Екскурсія по Олімпійському селищі Новогорск

  1. I. Локація
  2. II. Архітектура і планувальні рішення
  3. III. інфраструктура
  4. IV. умови інвестування
  5. V. Підведення підсумків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Олімпійське селище Новогорск - це мультиформатний проект класу бізнес-плюс від компанії "Хімки Груп". Тут можна придбати таунхауси і житло в багатоквартирних будинках. Кластер унікальний тим, що в його рамках об'єдналися житлові комплекси бізнес-класу і велика кількість інфраструктурних об'єктів міжнародного рівня загальною площею 35 тис. Кв. м. Олімпійське селище Новогорск - це мультиформатний проект класу бізнес-плюс від компанії Хімки Груп

Автор проекту - заслужений тренер Росії, президент Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірина Вінер-Усманова. Район повністю побудований і послідовно введений в експлуатацію в 2014-2016 роках.

I. Локація

II. Архітектура і планувальні рішення

III. інфраструктура

IV. умови інвестування

V. Підведення підсумків

I. Локація

Розташування і транспортна доступність

Олімпійське селище розташовується на території хімкінського мікрорайону Новогорск. Доїхати сюди можна по Новокуркінскому шосе, згорнувши потім на Машкінское шосе. Можливий варіант проїзду і через Ленінградське шосе, з поворотом на Машкінское або на Куркінское шосе. Додатковий варіант - по швидкісній трасі М-11 через Міжнародне шосе. Бонусом є наявність безлічі альтернативних шляхів, що дає можливість максимального лавірування в ситуації заторів.

Громадським транспортом можна доїхати на автобусі від станції метро Планерна, час у дорозі займає близько півгодини. Довше за часом займе шлях до станції метро "Річковий вокзал", а також до залізничної станції Химки (час у дорозі до Ленінградського вокзалу - 26 хвилин, на "Ластівці" - 13-15 хвилин). На кластер припадають 2 автобусні зупинки, розташовані безпосередньо біля в'їзних груп.

Екологія

З одного боку район межує з Машкінскім лісом і Машкінскімі пагорбами, а з іншого - з природним національним парком "Долина річки Сходні" площею 248 га, де представлені рідкісні в Московській області види флори і фауни. Обидва лісових масиву розташовані на височині, що створює приголомшливі видові характеристики.

Обидва лісових масиву розташовані на височині, що створює приголомшливі видові характеристики

По всій території протікає і річка Східної з обладнаними і упорядкованими набережними. Протяжність останніх в різних ЖК становить від 500 м до 2 км. Набережні мають подвійне, а на окремих ділянках і потрійне, зміцнення, що не тільки створює естетику, а й попереджає ризик розливу і супутніх підтоплень.

Набережні мають подвійне, а на окремих ділянках і потрійне, зміцнення, що не тільки створює естетику, а й попереджає ризик розливу і супутніх підтоплень

Поруч - Машкінскій струмок. Серед найближчих сусідів - лише окремий сектор. В околицях відсутні промислові підприємства.

В околицях відсутні промислові підприємства

Думка редакції. Транспортну ситуацію можна оцінити як гідну - і з точки зору наявності декількох варіантів шляху на автомобілі, і з точки зору зупинок громадського транспорту "під боком". Екологічна складова теж вражає.

оцінка: оцінка:

II. Архітектура і планувальні рішення

Особливості планування і зонування

Кластер складається з 4 житлових комплексів: "Олімпійське село Новогорск", "Олімпійська Рів'єра Новогорск" , "Олімпійське село Новогорск. Курорт" і "Олімпійське село Новогорск. Квартири" . Перші три знаходяться в пішій доступності один від одного, а "Олімпійське село Новогорск. Квартири" на видаленні 2 км від інших ЖК, але при цьому і ближче до столиці. Він межує з районом Куркино.

Він межує з районом Куркино

Макет житлового комплексу

ЖК "Олімпійська Рів'єра Новогорск" розташований на території 2,64 Га. У його складі - 3 монолітно-цегляних багатосекційних семиповерхових будинку, розрахованих на 271 квартиру. До будівель додається підземна парковка на 281 машиномісць.

ЖК "Олімпійське село Новогорск. Курорт", відокремлений від "Рів'єри" рікою подібні, теж камерний - на території 3,2 Га стоять 3 багатосекційних семиповерхових будинку на 378 квартир з підземним паркінгом на 378 машиномісць.

