Наш двір - наша територія: як зробити її зручною?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30 березня 2016 15:35 30 березня 2016 15:35   Фахівці Адміністрації Орджонікідзевського району підготували наочну покрокову інструкцію, яка розповідає жителям про те, як вони можуть облаштувати свій двір

Фахівці Адміністрації Орджонікідзевського району підготували наочну покрокову інструкцію, яка розповідає жителям про те, як вони можуть облаштувати свій двір.

В інструкції докладно представлені всі етапи робіт з благоустрою. Фахівці зібрали в одному місці всі необхідні вказівки, посилання на закони і вимоги до наданої документації. Вся інформація зручно структурована і представлена ​​в наочному вигляді.

Варто відзначити, що власникам житла в багатоквартирному будинку належать не тільки їх квартири, а й спільне майно будинку, а в нього входить і прибудинкова територія. Відповідно, вони самі можуть вирішувати, як розпорядитися цією корисною площею.

Саме тому фахівці підготували сторінку з рекомендаціями та порадами про те, як зробити двір упорядкованим. Ознайомитися з ними можна на сайті Адміністрації Орджонікідзевського району, проте ця покрокова інструкція стане в нагоді всім жителям уральської столиці.

Глава Адміністрації Орджонікідзевського району Єкатеринбурга В'ячеслав Трапезников:

На жаль чи на щастя, наші соцмістечка - Уралмаш і Ельмаш - будувалися за часів, коли норми автомобілізації становили 20-40 автомобілів на тисячу жителів. Сьогодні загальновідомий факт, що Єкатеринбург обганяє Москву по рівню автомобілізації: наш показник - понад 470 автомобілів на тисячу чоловік. У той же час проектувалися наші квартали і прибудинкові території без урахування цього навантаження. До чого це призводить? До того, що автомобілісти паркують свої машини на газонах і дитячих майданчиках. І єдине рішення припинити це - перепланувати дворові території.

На превеликий жаль, на сьогоднішній день програма «Тисяча дворів» фактично не існує. Говорити, що варто спиратися на бюджетне фінансування в рішенні даних питань, неможливо, а може бути і не потрібно, тому що федеральне законодавство чітко говорить, що прибудинкова територія належить самим мешканцям. І для нас як Адміністрації району дуже важливі дві речі. Перше - доносити до громадян, що вони можуть і повинні займатися благоустроєм дворів самостійно, і друге - допомагати методично в проектуванні і складанні кошторисів, спонукати населення до того, щоб жителі проводили загальні збори і приймали рішення переустраивать свій двір, захищати і виділяти все-таки дитячі та спортивні майданчики, передбачати паркувальні місця. Найголовніше в цьому, що не потрібні якісь великі гроші. Наприклад, ми постійно говоримо мешканцям: зніміть частину газону і привезіть машину щебеню - це невеликі витрати. На наступний рік ви цей щебінь покриєте асфальтом і це абсолютно нормально, це поступальний рух.

Найголовніше - дати людям відчуття того, що це їхня земля, що вони на ній господарі, тобто дати почуття власника. Для цього ми і запустили новий проект «Облаштуй свій двір», розробивши покрокову інструкцію, а Адміністрація району надасть допомогу жителям в реалізації цих починань.

Текст підготував Тимур Насібуллін (телефон +7 (343) 371-72-97)



Ключові слова: благоустрій , вячеслав Трапезников , двори , Орджонікідзевський район

Матеріали по темі

До чого це призводить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online