Вся інформація про паркування в Москві: оплата, штрафи, евакуація

  1. Московський паркінг
  2. Скільки коштує паркування?
  3. Оплата паркувальних місць
  4. штрафи
  5. евакуація
  6. Де ще можна паркуватися в Москві
  7. Парковка в підземних гаражах нових будинків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Платних парковок в Москві раніше не було зовсім. У центрі столиці з грандіозним проектом впровадження організованих платних парковок почекали, поки ситуація не стала нестерпною і для власників автомобілів, і для водіїв громадського транспорту, і для пішоходів. Знайти місце для паркування було практично нездійсненним, важким і дуже складною справою, тротуари були заставлені автомобілями, і пішоходам просто ніде було пройти.

Московський паркінг

Москва розвивається, стає містом зручним для життя, як для пішоходів, так і для автовласників. Так, попередній проект впровадження організованих платних стоянок пілотував з 1 листопада 2012 року по 28 лютого 2013 року на вулицях Каретний ряд і Петрівка, а також у прилеглих провулках. Плата за паркування на дорогах склала 50 рублів за годину. У дворах парковка залишалася безкоштовною.

З 1 червня 2013 року в центрі Москви стало більше платних парковок. Був введений платний режим парковки в межах Бульварного кільця. З 25 грудня 2013 центрі столиці було обладнано 4 479 паркувальних місць.

з 1 серпня 2014 року зона платних парковок вийшла за межі Садового кільця. Платні стоянки функціонують в зоні Москва-Сіті вже з червня 2014 року. У серпні 2014 року зона значно розширилася: 154 вулиць між Садовим кільцем і ТТК перейшли в платний режим. Ціна паркування за межами Садового кільця складає 40 рублів за годину, в зоні Москва-Сіті 80-130 рублів за годину.

Отже, будівництво і розвиток інфраструктури парковок йде повним ходом. Залишається тільки розібратися в нехитрої системі платних парковок.

Залишається тільки розібратися в нехитрої системі платних парковок

Карта Москви в межах Садового кільця із зазначенням зони платних парковок.

Скільки коштує паркування?

Зона Легкові автомобілі Електромобілі та мотоцикли В межах Бульварного Кільця 80 руб. / Год Безкоштовно В межах Садового кільця 60 руб. / Год Безкоштовно Москва-Сіті 80 - 130 руб. / Год Безкоштовно За межами Садового кільця 40 руб. / Год Безкоштовно


Оплата паркувальних місць

Оплата паркувальних місць

Оплата паркувальних місць відбувається до парковки автомобіля. Система оплати детально описана тут . Оплатити парковку за допомогою таких дій:

  • Надіслати sms-повідомлення на номер 7757 **.
  • За допомогою веб-порталу або мобільного додатка «Парковки Москви» *.
  • За допомогою електронного гаманця VisaQiwiWallet.
  • Скориставшись паркоматів.

* Городяни вже по достоїнству оцінили цей спосіб оплати. Парковка оплачується швидше, зручніше і вигідніше, ніж іншими способами оплати. Додаток доступний для Android і Apple .

Крім того, влада Москви надають можливість покупки річних абонементів для оплати парковки в денний час для резидентів.

штрафи

штрафи

Ставити автомобіль в недозволених місцях або без попередньої оплати в місцях призначених для паркування категорично вам не рекомендуємо - штрафи за не сплату паркування обійдуться в 2 500 рублів.

Про наявність штрафів можна дізнатися наступним чином:

  1. Безкоштовне повідомлення на номер 7377, вказавши в тексті повідомлення слово «штраф», серію і номер транспортного засобу.
  2. на порталі держпослуг .
  3. На сайті ГИБДД .

Детальніше про штрафи можна почитати тут і тут .

евакуація

евакуація

З 15 вересня 2013 року порушники правил зупинки і стоянки зобов'язані оплачувати не тільки штраф за порушення, але евакуацію і стоянку транспортного засобу на спеціальних парковках.

При цьому евакуація легкового автомобіля обійдеться порушникові в 3000 рублів, добу зберігання на спеціалізованій стоянці - 500 рублів.

Важко в навчанні легко в бою. Обмеження, прийняті владою спочатку викликають багато незручності. Але з часом жителі і гості столиці по достоїнству оцінять нововведення, адже самі основні людські потреби - дихати і пересуватися на двох ногах стануть цілком доступними.

Де ще можна паркуватися в Москві

Парковка в обгороджених дворах

Парковка в обгороджених дворах

Якщо ви користуєтеся автомобілем тільки у вихідні та проживаєте в центрі, знайти машиномісце можна у дворі. Велика ймовірність, що двір будинку, в якому ви знімаєте або купили квартиру, обгороджений, або обладнаний шлагбаум.

Зовсім недавно уряд Москви видав постанову про полегшений процесі обладнання дворів шлагбаумами. Таким чином, паркувальних місць повинно вистачити і вам і членам вашої сім'ї.

Парковка в підземних гаражах нових будинків

Парковка в підземних гаражах нових будинків

Варто відзначити, що, незважаючи на катастрофічність положення з паркувальними місцями в зонах історичної забудови, де далеко не завжди можна побудувати підземну парковку, в нових будинках бізнес і преміум класу паркувальні місця завжди передбачені. Як правило, це машиномісця в підземних гаражах.

Якщо ви живете в дореволюційному будинку без парковки, зверніть увагу на що знаходяться поблизу нові будинки - раптом в провулку по сусідству в підземному гаражі здається в оренду одне-друге паркувальне місце. або зверніться до персонального консультанта з нерухомості - досвід пошуку паркувального місця для клієнта у нього напевно є.

Скільки коштує паркування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online