Курорт, відокремлений від Рів'єри рікою подібні, теж камерний - на території 3,2 Га стоять 3 багатосекційних семиповерхових будинку на 378 квартир з підземним паркінгом на 378 машиномісць

ЖК "Олімпійське село Новогорск. Квартири" - наймасштабніший. На площі 6,2 Га розмістилося 17 будинків змінної секційності і поверховості (7-8 поверхів) з 789 квартирами і 795 паркувальними місцями.

ЖК "Олімпійське село Новогорск" займає територію 12 га. Тут представлено 120 таунхаусів і 2 багатоквартирних будинки (останні вже повністю реалізовані на первинному ринку).

Таким чином, середній коефіцієнт співвідношення паркувальних місць по відносини до квартир становить приблизно 1,5: 1.

Уздовж берегової лінії організована прогулянкова зона з дитячими майданчиками, велосипедними і пішохідними доріжками. Родзинка прибережного простору - острів на річці між "Олімпійським селом Новогорск. Курорт" і "Олімпійської Рів'єрою Новогорск», на якому знаходяться баскетбольний майданчик і човнова станція, там же встановлено шезлонги.

Прогулянкова зона вздовж річки

А також бобслейная гірка в "Олімпійське село Новогорск" і відкритий басейн в "Олімпійське село Новогорск. Квартири". Вода в ньому з підігрівом, тому формально басейн всесезонний, але в холодну пору він закривається, щоб скоротити витрати власників на обслуговування.

Вода в ньому з підігрівом, тому формально басейн всесезонний, але в холодну пору він закривається, щоб скоротити витрати власників на обслуговування

Відкритий басейн

Дитячі майданчики розташовуються і на прибудинкових територіях. Скрізь виконано ландшафтне озеленення, висаджені квіти і хвойні дерева.

Дитячі та спортивні майданчики в Олімпійському селищі

На території кластера створена безбар'єрне середовище з пандусами і з'їздами. При багатоквартирних будинках реалізується концепція "Двір без машин".

На території житлових комплексів встановлені спеціальні урни, щоб власники собак могли прибирати за своїми вихованцями. Територія кожного ЖК обгороджена і знаходиться під цілодобовим наглядом, в'їзд здійснюється через КПП.

домоволодіння

Стиль архітектури можна охарактеризувати умовно як "курортно-приморський". Більшість будинків на береговій лінії мають "ступінчасту" структуру, створювану великими відкритими терасами, а в "Рив'єрі" чітко простежується стилізація житлових будинків під круїзні лайнери. Колірна гамма будинків і таунхаусів поєднує в собі бежевий, пісочний, шоколадний і кавовий відтінки.

таунхауси

Блоки таунхаусів налічують від 2 до 10 секцій площею від 210,9 до 265 кв. м. Висота стель в чистової обробки - 3 м. Домоволодіння будуються з цегли, фасади облицьовані клінкерною плиткою, на торцях використовуються вставки з тавертіна і дерева, в обробці цоколя - керамограніт. Вікна - панорамні, з профілем з темного дерева.

Вікна - панорамні, з профілем з темного дерева

Таунхауси першої і другої черг (вже реалізовані на первинному ринку) були триповерховими, з відкритими терасами на другому поверсі. Таунхауси нинішньої третьої черги "скоротилися" до двох поверхів, з проекту пішли тераси. Балкони теж відсутні. При цьому додалися художньо оформлені навіси для автомобілів.

При цьому додалися художньо оформлені навіси для автомобілів

Крім того, якщо в домоволодіннях перших черг даху були виконані з фальца, зараз на покрівлі використовується м'яка черепиця Tegola. Ще одне нововведення - 2 окремих входу в сам будинок і в котельню. Як пояснюють в офісі продажів, це допомагає обслуговуючому персоналу вирішити якісь проблеми в момент відсутності власників. Ділянки розмежовані, але парканів немає - тут визнають тільки живопліт.

Ділянки розмежовані, але парканів немає - тут визнають тільки живопліт

На момент покупки в таунхаусі встановлюються тимчасова сходи і газовий котел Buderus німецького виробництва. Є заставні під каміни. У кожному домоволодінні передбачено по 3 санвузли.

У кожному домоволодінні передбачено по 3 санвузли

Ось, так, наприклад, виглядає передбачувана планування таунхаси мінімальної 210-метрової площі: на першому поверсі можна обладнати не тільки простору вітальня-столову зону, в.о. і додаткову спальню або гостьову.

