Тимчасова реєстрація через паспортний стіл - в 2019 році, як зробити за місцем перебування, для громадян СНД

  1. визначення понять
  2. Процедура оформлення тимчасової реєстрації через паспортний стіл
  3. Які необхідні документи
  4. Особливості для неповнолітніх
  5. Які права дає прописка за місцем перебування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ніхто не застрахований від тривалих відряджень, необхідності навчатися, лікуватися і т. П. За межами свого міста. Тому важливо знати при виникненні таких ситуацій про деякі формальності, зокрема - про вимогу законодавства Російської Федерації тимчасово реєструватися за місцем свого перебування. Але поширюється дане правило тільки на випадки, коли громадянин змушений перебувати поза домом більш ніж на 3 місяці.

Якщо подібна ситуація виникла і потрібно якомога швидше оформити тимчасову реєстрацію. Як вчинити в даному випадку? По-перше, слід знайти так звану «приймаючу» сторону - тобто того власника житлового приміщення, який не буде проти тимчасово реєструвати гостя у своїй квартирі / будинку.

Наступний крок - звернення до управління ФМС (Федеральна Міграційна служба) Росії, де буде потрібно пред'явити необхідні документи і написати відповідну Заява . Результат такої процедури - видача свідоцтва про тимчасову прописку .

Важливо відзначити, що проведення такої процедури необхідно не тільки для держави. Так, найчастіше, без тимчасової реєстрації можуть відмовити в прийомі в поліклініці, на роботу , Постановці в чергу дитячий садок / школу , видачу кредиту і т.д.

Крім того, якщо виявиться факт тривалого проживання за місцем перебування без тимчасової прописки, уповноваженими особами на тих, що провинилися громадян може бути накладено штраф .

Ніхто не застрахований від тривалих відряджень, необхідності навчатися, лікуватися і т

Бланк заяви про тимчасову реєстрацію

визначення понять

Тимчасова реєстрація - це прив'язка громадянина на деякий період за місцем тимчасового перебування до адресою, який не має ніякого відношення до місця постійної прописки. Мета заходу - вести облік переміщень громадян на території РФ.

Поняття «тимчасова реєстрація» можна плутати з пропискою (вона ж реєстрація за постійним місцем проживання). Прописуються громадяни за місцем свого постійного проживання, а тимчасово реєструються за місцем свого перебування при тривалості відпочинку / відрядження / лікування / навчання більш, ніж в 90 днів.

Є й інші відмінності постійної і тимчасової реєстрації. Найбільш помітна - спосіб відображення цього факту в документації. При постійній прописці відповідний штамп проставляється в паспорті громадянина, а при реєстрації за місцем перебування видається лише спеціальне свідоцтво.

Друга відмінність: прописка оформляється на безстроковий період (або до тих пір, поки громадянин не вирішить поміняти місце свого проживання), а тимчасова реєстрація - на вказане в документі час. Як правило, це 5 років. Якщо по закінченні даного періоду громадянин наново не звернеться в ФМС для продовження терміну реєстрації, то він буде автоматично буде вважатися таким, що вибув з місця перебування.

Тимчасова реєстрація через паспортний стіл більш краща власниками житлових приміщень, що здають свою нерухомість в оренду. Адже, по суті, свідоцтво про реєстрацію за місцем перебування нічого не зобов'язує, а дає лише право громадянам проживати за вказаною адресою. При бажанні власники житлового приміщення швидко і легко зможуть виписати своїх постояльців.

Щоб тимчасово зареєструватися, не потрібно зніматися з місця прописки. Постійна прописка у громадян РФ повинна бути завжди, а ось тимчасова реєстрація через паспортний стіл оформляється тільки по необхідності.

Процедура оформлення тимчасової реєстрації через паспортний стіл

Оформлення тимчасової реєстрації може бути вироблено в декількох установах:

Куди звернутися для подачі заяви для реєстрації за місцем перебування - вибирає лише сам гість населеного пункту в залежності від своїх особистих переваг і наявності такої можливості (не у всіх містах доступні всі запропоновані варіанти для звернення). Але незважаючи на зроблений вибір, громадянину в будь-якому випадку потрібно буде підготувати певний перелік необхідних документів.

Звернутися до обраного закладу гість повинен не один: обов'язково при проведенні подібної процедури і присутність власника житлового приміщення, куди мається на увазі тимчасово зареєструвати заявника. Причому кожен з звернулися заповнюють окремі заяви: один з них з проханням зареєструвати за вказаною адресою, другий - з висловленням згоди на подібну реєстрацію.

