Тимчасова реєстрація за місцем перебування для іноземних громадян: бланк

  1. Що таке міграційний облік?
  2. Підстави
  3. Кому проходити обов'язково?
  4. терміни
  5. Хто є приймаючою стороною?
  6. Які документи необхідні?
  7. Правила постановки на облік
  8. Термін тимчасового перебування іноземців
  9. Зняття з міграційного обліку
  10. часті питання
  11. Види порушень міграційного режиму та відповідальність за подібні дії
  12. Громадяни України та Білорусії
  13. Правила обліку дітей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Особи, які в'їхали через кордон РФ, як з візою, так і без неї, зобов'язані пройти процедуру реєстрації за місцем перебування, розроблену для всіх іноземних громадян.

Проживання представника іншої країни в межах Росії вважається законним, якщо він зробить процес становлення на облік у відділенні ГУВМ МВС чи інших органах, що мають подібні повноваження.

Законодавчою нормою передбачено Федеральний закон 109 «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в РФ».

Він регулює питання, пов'язані з відвідуванням країни особами, визнаними приїжджими.

Крім ФЗ №109, обов'язки, а також права іноземців повинні регулюватися відповідним Постановою Уряду РФ №9 «Про порядок здійснення міграційного обліку іноземних громадян та осіб без громадянства в РФ».

Ще один важливий документ, створений для регуляції правил перебування іноземців в межах РФ - це Наказ МВС Росії від 23.11.2017 N 881 , Який стверджує особливий регламент з надання послуги для іноземних громадян.

Перераховані вище норми і закони детально викладають суть прийому представників з інших країн, що в'їжджають до Росії, а також припускають правила для реєстрування громадян, які мають бажання законно жити в межах РФ.

до змісту ↑

Що таке міграційний облік?


Міграційний облік стосується представників інших країн, які відвідують межі РФ. Він означає фіксацію їх знаходження для трудової діяльності, навчання чи інших обставин, за якими вони повинні знаходитися всередині країни.

Здійснити в'їзд в РФ можна через візу і без неї.

Важливо відзначити, що особи, які не мають громадянства, при відвідуванні території РФ, повинні подбати про своєчасну постановку на облік.

У цьому понятті немає нічого дивного, оскільки історично склалося так, що осіб, які прибувають на територію РФ, ставили на облік, щоб вони не тільки перебували під контролем влади, а й могли комфортно жити в Росії.

Про те, як зробити тимчасову реєстрацію за місцем фактичного перебування громадянина, читайте в нашій статті .

до змісту ↑

до змісту ↑

Розмежування між поняттями про реєстрацію за обраним місцем проживання та перебування людини допомагає уникнути проблем, які іноді виникають в процесі обліку.

По суті, обидві форми є своєрідною пропискою для приїжджих, але реєстрація, оформлена за місцем перебування, ведеться для збору інформації про іноземні особах.

Крім цього відмінності є ще й інші:

Порівняння за параметрамиРеєстрація по постійного проживання (місцем проживання)Становлення на облік за місцем перебування
Поняття

Реєстрація, оформлена для постійного проживання. Вона означає внесення відомостей про тривалому проживанні особи, що може бути пов'язано з купівлею-продажем або наймом житлового об'єкта нерухомості. При постановці на облік за місцем перебування, до уваги береться тимчасове проживання в межах готелю, бази для туристичного зльоту або орендованої кімнаті. Місце і умови обліку Постійна реєстрація проводиться лише в тому приміщенні, яке визнано житловим і на кожне яке проживає особа відводиться відповідна кількість метрів. Тимчасове перебування допускає той факт, що приміщення буде офісом або іншим нежитловим приміщенням. Умови для надання Наявність дозволу на проживання або РВП. Умови для в'їжджають людей можуть бути різними. Період, відведений для реєстрації Згідно із законом іноземному громадянину на це відводиться 7 днів. Від 7 до 90 днів з того моменту, як людина приїхала в місто або інший населений пункт. Документ, що підтверджує реєстрацію Вид на проживання, РВП або штамп, проставлений у паспорті. Довідка, що підтверджує наявність тимчасової реєстрації. Умови для тих, хто приїхав з візою і без неї Однакові. Без візи термін встановлюється на 90 днів з моменту в'їзду, а з візою на той час, на яке вона відкрита. Орган, що виробляє процес оформлення Міграційне управління, а також МФЦ і паспортний стіл. Управління з питань міграції населення і Пошта Росії. Наявність обмежень Згода від всіх власників приміщення або осіб, зареєстрованих в квартирі. Згода від власників не є обов'язковим. Обов'язки Оплата платежів, що виникають після отримання реєстрації. Комунальні платежі оплачувати не потрібно. до змісту ↑

Один із частих питань, яким задаються особи, які прибули в РФ, це якийсь державний орган відвідати для здійснення обліку з міграції?

