Хто може подати документи на оформлення ІП в 2018 році

  1. Як відкрити ІП іноземному громадянину в Росії
  2. Чи може людина, яка працює відкрити ІП
  3. Чи може ІП бути засновником ТОВ
  4. Чи можна відкрити ІП з тимчасової реєстрації
  5. Реєстрація ІП неповнолітнім

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст

Як відкрити ІП іноземному громадянину в Росії

Чи може людина, яка працює відкрити ІП

Чи може ІП бути засновником ТОВ

Чи можна відкрити ІП з тимчасової реєстрації

Реєстрація ІП неповнолітнім

Перш за все, для відкриття ІП фізособа має досягти повноліття. Це головна умова відкриття власного бізнесу. Також громадяни повинні бути дієздатними і не перебувати під судовими санкціями, які перешкоджають відкриттю ВП. Відповідно до Конституції оформлення ІП в 2018 році, як і раніше, можна зареєструвати з 18 років, але існують винятки з цієї законодавчої норми.

Як відкрити ІП іноземному громадянину в Росії

Крім росіян відкрити свій бізнес можуть і люди, які не мають громадянства країни. Росія підтримує міжнародне право, надаючи право відкриття ІП іноземцям на певних умовах. Щоб відкрити ІП нерезиденту в Росії необхідно надати в органи нагляду документ, який підтверджує місце проживання або тимчасового перебування в країні.

Крім цього свідоцтва потрібно також надати копію посвідчення особи. Цей папір має відповідати міжнародним нормам, які пред'являються до подібних документів, тобто бути законним і на території Росії, і в рідній державі приватного підприємця.

Приватні підприємці без громадянства повинні надати посвідчення з відомостями про місце, зокрема, місяць і рік народження. Якщо таких даних в документі немає, то слід передати в податкові інстанції свідоцтво про народження або аналогічну папір, яка підтверджує інформацію про походження фізичної особи. Подібне свідчення повинно відповідати міжнародним юридичним нормам.

Важливо: для відкриття ІП віза не підійде, необхідний або вид на проживання, або свідоцтво про тимчасове перебування.

Для державної реєстрації весь пакет документів на іноземній мові необхідно попередньо перевести і засвідчити в нотаріальній конторі в Росії. Інші папери іноземці збирають аналогічно російським колегам.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Чи може людина, яка працює відкрити ІП

Для реєстрації малого бізнесу йти з постійного місця роботи не обов'язково. Однак з цього правила є винятки. Забороняється відкривати ІП особам, діяльність яких буде залежати від основного місця роботи, якщо вони потенційно можуть скористатися службовими повноваженнями займаної посади. До таких категорій відносяться держчиновники, співробітники суду і прокуратури, службовці в органах безпеки і військові. Для інших фізичних осіб обмежень не існує згідно із законодавством.

Якщо громадянин зареєстрований як ІП і не бажає інформувати роботодавця про відкриття свого бізнесу, то він повинен знати, що за законом робити цього не зобов'язаний. У трудову книжку ніяких відомостей про статус приватного підприємця вносити не потрібно. При виборі в якості виду діяльності ТОВ майбутній керівник повинен надати згоду власників на ведення паралельної підприємницької діяльності.

Слід знати, що при поєднанні малого бізнесу і постійної роботи приватному підприємцю вносити внески до органів страхування не потрібно. За нього це робить роботодавець, тому в ПФР та інші фонди гроші платити не потрібно. У 2018 року найбільший маленький страховий внесок - це 32 тис. 385 рублів. При цьому не важливо, які доходи отримує фізична особа. Ця сума надходить на індивідуальний рахунок і приймається в розрахунок при нарахуванні пенсійної допомоги.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Чи може ІП бути засновником ТОВ

Між ТОВ та ВП існують певні відмінності, це абсолютно різні види підприємницької діяльності. Коли фізична особа зареєстрована як приватний бізнесмена, то згідно із законодавством, воно може відкрити фірму. Також якщо засновник ТОВ відкрив ІП - ситуація цілком прийнятна.

Однак відповідно до Податковим кодексом це різні податкові резиденти, а значить і внески до держбюджету вони повинні платити різні. При цьому вони можуть між собою взаємодіяти відповідно до господарському праву. Але при таких паралельних формах податкова інспекція буде тримати приватного підприємця під особливим контролем, оскільки це угоди взаємозалежних осіб.

Крім іншого, в статусі «індивідуальний підприємець» деякі юридичні особи переводять кошти фірми як засновники. Також податкової схемою визнають і випадки, коли бізнесмени надають послуги по керівництву організації, яку самі ж і зареєстрували.

З цього випливає, що при оформленні ІП, краще неможливо взаємодіяти з ТОВ, яке знаходиться у веденні одного і того ж приватного підприємця. Рекомендується розділяти ці види діяльності. Так, якщо фізична особа здає квартири за ССО, то воно сплачує певні внески до податкової. Це вигідніше, ніж стандартні 13 відсотків ПДФО. При це основний дохід приватний підприємець отримує від ТОВ. Ці два види діяльності не поєднуються, тому ніяких ризиків, пов'язаних з податковою, не буде.

Чи можна відкрити ІП з тимчасової реєстрації

При оформленні ІП юридична адреса не потрібно, а приватного підприємця ставлять на облік в ФНС там, де він прописаний. Однак бувають ситуації, коли громадяни проживають в іншій місцевості, де і хочуть відкрити малий бізнес. В такому випадку можна відкрити ІП в Росії громадянину Росії за місцем тимчасової реєстрації, але при цьому позначки в посвідченні особи про прописку повинні бути відсутніми.

При виписці з місця проживання потрібно прийти до уповноважених органів для отримання тимчасової реєстрації. З отриманим бланком потрібно звернутися до територіального відділення податкової. Співробітники зобов'язані зареєструвати фізособа в ИФНС на встановлений в отриманому документі термін.

Слід врахувати, що всі громадяни країни, які мають тимчасову реєстрацію, має право розвивати свою діяльність по всій країні, без прив'язки до певного місця. У територіальні наглядові органи надають звіти тільки фізособи, які обрали ССО, ОСНО або ЕСХН. Ті люди, які вважали за краще ЕНВД або ПСН, має право звертатися до податкової за місцем реального проживання і роботи. Однак в фондах фізособа має стояти за місцем проживання.

Зареєструйтеся зараз і отримаєте безкоштовну консультацію Фахівців

Реєстрація ІП неповнолітнім

Всі неповнолітні громадяни для оформлення своєї справи повинні передати до уповноважених органів документи на вибір:

  • дозвіл на відкриття бізнесу в письмовій формі від законних представників не досягла 18 років фізособи;
  • документ з судових інстанцій, що підтверджує дієздатність або емансипацію починаючого підприємця.

У відділення ФНС необхідно надати відповідний папір з суду (копію та оригінал). Якщо неповнолітній емансипованих в результаті вступу в шлюб, то слід передати до територіального офіс податкової свідоцтво, яке підтверджує його висновок. Також можна провести процедуру емансипації в органах опіки. Після отримання дозволу потрібно віддати його співробітникам ФНС.

Після досягнення 18 років для фізосіб ніяких граничних обмежень за віком не передбачено законодавством. Відкрити свій бізнес може і пенсіонер, який вирішив стати приватним підприємцем. Виходячи з цього, всі дієздатні громадяни Росії мають право реєструватися в органах нагляду як ІП.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online