Продовження тимчасової реєстрації іноземного громадянина

  1. Коли можна продовжити тимчасову реєстрацію
  2. куди звертатися
  3. В який термін необхідно продовжити
  4. процедура
  5. Заява та необхідні документи на продовження реєстрації іноземних громадян
  6. Оформлення через держпослуги
  7. Дії приймаючої сторони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстрація за місцем перебування (тобто фактично за місцем тимчасового проживання) є обов'язковою процедурою, тому що покликана забезпечувати громадську безпеку і порядок, а також контролювати внутрішню міграцію російського населення і міграцію іноземців. Продовження реєстрації необхідно в тих випадках, коли термін первісної підійшов до кінця, а особа продовжує на законних підставах проживати в тому ж житловому приміщенні. Для успішного проходження даної процедури, необхідно знати її етапи, перелік необхідних документів, орган, який здійснює її, способи і терміни її оформлення.

Коли можна продовжити тимчасову реєстрацію

Наявність можливості здійснити продовження тимчасової реєстрації за місцем перебування громадянина (російського або іноземного) залежить він наступних факторів:

  • Особа продовжує фактично знаходитися за цією адресою.
  • Законний власник житлового приміщення не заперечує в продовженні проживання даної людини в його нерухомості.
  • Особа раніше вже мало тимчасову прописку за даною адресою.
  • Прописують таким чином особа має право законного перебування на території Російської Федерації.

Останній наведений пункт має значення лише при продовженні реєстрації іноземного громадянина, тому що росіяни мають невід'ємне конституційне право вільного пересування по території країни без будь-яких обмежень (за винятком ряду покарань і обмежень за Кримінальним і Кримінально-процесуального кодексів).

Від громадянина ж іншої країни міграційна влада зажадає підтвердження права перебувати в Росії в період дії реєстрації (дозвіл на роботу, туристична віза тощо).

куди звертатися

З недавніх пір у вітчизняному законодавстві відбулися зміни, що стосуються визначення органу, який безпосередньо здійснює міграційні функції, в тому числі і продовження реєстрації фізичних осіб. Якщо раніше з даного питання необхідно було звертатися до підрозділу самостійної міграційної служби, що здійснює реєстраційний облік, то в даний час таким органом є міністерство внутрішніх справ.

Таким чином, дану державну функцію повернули тому органу, який здійснював її перш довгі роки. У МВС відтворили підрозділ з питань міграції. В один з територіальних органів даного управління і слід звертатися, якщо людині потрібно продовження реєстрації за місцем перебування.

Заява на продовження реєстрації іноземного громадянина або росіянина слід подавати в той орган, де розташовується житловий об'єкт нерухомості, в якому і передбачається продовжити реєстрацію. До цього органу особа зверталася, щоб оформити первинну прописку. Якщо ж виникли питання, куди звертатися, то адреси і телефони всіх підрозділів можна дізнатися на офіційному сайті відомства.

В який термін необхідно продовжити

Перш ніж шукати відповідь на питання, як продовжити тимчасову реєстрацію за місцем перебування, необхідно розібратися з тим, в які терміни слід звертатися з відповідною заявою та в який момент часу (до закінчення попереднього терміну або вже після). Дані терміни законодавством не обговорюються окремо, але висновки про них можна зробити з правил про первісну реєстрацію за місцем перебування, які різні для громадянина РФ і іноземця.

Так, жителі іншої держави при прибутті в нашу країну зобов'язані стати на облік в міграційному органі не пізніше, ніж до закінчення 7-денного терміну. Росіянин же може проживати в тимчасовому житлі до 90 днів поспіль без реєстрації, але при знаходженні в даному приміщенні більш встановленого періоду йому належить також оформити документ про реєстрацію. Звісно ж, що продовження реєстрації необхідно зробити в строк, що не перевищує початковий.

У той же час законом і практикою забороняється звертатися до міграційного підрозділ МВС і продовжувати реєстрацію до закінчення терміну попередньої прописки. У цьому випадку термін законного проживання в житло і знаходження на конкретній території буде безперервним, а у співробітника поліції не виникне додаткових питань (що особливо важливо для іноземного громадянина).

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

процедура

процедура

Продовження реєстрації за місцем проживання фізичної особи проходить в кілька етапів:

  • Збір документів, необхідних для оформлення.
  • складання відповідного заяви .
  • Подача заявки з необхідними додатками до компетентного державного органу.
  • Очікування результатів розгляду.
  • Отримання підсумкового документа на руки при особистому візиті або вмотивованої відмови в наданні даної адміністративної послуги.