Подача документів проводиться в одне з установ, наділених повноваженнями для здійснення міграційних процесів.

До них відносять:

  • Пошту Росії, де відбувається подача документів і подальша їх відправка;
  • ГУВМ МВС - орган, що займається оформленням міграції населення;
  • місцеве відділення МФЦ.

ГУВМ МВС

Після успішного в'їзду особи на територію РФ, йому надають міграційну карту. Далі сторона, яка приймає людини, готує документи і звертається з ними через один з обраних способів.

Якщо вирішено звернутися в ГУВМ МВС, тоді документи здають саме в цю установу. Співробітники ГУВМ МВС приймають документи і розглядають їх, після чого поповнюють базу даних по приїжджим людям.

На бланку розташовується відривна частина, де вказують особливу позначку і передають приймаючій стороні.

МФЦ

Можна також віддати документи в МФЦ, оскільки в число послуг цієї установи входить і оформлення обліку з міграції.

Для здійснення даної процедури, відвідайте будь-який відділ МФЦ, візьміть талон і дочекайтеся своєї черги.

Заявник отримає результат в день звернення.

пошта Росії

У Пошті Росії подає документи приймаюча сторона. Папери призначені для подальшого їх перенаправлення в ГУВМ МВС.

До них відносять:

  1. Оформлення прибуття за адресою, де приїхала особа планує проживати;
  2. Для володарів посвідки на проживання, приймаються підтвердження знаходження в РФ;
  3. Документи про ведення громадянином робочої діяльності.

За правилами постановки на облік в місце перебування, потрібно відвідати пошту і заздалегідь роздрукувати бланки з офіційного сайту ГУВМ МВС .

зразок повідомлення про прибуття іноземного громадянина в місце перебування.

Деякі з них доступні в поштових відділеннях. Відомості та заяви можуть заповнюватися на пошті, після чого співробітник перевірить правильність написання даних.

Після цього копії документів і паспортів, а також оригінали повідомлення відправляють листом в ГУВМ МВС.

Лист, що посилається поштою, надсилається рекомендованим, з оголошеною вартістю його вмісту.

до змісту ↑

до змісту ↑

Представники інших держав повинні повідомляти про місце свого перебування, обраному для проживання, оскільки влада повинна бути інформовані про цю інформацію.

Вчинити дії по передачі паперів необхідно в термін, що не перевищує 7 діб з того дня, як відбулося прибуття в РФ.

Якщо представник іншої держави перебуває на лікуванні або перебуває в готелі, тоді закон наділяє обов'язком повідомляти про факт перебування таких осіб керівний склад цих місць.

Якщо відомості не будуть подані, тоді керівництво буде залучено до встановленого покаранню.

до змісту ↑

Підстави

Підставою для становлення іноземців на облік по реєстрації є ФЗ № 115 РФ «Про правове становище іноземних громадян у РФ» від 25.07.2002 та ФЗ № 109 РФ, про який вже було згадано вище.

Представник іншої країни звільняється від проходження обов'язкової реєстрації лише в разі, коли його перебування в країні становить менше семи діб.

до змісту ↑

Кому проходити обов'язково?

Іноді приїжджі задаються питанням: чи в усіх випадках процедура несе обов'язковий характер і хто може її уникнути?

Дійсно проходження реєстрації може проводитися не завжди, і в цьому немає порушення закону, якщо дотримані наступні умови:

  • людина подорожує і перебуває в РФ транзитом;
  • особа відвідало країну на малу кількість днів, а саме менше трьох місяців.

У всіх інших випадках процес обліку - це процедура, яка виконується в обов'язковому порядку. Оскільки кожен приїжджий чоловік повинен бути врахований державними органами.

до змісту ↑

терміни

терміни

Існує певний термін, протягом якого потрібно звернутися до відділу постановки на облік. На термін впливає громадянство приїжджого людини.

У багатьох випадках відвідування міграційного відділу має бути виконано в перші сім діб після приїзду.

Однак існують винятки, якщо людина з ЄАЕС або є приїжджим з Таджикистану. Для представників Таджикистану надається 15 днів з того дня, як вони перетнули кордон РФ.

Для осіб, які приїхали з Киргизії, Білорусії і Казахстану надається 30 днів для постановки на міграційний облік. Звіт днів починається з приїзду в РФ.

Приймаюча особа повинна подбати про своєчасне відправленні форми, що підтверджує прибуття іноземця.

до змісту ↑

Представнику іншої держави не обов'язково шукати житлове приміщення для отримання реєстрації, в тому випадку, якщо він приїхав всього на кілька місяців, оскільки це можна зробити в готелі.

