Способи герметизації стиків сендвіч-панелей.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час все більшої популярності набуває швидке за будівництво з використанням сендвіч-панелей. Ми з вами вже перестали дивуватися тому, що ще на вчорашньому пустирі сьогодні вже з'явився якийсь величезний гіпермаркет, виробничий корпус або ж гаражний комплекс. Все це завдяки унікальному сучасному будівельному матеріалу - сендвіч-панелей.

Сендвіч-панелі це відмінний будівельний матеріал, який в цілому не боїться вологи, перепадів температур, несприятливих атмосферних явищ. Будинки з сендвіч-панелей не схильні до усадки і мають відмінні експлуатаційно-технічними характеристиками.

Але і у сендвіч-панелі, як і у будь-якого будівельного матеріалу, є своя слабка сторона. У сендвічів - це місця стиків.

У сендвічів - це місця стиків

Як правило, в якості наповнювача (утеплювача) в сендвічах використовується або мінеральна вата, або пінополіуретан (ППУ) . Проникнення вологи всередину панелі небезпечно, перш за все, руйнуванням утеплювача - мінеральної вати або пінополіуретану. Пінополіуретан (ППУ) набагато менше мінеральної вати схильний накопичення вологи (конденсату). Руйнування відбувається внаслідок циклічного переходу вологи з одного агрегатного стану в інше при зміні температури. Змінюючи свою щільність волога виконує роль своєрідного механічного клина, який і руйнує саму структуру утеплювача. Як наслідок це призводить до втрати його теплоізоляційних характеристик наповнювача (теплоізолятора), появі грибків, цвілі, запаху, а в зимовий час - до механічного руйнування.

Тому, для забезпечення експлуатаційних властивостей огороджувальних конструкцій на довгі роки, стики між панелями повинні бути герметично закриті від проникнення вологи від атмосферних опадів і вологи зсередини приміщення у внутрішній шар сендвіч-панелей.

Більшість помилок при будівництві виникає саме на заключному етапі: при ущільненні і герметизації швів. Сучасні сендвіч-панелі виробляються, як правило, зі спеціальними замками, які суттєво спрощують весь процес герметизації. Як правило, герметизація зводиться до внесення ущільнюючого герметика.

Герметики зазвичай наносяться шляхом видавлювання або шляхом приклеювання. Для першої операції успішно використовується спеціальний пістолет, для другої - особлива двостороння стрічка.

Необхідно приділити особливу увагу ущільнень з внутрішньої сторони, герметизації замків і обрамляють зовнішніх фасонних виробів. Всі зовнішні фасонні вироби повинні бути ущільнені по площинах примикання до панелей герметиком для зовнішніх робіт, при цьому пропуски і щілини між фасонними виробами та панеллю не допускаються.

Способи герметизації замків сендвіч-панелей.

Перед монтажем сендвіч-панелі замок типу «паз» необхідно заповнити наступними герметизирующими матеріалами:

Перед монтажем сендвіч-панелі замок типу «паз» необхідно заповнити наступними герметизирующими матеріалами:

Застосування поліуретанового герметика пов'язане з кількома подорожчанням процесу герметизації, але зростання популярності застосування пояснюється простотою нанесення, якістю склейки і герметизації шва, його стійкості до старіння, а також можливістю застосування при мінусових зимових температурах.

Герметизація стику сендвіч-панелі за допомогою бутілкаучукової шнура пов'язана певними незручностями. А саме:

  1. взимку він жорсткий і його треба попередньо витримувати в теплому приміщенні перед нанесенням;
  2. влітку бутилкаучукові шнур починає «плавитися»;

Найбільш технологічним і надійним є герметизація із застосуванням шнура зі спіненого поліетилену, тому що термін його експлуатації вимірюється кількома десятиліттями. У той же самий час як вартість його неймовірно мала.

Для того, що б в процесі монтажу ущільнювальний шнур не випадав, рекомендується на внутрішню поверхню замку нанести клей «рідкий скотч», який дозволяє багаторазово виймати і вкладати ущільнювальний шнур в паз замку.

Пропоновані матеріали для герметизації стиків сенвіч-панелей можна купити в Набережних Челнах і Казані у предпрития ТОВ «ГерметікМАГ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online