Найгірший показник дитячої смертності - в США

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За останні 10 років в США від домашнього насильства загинуло в чотири рази більше дітей, ніж солдатів в Іраку і Афганістані - від війни. Це найгірший показник смертності серед розвинених країн. Таким чином, міф про те, що усиновленим дітям в будь-якому випадку краще в США, ніж в Росії, піддається великому сумніву. Тим більше, невідомо, що їх там чекає. За останні 10 років в США від домашнього насильства загинуло в чотири рази більше дітей, ніж солдатів в Іраку і Афганістані - від війни

У грудні вийшов черговий звіт американської організації Childhelp , Що допомагає дітям, які постраждали від насильства. Автори дослідження пишуть про справжню "прихованої епідемії жорстокого поводження з дітьми в США" .Щороку надходить 3,3 мільйона повідомлень про насильство приблизно над 6 мільйонами дітей. Кожен день в країні гине в середньому більше п'яти дітей - з причин, пов'язаних з насильством. Таким чином, роблять висновок автори дослідження, за цим показником США встановили найгірший рекорд серед всіх розвинених країн.

Читайте також: Американські агентства з усиновлення в РФ хочуть закритися

Найпоширеніше зловживання щодо дітей - нехтування їхніми життям і інтересами (78,3%). На другому місці - фізичне насильство (17,6%), потім йде сексуальне насильство (9,2%) і психологічний (8,1%).

Більше 80% дітей, які загинули в результаті насильства, було не більше 4 років. При цьому приблизно в 60% випадках в свідоцтві про смерть не вказується, що причиною стало саме погане поводження. Попросту інформацію всіляко намагаються приховати.

14% чоловіків, що перебувають в американських в'язницях, відчували в дитинстві жорстоке поводження. Також як і 36% жінок-ув'язнених. Щорічно в США економічні втрати, пов'язані з насильством над дітьми, складають понад 120 мільярдів доларів.

У минулому році журналісти BBC провели власне документальне розслідування і прийшли до шокуючого висновку, що за останні 10 років понад 20 тисяч дітей загинули в США в своєму власному будинку - від рук членів сім'ї.

В якості основної причини такої жорстокості по відношенню до дітей журналісти називають бідність, що звучить дещо дико по відношенню до самої розвиненій країні в світі. Проте, в різних штатах ситуація відрізняється. Зокрема, автори фільму порівняли показники Техасу і Вермонта.

У Техасі набагато нижчий рівень податків, відповідно, нижче і рівень державної підтримки. В результаті діти з Техасу в два рази частіше кидають школу, ніж у Вермонті. У чотири рази частіше потрапляють до в'язниць. І мінімум в два рази більше техаських дітей, ніж вермонтський, гинуть від домашнього насильства.

Журналісти пояснюють таку різницю тим, що більшість проблемних сімей, які потребують допомоги, її не отримують. А діти в свою чергу не мають захисту з боку держави від домашнього насильства.

Автори фільму попереджають, що звинувачувати в першу чергу батьків і соціальних працівників - це найпростіший шлях, який не дасть потрібного ефекту. Необхідна спеціальна програма на федеральному рівні і рівні штатів, спрямована на скорочення дитячої смертності.

У зв'язку з цим головний аргумент захисників усиновлення російських сиріт американцями - що там їх в будь-якому випадку чекає більш щаслива доля, ніж в Росії, піддається дуже великому сумніву.

Також невідомо, як склалася доля тих дітей, які поїхали в США з Росії за останні 20 років. Просто тому, що немає достовірної інформації. За словами уповноваженого з прав дитини в РФ Павла Астахова, офіційно вважається, що в США виїхали 60 тисяч усиновлених російських дітей, але за його даними ця цифра набагато більше - мінімум 100 тисяч, оскільки в реальності статистики ніхто не вел.15 років тому в США їхало до 14 тисяч російських дітей в рік. І про долю багатьох з них нічого невідомо. Апарат уповноваженого намагався це з'ясувати, але безуспішно. Невідома також і доля 400 російських дітей, вивезених в США в останні кілька років. Так що стверджувати, що всі вони там живі, здорові і дуже щасливі, щонайменше, безпідставно.

Читайте також: Прийомні діти з Росії - на розтерзання США

Львівська газета "Курьер'" свого часу писала про родичів Діми Яковлєва, який загинув в США. Його намагалася взяти під опіку бабуся, але їй відмовили. Хоча перед цим вона забрала до себе старшу сестру Діми. Брата Діми (їх матір позбавили батьківських прав) також готували на усиновлення. Подальша його доля невідома. Дізнавшись про трагедію Діми Яковлєва, до редакції звернулася ще одна жінка, яка розповіла свою історію. Кілька років тому у неї забрали двох дітей. Спочатку їх відправили в дитячий будинок, а вже через півроку - віддали усиновителям в Італію. Про їхню долю рідної матері більше нічого невідомо. За ці роки в Псковську опіку прийшло всього лише один лист з Італії, де, за укладеним з цією країною угодою, повинна міститися інформація про життя усиновлених дітей. Але цей лист так і залишилося нерозпечатаним - місцеві чиновники не знають італійського.

Російським чиновникам в дитячих будинках вигідно віддавати сиріт саме іноземцям. Причина банальна - гроші. Для російських прийомних батьків ця процедура безкоштовна, а іноземні громадяни платять великі суми - іноді до декількох десятків тисяч доларів. Ну, а подальша доля російських сиріт чиновникам вже нецікава. Так що в історії з усиновленням російських дітей занадто багато зацікавлених осіб - як з одного, так і з іншого боку.

Читайте найцікавіше в рубриці "Суспільство"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online