Цей варіант підходить тим, хто планує відвідати РФ проїздом, але зробити цю процедуру вийде у тих, хто збирається жити в межах готелю тривалий час.

Реєстрація проводиться керівництвом готелю, кемпінгу або оздоровчого закладу. Процедуру здійснюють відразу після приїзду іноземного особи і пред'явлення його документів.

При процесі реєстрації в житловому приміщенні, наприклад, квартирі власника, необхідна згода власника житла.

Папери подаються з копією паспорта майбутнього квартиранта, відповідною заявою, копією візи і міграційної карти.

зразок заяви іноземного громадянина про реєстрацію за місцем проживання.

до змісту ↑

Хто є приймаючою стороною?

Приймаючою стороною називають ту людину або організацію, яка несе відповідальність за громадянина іншої країни, який встає на облік по міграції.

Перед реєстраційним процесом необхідно знайти особу, яка буде згідно прийняти іноземця.

Закон називає приймаючою стороною наступних осіб:

  1. мають нерухомість в межах РФ і виявили згоду прийняти приїхав людини;
  2. жителів інших країн, що володіють тимчасовою реєстрацією в межах РФ;
  3. юридичних осіб;
  4. міжнародні організації разом з представництвом володіють правом прийняти приїжджого людини;
  5. органи державної влади.

Приїжджий іноземець, який отримав ВКС, який є власником житла в РФ, може зареєструвати себе сам.

до змісту ↑

Одна з головних завдань приймаючої сторони - це заповнення бланка для отримання тимчасової реєстрації.

Після складання документ буде переданий в ГУМВ МВС чи інший орган, передбачений для здійснення обліку громадянина.

У певні графи приймаюча сторона вносить наступну інформацію:

  • Повна адреса того підрозділу ГУВМ МВС куди направляються паперу;
  • Паспортні дані від двох сторін: особи, яку запрошують і заявника;
  • Вказівка країни, з якої приїхав іноземець;
  • Точна адреса майбутнього проживання претендента;
  • Документ, який є підставою власності;
  • При наявності дозволу на проживання, дата і місце його видачі;
  • Підпис з розшифровкою, а також проставлення дати.

Власник повинен розуміти, що вся відповідальність за прийом громадян лягає на нього. Приховування інформації про когось із проживаючих осіб може спричинити за собою покарання.

до змісту ↑

Які документи необхідні?

Які документи необхідні

Підготовка до постановки на облік має на увазі надання ряду обов'язкових документів. Папери повинен принести приїхав чоловік і приймаюча сторона.

Буде потрібно не тільки бланк про прибуття, а й ряд необхідних іноземній особі паперів:

  1. паспорт, а також його копія;
  2. копія та оригінал міграційної карти;
  3. копія візи (для тих осіб, яким вона передбачена).

Ці документи знадобляться для правильного заповнення реєстраційної бланка.

Приймаюча особа повинна подати перелік паперів, які потрібно надати.

У тому випадку, якщо іноземця приймає фізична особа, тоді готують:

Від юридичних осіб вимагають наступні види паперів:

  1. Копію ІПН та свідоцтва, що підтверджує факт державної реєстрації юридичної особи;
  2. Копію паспорта керівника, а також наказ про його призначення;
  3. Оригінал виписки по ЕГРЮЛ, яка зроблена не більше ніж два місяці тому;
  4. Копію свідоцтва на власність приміщення або договір по оренді;
  5. Копію договору між роботодавцем і підлеглим іноземною особою, якщо він приймається на роботу;
  6. Повну інформацію, що стосується організації, а саме адреса і телефон.

Іноді організація не значиться в ГУВМ МВС, тоді вона не може залучати іноземця в якості працівника.

Про нові вимоги до реєстрації за місцем проживання по РВП і ВНЖ дивіться у відеоролику:

до змісту ↑

Правила постановки на облік

Правила постановки на облік

Під час постановки на облік по міграції слід дотримуватися наступного алгоритму дій:

  • Іноземець в'їжджає в межі РФ і йому надають міграційну карту;
  • Приймаюча особа займається заповненням бланка про прибуття. Потім особисто відносить його в ГУВМ МВС або передає за допомогою пошти або МФЦ;
  • Після перевірки ГУВМ МВС ставить громадянина на облік, а на відривній частині бланка залишає особливу позначку, потім роблять повернення цього повідомлення приймає особі;
  • Громадянин, визнаний приймаючою стороною, повинен передати відривну частину бланка, де проставлена ​​відмітка;
  • Потім особа з іншої країни отримує право перебування в межах РФ на термін не більше 90 діб.
до змісту ↑

Термін тимчасового перебування іноземців


Термін перебування іноземного громадянина на території РФ, визначається тією кількістю днів, на які йому надана віза.