і додаткову спальню або гостьову

На другому поверсі теоретично можна обладнати 3-4 спальні і 2 санвузли:

У будинку середньої 225-метрової реалізується та сама планування, просто площа приміщень тут буде трохи більший.

А ось 250-метровий торцевої таунхаус максимальної площі дає додаткові можливості, завдяки виступу на першому поверсі, в якому можна обладнати кабінет, і тренажерний зал, або щось ще.

На другому поверсі цей виступ "трансформується» в додаткове спальне приміщення, дитячу або ігрову

Та ж схема використовується і в таунхаусі максимальної, 265 метрової площі.

Та ж схема використовується і в таунхаусі максимальної, 265 метрової площі

Багатоквартирні будинки

Вони зводяться за монолітно-цегляної технології. В оздобленні фасадів використовуються керамограніт, клінкерна плитка та вітражні конструкції. Вечірньої пори фасади красиво підсвічуються. Всі перші поверхи - нежитлові.

Під'їзди - наскрізні. Висота стель у вхідних групах досягає 7 м. Приміщення мають дизайнерську обробку, тут розміщуються ресепшн і колясочні, є і спеціальна кімната для поштових скриньок. У будинках встановлені вантажні і пасажирські ліфти KONE.

Квартири здаються з вільним плануванням, існує можливість об'єднання суміжного житла. Як кажуть в офісі продажів, ця опція користується популярністю. Висота стель - 3,4 м. У квартирах використовується панорамне скління, в ряді квартир - воно має кутовий характер. Спеціальна пропозиція - квартири з терасами і зимовими садами, а також пентхауси на останніх поверхах. При цьому балкони є далеко не в кожній оселі. Наприклад, в "Рив'єрі" велика частина квартир обладнана маленькими незаскленому балкончиками, а в багатьох будинках вони відсутні.

Площа однокімнатних квартир від 48 до 68 кв. м, двокімнатних від 70 до 127 кв. м., трикімнатних від 100 до 122 кв. м, чотирикімнатних від 122 до 189 кв. м.

Планувальні рішення цікаві і різноманітні. Наприклад, навіть серед однокімнатних квартир можна зустріти як житло з оглядом на одну сторону, так і умовно "орні".

Стандартна "одиничка" мінімальної 46-метрової площі виглядає так:

А ось приклад однокімнатної квартири площею 69 кв. м з практично тристоронньою оглядом, де є "кутова" і "закруглене" скління. Незвичайне розташування вікон по відношенню один до одного надає різноманітність видовим характеристикам. Завдяки особливостям скління цю "однушку" можна перетворити в двокімнатну квартиру.

"Двійки" є як "лінійні", так і "орні". Втім, "лінійність" щодо 56-метрової двокімнатної квартири вельми умовна, завдяки кутовому склінню і незвичайної конфігурації:

Нетривіально виглядає двокімнатна квартира площею 89,6 кв. м, що має огляд на 3 сторони. Незвичайна конфігурація приміщень, численні виступи - все це дозволяє цікавіше грати з простором. Велика площа кімнат і велика кількість вікон дозволяють теоретично розширити "двушку" до "трійки".

У трикімнатній квартирі площею 101 кв. м, з кутовим і "закруглене" скління огляд виходить фактично тристороннім, незвичайне розташування вікон по відношенню один до одного надає різноманітність видовим характеристикам. Завдяки великому склінню, цю "трійку" можна перетворити при бажанні в чотирикімнатну квартиру.

149-метрова "трійка" простіше по конфігурації, і тут немає кутових остеклений. Але огляд тут теж дуже "різноманітний".

Цікаво виглядає чотирикімнатна квартира площею 141,6 кв. м з "круговим склінням" по всій стіні. Звичайно, форма внутрішніх приміщень - на креативного любителя.

Втім, у продажу є і більш традиційні "четирешкі", такі, як "орні" квартира площею 115 кв. м. До житла додається невеликий балкон. У такій квартирі можна дуже раціонально і рівномірно розподілити житловий простір.

Думка редакції. Планувальні рішення території вельми креативні і містять елементи "курортного побуту". Як і архітектура, яка при єдності стилю відрізняється різноманітністю і місцями втілює в собі навіть якісь футуристичні елементи. Кількість паркувальних місць вражає і відповідає заявленому класу кластера. До недоліків таунхаусів, а також деяких квартир можна віднести відсутність балконів, лоджій або терас.

