центральний район

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Центральний район входить в число районів, що становлять історичне ядро ​​Санкт-Петербурга (майже вся його територія забудована до 1917 року)

Центральний район входить в число районів, що становлять історичне ядро ​​Санкт-Петербурга (майже вся його територія забудована до 1917 року). Він розташований в центральній частині міста, на лівому березі Неви, межує з Адміралтейському , московським , Фрунзенським і Невським районами, повідомляється мостами через Неву з петроградським , Василеостровским , Виборзьким , Калінінським і червоногвардійським районами міста.

За радянських часів в межах сьогоднішнього Центрального розташовувалися три різнохарактерних міських району - Куйбишевський, Дзержинський і Смольнинский.

Куйбишевський був суцільно музеєм під відкритим небом, Дзержинський асоціювався з так званим Великим будинком, а Смольнинский - з радянською номенклатурою і відповідної її смакам забудовою.

Житловий фонд Центрального району неоднорідний за якістю і на 93% представлений об'єктами дореволюційної споруди. Так, з 2390 житлових будинків Центрального району 1270 являють собою будинки старого фонду які не пройшли капремонт, 962 - будинки старого фонду з капремонтом .

За віком житлової забудови це найстаріший район Петербурга. Крім них в районі є 10 будівель споруди періоду конструктивізму, 63 сталінських будинку і 20 цегляних хрущовок . В ринковий період (з початку 1990-х по 2014 рік включно) в Центральному районі зведено 59 житлових будинків - цегельних і цегляно-монолітних .

Левова частка житлових будівель ринкового періоду споруди в Центральному районі - це будинки, які введені в експлуатацію до 2009 року (самі «урожайні» - 2004-й і 2005-й). Далі в реєстрі дозволів на введення в експлуатацію біла пляма: в 2010-2011 роках вводилися тільки комерційні і інфраструктурні об'єкти, переважно офісні центри.

А з 2011 року крім поетапно вводяться в дію корпусів «парадного кварталу» здано тільки п'ять нових житлових об'єктів. Дві третини об'єктів нової вторинки Центрального району сконцентровані в пішохідній доступності від Смольного, саме в цій зоні району зводяться елітні новобудови.

Незважаючи на те що історичний центр асоціюється з пушкінські часом, звичний нам сьогодні вигляд Центрального району склався в період промислової революції останньої третини XIX століття, коли особняки навколо Мийки і Фонтанки в масовому порядку надбудовували, ущільнювали і перетворювали в дохідні будинки.

Після жовтня 1917 року тутешній житловий фонд трансформувався в більшу комунальну квартиру. У роки війни історичний центр серйозно постраждав, але будівлі після артобстрілів і прямих влучень бомб були швидко відновлені, а в 1950-і майже всі будинки зазнали вибірковим капремонт і модернізацій: перекриття зміцнювали, в квартири підвели газ, на зміну пічному опаленню прийшло водяне.

Комплексні капремонти 1960-70-х років, коли від старовинних будівель залишали тільки зовнішні стіни, завдали Центральному району меншої шкоди, ніж Адміралтейському: історична цінність території та висока щільність забудови не дозволяли вести тут масштабні будівельні роботи.

У першій половині 1990-х років і міське середовище, і склад мешканців даної території почали стрімко змінюватися. Перша хвиля розселення комуналок, що припала на той час, торкнулася в першу чергу фасади з вікнами на набережні.

У нашому десятилітті в Центральному районі намітилася друга хвиля стихійної реновації - але вже не під приватне житло, а під міні-готелі і хостели. Таких об'єктів, покликаних обслуговувати готельну інфраструктуру міста-музею, тут з кожним роком стає все більше.

Центральний район є основним постачальником антикварної елітної нерухомості і кімнат в комунальних квартирах на ринок житла. Практично всі будинки району входять в охоронні списки, що ускладнює як реконструкцію, так і нове будівництво в цій частині міста.

Найдорожче житло Центрального району розташовується в «золотому трикутнику» (на території, обмеженої Невою, Фонтанка, Адміралтейському проспектом і Гороховій вулицею). Інтерес у заможних покупців викликають пропозиції квартири з видами на Неву, Миття, канал Грибоєдова, Таврійський сад.

У Центральному районі зосереджено безліч пам'ятників історії і архітектури, музеї, театри, вищі навчальні заклади. Саме тут розміщуються і будівлі органів виконавчої влади - адміністрації Санкт-Петербурга і Ленінградської області, а також посольства і представництва багатьох країн.

Близькість до владних структур робить цю територію престижною. Тут в усі часи вважали за краще селитися представники політичної, артистичної і бізнес-еліти Північної столиці.

Тут в усі часи вважали за краще селитися представники політичної, артистичної і бізнес-еліти Північної столиці

В районі є одинадцять станцій метро, ​​через нього проходять п'ять ліній петербурзької підземки. Також в розпорядженні мешканців - наземний транспорт (тролейбуси, автобуси, трамваї), численні автобуси комерційних маршрутів.

Основна проблема центру міста - перевантаженість автотранспортом: на головних магістралях району постійно утворюються пробки, не вистачає місць для паркування. У години пік автомобілі стоять на Ліговському, Ливарному проспектах, Садовій вулиці, Суворовському проспекті, шпалерно вулиці, на набережних, перед мостами через Неву.

Зелені насадження займають не більше 20% в загальній площі району. Тут розміщуються Літній, Михайлівський і Таврійський сади, а також кілька скверів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online