Однак є деякі винятки, які передбачені законодавчими нормами.

При прибутті людини без візи, термін для тимчасового перебування встановлюється в 90 днів.

Питання про додаткове надання строку або ж його скорочення вирішується в ГУВМ МВС.

Термін перебування громадянина, який прибув в РФ і вимагає отримання візи, може бути продовжений в наступних випадках:

  1. Отримана нова віза і дозвіл на тимчасове житло;
  2. Отримано клопотання від організації за освітою, де вчиться студент з іншої країни;
  3. При продовженні дозволу на трудову діяльність;
  4. При отриманні клопотання від ГУВМ МВС і від організатора трудової діяльності. У тому випадку, якщо представник іншої країни притягнутий як фахівця високого класу.
до змісту ↑

Зняття з міграційного обліку

Відправлення повідомлення про вибуття не потрібно посилати, оскільки при виїзді з країни інформація оновлюється в ГУВМ МВС автоматично.

Таким чином здійснювати зняття з міграційного обліку не потрібно.

Існує ряд певних підстав для того, щоб зняти приїжджого людини з обліку:

  • виїзд за кордон РФ;
  • зміна місця перебування;
  • смерть громадянина іншої країни;
  • отримання громадянства РФ;
  • судову ухвалу з відповідного питання.

Про те, як виписати прописаного людини без його згоди, тут .

до змісту ↑

часті питання

При оформленні міграційного обліку, як у приймаючої сторони, так і у приїжджого людини виникає ряд питань. Тому необхідно розглянути ті з них, які найчастіше хвилюють громадян.

Види порушень міграційного режиму та відповідальність за подібні дії

Види порушень міграційного режиму та відповідальність за подібні дії

Якщо приїжджий порушує правила міграційного режиму, тоді для нього передбачений штраф від 2000 до 5000 рублів. Іноді порушення загрожує видворенням за межі РФ.

При невиконанні обов'язків, які покладені на приймаючу сторону і пов'язані з обліком громадян, власника приміщення очікує штраф 2000-4000 тисячі рублів. Для юридичних осіб від 400000 до 500000 тисяч.

до змісту ↑

Приїжджий громадянин, який відвідав РФ без візи, повинен встати на міграційний облік протягом 90 днів. При наявності візи термін буде досягати тієї кількості днів наскільки вона була відкрита.

Громадяни України та Білорусії

Громадянин України повинен подбати про відвідування реєструючого органу в перші 7 днів з першого дня в'їзду в межі РФ.

Після успішної постановки на облік, у особи з України з'являється 90 діб перебування в Росії, після чого він залишає країну на три місяці або продовжує тимчасову реєстрацію.

Представники Білорусії зобов'язані ставати на облік в перші 30 днів з дня перетину кордону РФ.

Потім вони отримають право перебування в країні. Термін встановлений в 90 днів. При першій реєстрації її термін може бути відкритий до одного року, якщо у нього укладено договір з роботодавцем, передбачений на термін не менше 12 місяців.

до змісту ↑

Правила обліку дітей

Правила обліку дітей

Облік передбачений і для дітей з приїжджих громадян. За алгоритмом проведення процедура практично нічим не відрізняється від подачі паперів для дорослої людини.

Приймаюча сторона також відправляє документи в ГУВМ МВС і таким чином здійснює постановку на облік.

Термін для дитини відведено той же, що і для дорослого, тобто з моменту в'їзду в РФ, документи подають протягом 7 діб.

Якщо дитина приїхав з України, тоді становлення на облік здійснюють не пізніше 7 днів з дня прибуття.

Для дітей з Таджикистану термін інший і становить 15 днів. Діти з Вірменії, Киргизії, а також Білорусії стають на облік в термін рівний 30 дням.

Перебувати в РФ можна 90 днів, як дорослим, так і їх дітям.

Для особи з іншої країни, що не поставив дитину на облік по міграції, нараховується штраф в сумі 2000-7000 тисячі. Сума залежить від регіону розташування. До цього також передбачено видворення з країни.

Якщо гостей з простроченої реєстрацією дітей допущено власником житла, тоді йому загрожує штраф 2000-4000 тисячі.

Як прописати в квартиру дитину без батьків? Дізнайтеся тут .

до змісту ↑

За обставин, коли термін обліку вийшов, громадянину іншої країни необхідно виїхати за межі РФ.

Якщо не зробити це дію, тоді людина визнається нелегалом і його перебування в країні незаконно.


Що таке міграційний облік?
Які документи необхідні?
Як прописати в квартиру дитину без батьків?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online