітаційне лікування, використання автомобіля, що належить інваліду або його або її опікуну для необхідних терапевтичних і реабілітаційних процедур.

За допомогою даного сервісу ви можете сформувати потрібний пошуковий запит по потрібних вам муніципального утворення , Після чого вам відразу стане доступна інформація:

  • про встановлені в даній місцевості пільги;
  • про категорії платників податків, яким вони надаються;
  • про документи, які повинні бути представлені для підтвердження права на отримання пільги.

Особи з обмеженими фізичними можливостями найбільш уразливі в соціальному плані . ФЗ від 24.11.1995 N 181-ФЗ (вим. Від 06.04.2015) «Про соціальний захист інвалідів в Російської Федерації »І іншими нормативними актами (Позначеними нижче по тексту) передбачена державний захист визнаним МСЕ інвалідам у всіх сферах. Однак, багато обмежено працездатні особи не можуть розібратися в юридичних «хитрощі» законодавчих [...]

З іншого боку, купівля ліків може бути включена в поселення тільки в тому випадку, якщо наркотики були перераховані інваліду фахівцем зі збуту, і ми витратили не більше 100 злотих за даний місяць. Якщо в цьому місяці вартість ліків менше 100 злотих - ця сума не може бути віднята.

Однак відрахування не може перевищувати 280 злотих на рік. Сума витрат, понесених для цілей реабілітації, повинна бути документально підтверджена - рахунки-фактури, рахунки, банківські виписки та інші документи. Важливо чітко вказати платника, одержувача платежу і пункт платежу.

Особи з обмеженими фізичними можливостями найбільш уразливі в соціальному плані. ФЗ від 24.11.1995 N 181-ФЗ (вим. Від 06.04.2015) «Про соціальний захист інвалідів в Російській Федерації» і іншими нормативними актами (позначеними нижче по тексту) передбачена державна захист визнаним МСЕ інвалідам у всіх сферах. Однак, багато обмежено працездатні особи не можуть розібратися в юридичних «хитрощі» законодавчих норм і зрозуміти, які преференції передбачає закон у вигляді пільг інвалідам 2 групи в поточному, 2015 року з наявними змінами.

Найбільше запитань надходить за сферою ЖКГ, транспортного податку і оформлення поліса ОСАЦВ.

Незалежно від групи, громадяни з обмеженими можливостями, незалежно від регіону, користуються правом на зниження вартості оплати за міську квартиру / або житло в сільскої місцевості і комунальні послуги . Щомісячна знижка не нижче 50% нарахованої вартості.

Важливо: якщо пільговий тариф на оплату житла надається тільки в муніципальному житлі, то зниження платежів за комунальні послуги гарантовано незалежно від форми власності нерухомості.

Заощадити вийде і при лікуванні в стаціонарі, або санаторно-курортному (мова про квартирах з невстановленими лічильниками). на законних підставах не платити за воду і газ вийде, подавши заяву в ТСЖ / УК на перерахунок за підтверджений період оплати водопостачання та водовідведення, приклавши до заяви документи, що підтверджують факт відсутності. Довідки видаються в стаціонарах без проблем.

Інвалід, який проживає в будинку без централізованого опалення в територіальному органі соц.защіти оформляє субсидію / компенсацію на придбання палива. Розмір компенсації на «дрова / вугілля» визначається в регіонах окремими нормативними актами. Допомога адресна, тому скористатися гарантіями можуть лише письмово звернулися за пільгою і надали заяву про компенсацію та акт купівлі дров (частіше розрахунок виплат заснований саме на кубатурі дров). У сільській місцевості та виплати називаються «дров'яними» :).

Транспортний податок: пільги для інваліда 2 групи

Статтею 358, глави 28 НК РФ визначено: об'єктом оподаткування (в федеральному масштабі) не є:

  • спеціально обладнане (уточнення: ручним керуванням або іншим пристосуванням) транспортний засіб , Що використовується інвалідом.
  • легковий автомобіль потужністю до 100 к.с. / кінських сил, отриманий або придбаний через органи соц.защіти.

Пільгове оподаткування з транспортного податку 2015 р передбачається відносно 1 ( Пільгове оподаткування з транспортного податку 2015 р передбачається відносно 1 (!) Одиниці кожної категорії ТЗ за вибором фізичної особи , Яке визнається платником податків.

Підстава використання пільги - представлене платником податків письмову заяву до податкового органу / інспекцію за місцем знаходження ТЗ із зазначенням:

  1. обраного транспортного засобу;
  2. реквізитів документів, що підтверджують право на пільгове оподаткування.

Якщо інвалід має ще один транспортний засіб, податок за нього буде стягуватися в звичайному порядку. Як точніше дізнатися про регіональної пільзі з транспортного податку? Зверненням до регіональної інспекції ФНС.

Пільги по ОСАГО інваліду 2-ої групи 2015

Поліс ОСЦПВ в 2015 році істотно подорожчав і, оскільки російські інваліди в цілому не можуть похвалитися великими пенсіями і доходами, для громадян цієї категорії процедура автострахування передбачає «послаблення».

Інвалід має право на компенсацію в розмірі 50% від загальної вартості поліса. Причому, під пільгу потрапляє сума, позначена в полісі.

Нюанси і умови для перерахунку по ОСАГО:

  • автомобіль потрібно інваліду як технічного засобу реабілітації та даний факт вказано в індивідуальною програмою реабілітації;
  • гр-н самостійно керує ТЗ. Або допускається водіння авто законним представником;
  • даними ТЗ можуть користуватися не більше 2-х осіб, включаючи і власника машини.

Пільга в 2015 році для інваліда має заявний характер і не надається автоматично. Щоб нею скористатися, слід звернутися в територіальне Управління соц.защіти, де підкажуть, який пакет документів потрібно для перерахунку по оплаті авто страхового поліса ОСАЦВ.


А чи враховується вона для цілей оподаткування?
Чому менше і менше охоронюваних робочих місць?
Хто може скористатися перевагами реабілітації?
Як дізнатися, які пільги надаються інвалідам?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online