Скільки становить держмито за прописку за місцем проживання

  1. Що являє собою постійна реєстрація
  2. Які знадобляться документи
  3. Мито за прописку в квартирі
  4. Прописка в приватному будинку
  5. Тимчасова реєстрація: особливості
  6. Реєстрація іноземців
  7. Реєстрація неповнолітніх
  8. Коли реєструвати новонароджених
  9. Як сплатити мито
  10. На що ще можуть знадобитися гроші
  11. Правила реєстрації за місцем проживання: Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Актуальне на сьогоднішній день законодавство наказує всім громадянам, які проживають на території Російської Федерації, пройти тимчасову або постійну реєстрацію за певною адресою. Дана процедура носить повідомний характер і застосовується скоріше для обліку громадян. Самим же жителям РФ наявність реєстрації дає можливість в повній мірі користуватися всіма державними послугами. Але оскільки ми вже звикли до того, що велика частина документальних формальностей є платною, не буде зайвим розібратися, скільки становить держмито за прописку за місцем проживання в 2019 році.

Але оскільки ми вже звикли до того, що велика частина документальних формальностей є платною, не буде зайвим розібратися, скільки становить держмито за прописку за місцем проживання в 2019 році

Що являє собою постійна реєстрація

Для початку зазначимо, що такого поняття, як «прописка», в сучасних правових документах не існує. Воно було скасовано ще в 1993 році, а на зміну йому прийшов термін «реєстрація». Проте в словниковому побуті російських громадян можна зустріти обидві назви, а тому цілком можемо вважати їх синонімами і вживати їх в повсякденній мові, а не в юридичних документах.

Реєстрація за місцем проживання вказує на те, що дана адреса є основним місцем, де громадянин проводить більшу частину свого життя. Підтверджує цю обставину спеціальний штамп в паспорті. Постійна прописка не обмежена термінами дії, а от оформити її можуть тільки ті особи, які мають російське громадянство.

Крім того, в якості постійної адреси проживання може виступати тільки житлове приміщення, в якому заявник прописаний на правах власника або за договором соціального найму. Це може бути як квартира або будинок, так і житловий об'єкт, призначений для співробітників компанії, а також спеціалізовані будинки:

  • гуртожитку;
  • будинки для літніх людей;
  • готелі-притулки;
  • будинки для людей, у яких обмежені фізичні і розумові здібності.

Отримати постійну прописку можна, тільки підтвердив своє право власності на заявлене житло або отримавши згоду всіх власників квартири.

Уповноваженими інстанціями для оформлення прописки є відділення служби з питань міграції МВС РФ, а в невеликих населених пунктах ця функція покладена на місцеві адміністрації. Крім цього, громадяни можуть звернутися в МФЦ, якщо такі є в їхньому місті, або пройти реєстраційний облік на порталі Державних послуг.

Закон також говорить, що поставити штамп в паспорт необхідно протягом 7 днів після прибуття на постійне місце проживання . В іншому випадку порушнику загрожує штраф в якості адміністративного покарання .

Якщо вам належить переїзд або покупка нової квартири, куди ви плануєте переселитися всією сім'єю, прочитайте детальніше про реєстрацію за місцем проживання .

Які знадобляться документи

Сама по собі процедура постановки на постійний облік не є складною. І корисно знати, що в ній не можуть відмовити. Єдина причина, яка може привести до відмови, - неповний пакет документів. Щоб цього не сталося, пропонуємо уважно вивчити, що він повинен в себе включати:

  1. паспорт заявника.
  2. безпосередньо Заява .
  3. Документ, який встановлює право власності на житло, де планується отримати реєстрацію.
  4. Згода інших власників.

Остання папір знадобиться в тому випадку, якщо, наприклад, повнолітня дитина вирішить прописатися в квартирі своїх батьків. Якщо мова буде йти про дітей, які ще не досягли 18 років і яких також потрібно прописати, в цьому випадку до пакету документів необхідно додати їх свідоцтва про народження .