Коли клопотання про послугу приймається співробітником міграційного підрозділу, заявнику повідомляється, в які терміни воно буде розглянуто, і коли необхідно з'явитися для отримання результату послуги.

Заява та необхідні документи на продовження реєстрації іноземних громадян

Продовження наявної тимчасової прописки передбачає необхідність подачі заяви про реєстрацію за встановленою формою (окремо для продовження форми не існує). Завантажити дану папір можна на офіційному сайті відомства або на просторах інтернету (де, в тому числі, можна скачати і зразок його заповнення для спрощення процедури).

Як додаток до заявки повинні бути присутніми наступні офіційні папери:

  • Що засвідчує особу документ (паспорт, проїзний чи інший документ, що визнається нашою країною в якості офіційного на підставі міжнародних конвенцій і договорів).
  • Підтвердження права законного представництва щодо заявника, чий вік становить менше 14 років.
  • Документи, що дозволяють здійснити оформлення пролонгації реєстрації (підстави для прописки).

Іноземцям, крім зазначених документів, необхідно надати підтвердження права на перебування в межах її кордонів на весь термін реєстрації.

В якості підстав для продовження прописки можуть виступати наступні папери:

  • Заява власника житлового приміщення про те, що він не заперечує проти прописки в ньому конкретної особи.
  • Офіційну згоду органу влади або місцевого самоврядування на вселення в державне чи муніципальне житло даного громадянина.
  • Документи про право власності на житлову нерухомість (свідоцтво про спадщину, виписка з реєстру прав, рішення суду тощо.).

Ніякі інші документи на додаток до даного переліку співробітники міграційного відділу вимагати від заявника не мають права, тому що він є вичерпним і не допускає розширеного тлумачення.

Оформлення через держпослуги

Електронні державні послуги в РФ продовжують все активніше розвиватися, але і до цього дня отримати їх можуть лише російські громадяни. Іноземці скористатися спеціальним сервісом на сайті gosuslugi.ru не мають можливості, тому що вони не зможуть навіть зареєструватися на ньому. А ось власники російського громадянства продовжити тимчасову реєстрацію зможуть і в електронному вигляді.

Для отримання послуги необхідно виконати кілька простих дій:

  • Зайти в особистий кабінет офіційного державного інтернет-порталу.

Зайти в особистий кабінет офіційного державного інтернет-порталу

  • Через пошук знайти потрібну послугу.

Через пошук знайти потрібну послугу

  • Вибрати електронний спосіб її отримання.

Вибрати електронний спосіб її отримання

  • Заповнити всі необхідні розділи заяви на сайті.
  • Прикріпити необхідні документи.
  • Надіслати клопотання з додатками.

Надіслати клопотання з додатками

  • Отримати рішення, прийняте за результатами розгляду заяви.

Отримати рішення, прийняте за результатами розгляду заяви

  • При прийнятті позитивного рішення з'явитися в зазначений орган з оригіналами спрямованих документів для отримання результату адміністративної послуги у вигляді свідоцтва.

Подібний спосіб є дуже зручним і дозволяє заощадити чимало часу, але жителі зарубіжних держав даною перевагою скористатися не зможуть.

Дії приймаючої сторони

Реєстрація на час здійснюється, як правило, в житловому приміщенні, яке не належить прописують особі. Це означає, що для підтвердження права проживання в ньому в компетентному державному органі, йому додатково буде потрібно пред'явити доказ того, що власник не заперечує проти його прописки. А у випадках, коли іноземний громадянин в'їжджає в країну на запрошення росіянина, то обов'язок по його реєстрації взагалі лягати на плечі нашого співвітчизника.

Таким чином, власник житлового приміщення, в якому планується тимчасово зареєструвати іншу особу, повинен скласти самостійне заяву з проханням провести оформлення даної процедури. Зазначена папір також має встановлену правовим актом форму, бланки можна знайти в міграційному підрозділі або завантажити їх в інтернеті (так само можна скачати і зразок, за допомогою якого заповнити заяву буде ще простіше).

Тимчасова реєстрація за місцем перебування є важливою обов'язок громадянина, особливо іноземного. Її порушення передбачає накладення адміністративних санкцій, включаючи штрафи, а для зарубіжних гостей і видворення з країни. При цьому істотних складнощів при її оформленні немає, необхідно лише дотримуватися простих зазначеним вище правилам.

Якщо порядок дотриманий і всі документи складені належним чином, то заявник не пізніше, ніж через 3 робочих дня з моменту прийняття його заявки, зможе отримати заповітне свідоцтва про реєстрацію за місцем реєстрації. Даний документ слід вкласти в паспорт і пред'являти при вимозі співробітникам правоохоронних та міграційних органів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online