Далі складені заяви і весь пакет необхідної документації передаються представнику реєструючого органу. Після перевірки на наявність всього переліку паперів, паспортист призначає час видачі готового свідоцтва про тимчасову реєстрацію за місцем перебування. Як правило, оформлення документа здійснюється в термін до 6 робочих днів.

Які необхідні документи

Для отримання свідоцтва про реєстрацію за місцем перебування (форма документа під номером 3) заявнику потрібно пред'явити в реєструючий орган наступний пакет документів:

  • паспорт громадянина РФ;
  • документ-підставу для тимчасової реєстрації: договір оренди житлового приміщення і т. п .;
  • копії паспорта: головна сторінка та сторінка з пропискою.

Власник житлового приміщення, в свою чергу, являє співробітнику реєструючого органу такі документи:

  • паспорт громадянина РФ;
  • документ-підтвердження про право власності: відповідну заяву, правовстановлюючий документ (договір купівлі-продажу, дарування і т. п.);
  • при наявності декількох власників приміщення: згода від інших власників житлового приміщення (згода оформляється ними за особистої присутності в самому органі або складене згоду завчасно завіряється у нотаріуса).

Як видно, список необхідних документів зовсім не великий. Головне, слід заздалегідь подбати про підготовку всієї необхідної документації. Тоді процес оформлення тимчасової реєстрації займе мінімум часу.

Особливості для неповнолітніх

Згідно із законодавством РФ, а саме наказом Міністерства внутрішніх справ під номером 8 від 10 січня 13 роки, діти не вписуються в реєстрацію до своїх батьків. Значить, для неповнолітніх осіб слід здійснити таку ж процедуру оформлення тимчасової реєстрації, як і для дорослих громадян.

Однак в даному випадку при подачі заяви про реєстрацію за місцем перебування будуть деякі особливості. Наприклад, якщо дорослі громадяни в заяві вказують свої паспортні дані, то тут потрібно відобразити відомості з свідоцтва про народження реєстрованого.

Не слід зволікати з реєстрацією дитини за місцем перебування. Адже свідоцтво про тимчасову прописку може знадобитися в багатьох випадках. Наприклад, для прийому в довколишній поліклініці, дитячому садку, школі.

Наприклад, для прийому в довколишній поліклініці, дитячому садку, школі

Зразок заяви на тимчасову реєстрацію

Які права дає прописка за місцем перебування

Якщо громадянин проживає не за місцем своєї прописки в термін більше, ніж в 90 днів; йому слід подбати про оформлення тимчасової реєстрації (вона ж - реєстрація за місцем перебування). Ця вимога прописано в законодавстві Російської Федерації.

Свідоцтво про тимчасову реєстрацію так необхідно гостю міста. Але от не всі власники приміщень готові запропонувати зареєструвати своїх постояльців на власній житлоплощі. Головна причина цього - боязнь того, що гість будь-яким чином може претендувати на майно.

Особа, тимчасове зареєстроване за деякою адресою, ніяк не претендує на це майно. Все, що він може здійснювати в стінах даного житлового приміщення - проживати.

Спираючись на це правило, потрібно вказати, що і обов'язки по оплаті комунальних послуг покладено тільки на власників житлового приміщення. Змусити платити квартирантів за зміст квартири ніхто не зможе (якщо, звичайно, не було складено спеціальну угоду).

Також, що потрібно врахувати при проживанні в позикової квартирі - це неможливість стягнути з власників житлового приміщення грошові кошти за виконаний ремонт. Згідно із законодавством Росії, квартиранти здійснюють його в своїх інтересах і на свій розсуд, тому власник квартири не зобов'язаний оплачувати вартість виконаних робіт. У цьому випадку будь-який суд буде на боці власників квартири / будинку.

На завершення слід зазначити, що власнику житлового приміщення і квартиранта краще скласти деяке угоду. У такому документі слід вказати зобов'язання кожного з сторін.

Наприклад, перша з них дозволяє проживати на зазначеній території, друга - використовує квартиру тільки в особистих цілях, не псує майно і оплачує якусь суму в якості оплати оренди і комунальних послуг. Тоді розбіжностей точно можна буде уникнути.

Тимчасова реєстрація за ВНЖ Тимчасова реєстрація за ВНЖ

іноземного громадянина регулюється відповідним законом.

Про умови отримання тимчасової реєстрації дитини читайте в цій публікації .

далі ми розповімо, як зробити тимчасову реєстрацію в приватному будинку.

Як вчинити в даному випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online