Військовозобов'язаним особам знадобиться військовий квиток. А ось довідка про зняття з обліку у військкоматі за колишньою адресою проживання вже не потрібна.

Дуже важливо, щоб в момент подачі заяви був присутній сам власник квартири. Якщо він цього зробити не може, доведеться отримати його письмову згоду, завірене у нотаріуса. Дуже важливо, щоб в момент подачі заяви був присутній сам власник квартири

Після подачі документів у міграційної служби є 3 дні на розгляд запиту і постановку штампа. Цей період може збільшитися тільки в тому випадку, якщо відсутня правовстановлюючий документ, в ролі якого виступає договір купівлі-продажу , Свідоцтво про право на спадщину або про дарування.

Мито за прописку в квартирі

За старою звичкою багато хто починає шукати в списку документів квитанцію для оплати держмита за реєстрацію за місцем проживання. Ще в недавньому минулому вона насправді була потрібна. Але з моменту її скасування пройшло вже кілька років: тепер прописка в паспорти російських громадян ставиться абсолютно безкоштовно.

Раніше росіяни були змушені платити за реєстрацію 1% від мінімальної заробітної плати в своєму регіоні. Закон, в якому передбачався даний вид податку, втратив свою актуальність 1 січня 2005 року.

У 2013 році ФМС РФ зробила спробу повернути оплату реєстрації. Навіть був підготовлений пакет змін, які необхідно було внести в чинне податкове законодавство. Але проект не затвердили, і мито так і не була введена знову.

Все це означає, що особи, які мають російське громадянство, при подачі заяви на реєстрацію в квартирі не зобов'язані вносити гроші в державну казну.

Прописка в приватному будинку

Процедура реєстрації в приватному будинку дещо відрізняється від тієї, яку проходять росіяни при прописку в міській квартирі. Основна відмінність полягає в пакеті документів. Щоб зареєструватися в приватному житловому фонді, необхідно надати домову книгу, в яку будуть вписані всі ті, хто бажає прописатися за даною адресою.

При виписці з позначеного місця проживання точно так же доведеться зробити запис в домову книгу. Що стосується сплати мита, тут процедура нічим не відрізняється від прописки в квартирі. Ніяких внесків за постановку штампа не передбачено.

Тимчасова реєстрація: особливості

Тимчасова реєстрація від постійної відрізняється тим, що ставиться на строго лімітований період. Пройти тимчасову реєстрацію необхідно тим, хто покидає своє основне місце проживання на період більше 90 днів.

Зазвичай це стосується студентів, відряджених в інші міста співробітників компаній, тих, хто вирушає на тривале лікування. В якості місць тимчасової реєстрації можуть виступати готелі, санаторії, знімні квартири. Обов'язковою дана процедура є в тому числі і для громадян РФ. При цьому тимчасова прописка не скасовує дію постійної, а лише свідчить, що даний громадянин тимчасово перемістився в рамках держави.

Що стосується фінансового питання, то держмито за тимчасову реєстрацію за місцем перебування також законом не передбачена.

Реєстрація іноземців

Все сказане вище мало відношення виключно до громадян Російської Федерації. Розглянемо, як йдуть справи з тими, хто російського громадянства не має, і вже тим більше не має ніякої громадянської належності, тобто з апатридами.

Перш за все, слід нагадати, що іноземці, які прибули в РФ, так само зобов'язані пройти реєстраційний облік, який правильніше все ж буде називати міграційним. Зробити це вони повинні протягом 7 діб після в'їзду на російську територію. Звертатися необхідно все в ту ж службу міграції. Перш за все, слід нагадати, що іноземці, які прибули в РФ, так само зобов'язані пройти реєстраційний облік, який правильніше все ж буде називати міграційним

Важливо: прописка, яку можуть отримати іноземці, може бути тільки тимчасовою, навіть якщо вони є власниками нерухомості.

Говорити про постійну реєстрацію можна тільки тоді, коли вони стануть постійними резидентами РФ.

