Сам собі спонсор. Упорядкувати двір біля Нової Голландії пропонують городянам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Жителям будинків у Новій Голландії пропонують скинутися в рамках міської програми благоустрою території. Обговорюється також варіант відкрити їх двори для загального доступу. Жителям будинків у Новій Голландії пропонують скинутися в рамках міської програми благоустрою території

Тетяна Тімірханова / Інтерпресс

Привести в порядок частина території за свій рахунок запропонували господарям квартир будинку № 7 на набережній Адміралтейського каналу. Власники не проти, але хочуть знати, що саме зміниться в їх дворах, зараз закритих від сторонніх: чи не перетворяться вони в місця тусовок молоді та, головне - кому і скільки платити.

Для обговорення цих питань мешканців будинку № 7 запросили 21 вересня. Земля в арці проїзду і частина двору, де проходила зустріч, є їх власністю. Однак на зустріч прийшли тільки представники керуючої компанії ЖКС № 1 і районної адміністрації. З ними довелося дискутувати мешканцеві сусіднього, дев'ятого, будинки Миколі, який намагався з'ясувати у чиновників і управлінців - скільки ж коштує в рамках концепції Смольного благоустрій ділянки двору (виходячи з вартості квадратного метра), що належить господарям квартир сьомого будинку.

Начальник сектора благоустрою та санітарного утримання районного гужа Тетяна Дік підкреслила, що чиновники не мають права витрачати бюджетні гроші на благоустрій приватної власності.

За даними сайту «Реформа ЖКГ», керуюча компанія - «ЖКС № 1 Адміралтейського району» за 2017 рік витратила на утримання та поточний ремонт сьомого будинку 222,3 тисячі рублів. А зібрала з мешканців платежів тільки на 208 тисяч рублів. Заборгованість споживача на кінець періоду становить 132,3 тисячі рублів.

На зустрічі з жителями був присутній директор ЦКУ «Управління з благоустрою та комунального господарства Адміралтейського району» Віктор Козлов, який назвав приблизну ціну створення історичної атмосфери на приватній ділянці двору - 540 тисяч рублів.

На питання, хто буде платити за банкет, Козлов назвав передбачуваних спонсорів: «Жителі багатоквартирного будинку. Треба перед ними ставити питання, що проект буде зроблений за рахунок коштів поточного ремонту ».

«Ви йдете в магазин, щоб купити будматеріал. Вам треба 540 тисяч рублів. Ви дивіться куди? В кишеню, на банківську картку - є у вас ці гроші, чи ні. Ось також і тут. Ми хочемо зрозуміти, є у нас ці гроші чи ні. Звідки ми тоді їх візьмемо, щоб це зробити? »- запитав взяв на себе роль захисника Микола.

Козлов у відповідь запропонував свій план: скидаються всі власники території. Місцеві нагадали, що в частині утримання будинків на набережній Адміралтейського каналу є більш важливі проблеми - теплоізоляція труб, ремонт під'їздів. «У нас протікає дах, на яку йдеться, що немає грошей. І якщо гроші є - ми краще зробимо спочатку дах, потім сходи », - повідомив один з присутніх.

Поступово розділилась на дві групи. В одній Микола і Козлов обговорювали джерело фінансування пішохідної програми, в другій розмовляли на підвищених тонах.

Місцевий пенсіонер доводив співробітнику гужа, що відкриття дворів в околицях Нової Голландії, на якому, за його словами, наполягають чиновники, для жителів ні до чого доброго не приведе. Навіть годину вільного доступу у внутрішні території будинків призводить до того, що двори перетворюються в смітник.

«Я не чиновник, я лінійний працівник! Я все життя працювала на лінії і працюю, не треба мене називати чиновником. На лінії - це значить не в штабі, а на землі. Ви мене образили! », - чувся вигук Тетяни Дік.

Поки що власникам квартир настійно рекомендують провести загальні збори і дати свою принципову згоду на проведення вишукувальних та проектних робіт. За інформацією поінформованого Миколи, в деяких будинках «відмовний» протокол вже є в розпорядженні компанії, що управляє, хоча на ділі збори проведено не було.

Відмова власників призведе до того, що частина двору знайде історичну атмосферу, а частина залишиться в колишньому вигляді. Або чиновники все ж таки вмовлять власників квартир дати згоду на проведення проектних робіт, а потім - створити вже анонсоване владою благоустрій за власний рахунок.

Концепцію розвитку пішохідних просторів і безперервних пішохідних маршрутів Петербурга в 2017 році представив комітет з містобудування та архітектури, який курирує віце-губернатор Ігор Албіна. Картинка виглядає заманливо - це і ремонт фасадів будівель, вулично-дорожньої мережі, благоустрій дворів і набережних, установка вуличних меблів і створення ігрових зон.

В Адміралтейському районі в рамках концепції чиновники готуються протягнути безперервний пішохідний маршрут від Великій Морській вулиці, через сквер Ісаакіївській площі, Конногвардейский бульвар, площа Праці - по набережній Адміралтейського каналу. Проект маршруту розробив АНП «Об'єднання« Дормост ».

Дворики Нової Голландії планують оформити в одному історичному стилі з цим громадським простором: створити об'єкти стріт-арту, в арках поставити грати, самі двори замостити бруківкою.

Ірина Корбато для «Фонтанкі.ру»


© Фонтанка.Ру

Ви дивіться куди?
Звідки ми тоді їх візьмемо, щоб це зробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online