Перепланування однокімнатної квартири: фото, варіанти, приклади інтер'єру

  1. Варіанти перепланування однокімнатної квартири
  2. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну: що і як?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наявність невеликої по метражу однокімнатної квартири дає мало перспектив для її перепланування: виграш виявляється занадто малим: дві маленькі замість однієї нормальної по площі кімнати Наявність невеликої по метражу однокімнатної квартири дає мало перспектив для її перепланування: виграш виявляється занадто малим: дві маленькі замість однієї нормальної по площі кімнати.

Інша справа, якщо є «одиничка» збільшеною житлової площі.

З однієї великої кімнати (якщо до того ж нею кілька вікон) можна отримати дві цілком зручні кімнати.

Наявність вікна (природного освітлення) в кожній кімнаті є обов'язковою умовою легітимності перепланування житла.

Варіанти перепланування однокімнатної квартири

Грамотно проведена перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну може зробити її більш зручною і комфортною для проживання зростаючої родини. Найчастіше необхідність в переплануванні однокімнатного житла виникає в зв'язку з появою дитини.

Тут питання про необхідність проведення ремонту однокімнатної квартири в поєднанні з переплануванням встає вкрай гостро. Необхідні нормальні умови для новонародженого: добре провітрюваних тепла кімната з повноцінним природним освітленням і хорошою звукоізоляцією.

Але не менш необхідні для повноцінного відпочинку і проживання нормальні умови для батьків дитини. Причому, практично всі ті ж самі: і свіже повітря і комфортна температура і хороша звукоізоляція.

Причому, практично всі ті ж самі: і свіже повітря і комфортна температура і хороша звукоізоляція

Як всі ці побажання реалізувати в рамках однієї кімнати? Найбільш частий і простий варіант перепланування - використання стелажів і перегородки з меблів, які розбивають простір кімнати на дві частини, наприклад, на дитячий куточок і спальню батьків. Це цілком реально, але от зі звукоізоляцією нічого при цьому не виходить. Як всі ці побажання реалізувати в рамках однієї кімнати Більш кардинальним засобом поділу кімнати на дві є установка капітальної перегородки. Це коштує істотно дорожче, зате дає хороший повноцінний результат. Його недоліком є ​​необхідність узгодити капітальну перепланування квартири з відповідними органами влади. Справа в тому, що при переплануванні зачіпається кілька питань, які чітко регламентуються чинним законодавством. Одним з головних з них є вимога збереження несучої здатності конструкції будівлі після перепланування квартири. Втім, сучасні будівельні матеріали і технології дозволяють спорудити і мобільну перегородку з якісної звукоізоляцією. Це цілком реальний компромісний варіант. Незважаючи на його уявну тимчасовість і не капітальна, він здатний при цілком реальні витрати коштів і часу поліпшити житлові умови сім'ї. Якщо завдання перепланування не пов'язана з виділенням метрів під дитячу, то можливий варіант отвору, що влаштовується між кухнею і залом. Частина великої кімнати, будучи природним продовженням кухні, перетворюється в їдальню. Друга частина кімнати, відокремлена мобільного перегородкою або стелажем, перетворюється в практично повноцінну спальню. У деяких випадках перепланування однокімнатного житла в двокімнатне може здійснюватися за рахунок об'єднання санвузла з ванною. Це дозволяє більш раціонально використовувати територію квартири: простір, що звільнився може бути додано до кімнати або їдальні. Або за його рахунок можна розмістити вбиральню або вбудована шафа.

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну: що і як?

Порядок проведення перепланування однокімнатної квартири схожий з порядком проведення звичайного косметичного ремонту приміщень. Відмінність полягає в необхідності узгодження проекту переробки.

Відмінність полягає в необхідності узгодження проекту переробки

Перепланування починається зі складання нового планування житла, на якій вказується розміщення нових зон, розташування електро-, гідро- та інших комунікацій, а також меблів.

До проекту додається список всіх робіт з перепланування. На цьому етапі дуже корисна консультація з архітектором або будівельником, що дозволить уникнути багатьох помилок і полегшить узгодження проекту з роздільними інстанціями.

Після затвердження проекту необхідно скласти кошторис витрат на будівельні матеріали і послуги найманих фахівців.

Якщо залучаються фахівці з боку, для забезпечення надійності процесу виконання робіт доцільно оформити відповідний договір, що регламентує перелік робіт, терміни і якість їх виконання. Ну а далі залишилося всього-нічого: почати і закінчити.

Ще фото інтер'єрів:

Як всі ці побажання реалізувати в рамках однієї кімнати?
Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну: що і як?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online