При цьому слід виділити два види іноземних громадян: ті, хто тимчасово перебуває в РФ, і тих, хто тимчасово в ній проживає. У першому випадку мова йде про осіб, які мають намір після закінчення відведених їм 90 днів перебування в Росії покинути її межі. У цьому випадку реєстрація за місцем перебування буде обов'язком власника нерухомості. За проведення процедури доведеться заплатити 350 рублів.

Якщо ж іноземний гість збирається надовго влаштуватися в Росії, йому доведеться запитувати для початку РВП , А потім і ВНЖ , Отримати які без наявності місця проживання просто неможливо. Більш того, отримавши на руки один з цих документів, його власник повинен поставити на ньому штамп про прописку. Держмито за реєстрацію іноземних громадян за місцем проживання також становить 350 рублів.

Реєстрація неповнолітніх

Дуже багато розбіжностей викликає питання прописки дітей. Насправді в цьому аспекті все гранично просто. Перше, що потрібно знати: не досяг повноліття дитина не може бути ніде не зареєстровані більше 90 днів. батьків такого "Порушника" чекає штраф в розмірі від 1,5 до 2,5 тисячі рублів. Такому ж покаранню може бути підданий і власник житла, де проживає сім'я.

Зверніть увагу, що діти повинні бути прописані тільки там, де і їх батьки. А ось оплата за проведення даної процедури не стягується, про що говорить правило, що поширює свою дію на всіх росіян.

Коли реєструвати новонароджених

Що стосується немовлят, то їх необхідно прописати відразу ж після народження. Чіткі терміни в цьому випадку законом не передбачені, але краще не затягувати, оскільки прописка може вплинути на отримання соціальних виплат.

За загальним правилом прописати малюка потрібно неодмінно там же, де зареєстровані його батьки. А ось згоду власника житлової нерухомості в цьому випадку не знадобиться, навіть якщо мова йде про орендованій квартирі або будинку. Платити держмито за прописку новонародженого також не доведеться. За загальним правилом прописати малюка потрібно неодмінно там же, де зареєстровані його батьки

Як сплатити мито

Отже, ми з'ясували, що послуга з реєстрації росіян за місцем постійного або тимчасового проживання надається безкоштовно. А ось іноземним громадянам і апатридів доведеться внести в державну скарбницю 350 рублів. Способів, як це зробити, існує декілька:

  • у відділенні будь-якого банку;
  • через інтернет-банкінг;
  • через термінал.

Найголовніше, щоб у вас залишилася квитанція за проведення операції, оскільки її доведеться докласти до пакету документів, які подаватимуться разом із заявою в міграційну службу.

На що ще можуть знадобитися гроші

Зверніть увагу, що процедура прописки не передбачає ніяких прихованих платежів. Якщо з вас вимагатимуть гроші за якісь незрозумілі послуги, вважайте такі дії неправомірними.

Єдині додаткові витрати, які можуть зустрітися на вашому шляху, це ксерокопії документів. Але ця сума буде настільки незначною, що сильно на ваш бюджет не вплине.

Дуже часто доводиться стикатися з ситуацією, коли іноземним громадянам пропонують оформити реєстрацію за певну суму. В цьому випадку потрібно бути гранично уважними, оскільки фіктивна реєстрація - це порушення міграційного законодавства. І тут вже тільки одним штрафом не обійтися. Найчастіше по відношенню до порушників застосовується така міра покарання, як депортація і заборона на в'їзд в РФ на певний термін.

Правила реєстрації за місцем проживання: Відео

Квітень 2016 - ... Юрист міграційного порталу 100migrantov.ru.

Вересень 2015 - квітень 2016. Юрист по міграційному праву. ТОВ "Югсервис-плюс".

Липень 2014 - січень 2015. Старший документознавець, консультант з міграційних питань.

Квітень 2014 - січень 2015. Спеціаліст з питань трудової міграції. Відділ з питань трудової міграції УФМС Росії по Московській області.

Липень 2011 - листопад 2012. Судовий пристав. УФССП Росії по Московській області.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online