оцінка: оцінка:

III. інфраструктура

На території Олімпійського селища Новогорск розташовані приватна Академічна гімназія з поглибленим вивченням іноземних мов (базова вартість навчання - 50 тис. Руб.), І приватний дитячий сад з англійською мовою, що є дошкільним відділенням гімназії і приймає дітей, починаючи з 2,5 років (ціна та ж). Дошкільний заклад обладнано басейном.

Гімназія і дитячий сад

Крім цього, в кластері можна відвідувати «Школу Трьох Мистецтв Олексія Кортнева», де навчають вокальній майстерності, танців і драматичного мистецтва. Серед наставників, крім самого метра - Нонна Гришаєва і Єгор Дружинін.

Серед наставників, крім самого метра - Нонна Гришаєва і Єгор Дружинін

Кожен з РК може похвалитися "своїми" знаковими спортивними об'єктами. Наприклад, в "Олімпійському селищі Новогорск" розташовані грандіозний будинок "Центру гімнастики Ірини Вінер-Усманова" загальною площею 21 тис. Кв. м з прилеглим до нього фітнес-центром з басейном, криті тенісні корти і гольф-полем площа 27 Га - з ЖК сюди є власний вихід.

м з прилеглим до нього фітнес-центром з басейном, криті тенісні корти і гольф-полем площа 27 Га - з ЖК сюди є власний вихід

Центр гімнастики І.Вінер

У ЖК "Олімпійська Село Новогорск. Квартири" - «Школа єдиноборств Новогорск».

В "Олімпійському селищі Новогорск. Курорт." знаходиться «Академія боксу Олександра Лебезяка».

В "Олімпійському Рив'єрі Новогорск" - волейбольний школа і Центр фехтування Ільгара Мамедова.

Волейбольна школа і центр фехтування

Перші поверхи житлових будинків відводяться під комерційну нерухомість - є кілька продуктових магазинів, в тому числі з кулінарією, аптеки, салони краси. На території вже діють 4 ресторани, готується до відкриття ще новий рибний ресторан.

Інфраструктура Олімпійського селища

Інфраструктура Олімпійського селища

Найближчі муніципальні школи можна знайти в сусідньому районі Куркіно, де, поряд зі звичайними закладами діють і такі, як школа №1387 з поглибленим вивченням іноземних мов, а також відома суботня фізико-математична школа, або в найближчій частини до комплексу частини Хімок, де базується непоганий ліцей №12.

Серед установ додаткової освіти недалеко від кластера: клуб юних програмістів і дитячий клуб робототехніки в Куркино, школа інноваційного розвитку, школа музики дієз, професійна студія дитячого дизайну та архітектури "Фа-сад" і багато іншого. Найближча доросла поліклініка знаходиться в пішої доступності, до дитячої же доведеться їхати.

У 3 км розташований фермерський дворик "Новогорск", навколо міста є ще ряд продуктових магазинів. Найближчий торговий центр - "Корабель", знаходиться в Куркино, близько 5-10 хвилин на автомобілі займе поїздка до Химкинського "Мегі", "Ікєї" ТЦ "Нові Хімки" і "Радуга", ТРК "Парус".

Поруч з кластером, на річці подібні знаходиться форелеве господарство, куди можна вибиратися на платну рибалку.

Думка редакції. З точки зору внутрішньої інфраструктури тут є все необхідне для того щоб купити продукти, перекусити, навести красу, зайнятися спортом. Освітні і спортивні установи - це окрема історія, тут діти жителів кластера можуть отримати все по вищому розряду, а й чек, треба думати, чималий. Втім, близькість району Куркино дає додаткові варіанти тим, хто хоче на чомусь заощадити.

оцінка: оцінка:

IV. умови інвестування

Ціна питання

Фактор ціноутворення на таунхауси залежить не тільки від площі, а й від локації - найцікавіші знаходяться на берегової лінії. Це ж стосується і квартир, на вартість яких впливають і видові характеристики, найчастіше визначаються поверховістю.

Вартість таунхаусів - від 50 до 60 млн. Руб. Придбання однокімнатної квартири обійдеться в суму від 7,1 до 13 млн. Руб., Двокімнатної - від 13,7 до 20,7 млн. Руб., Трикімнатної - від 15,7 до 47 млн. Руб., Чотирикімнатної - від 18, 7 до 35 млн. руб.

Середня сума щомісячної плати за обслуговування - 120 руб. з кв. м. житлової площі. У неї входять охорона, озеленення, освітлення, прибирання території, вивіз сміття, чистка снігу. До цього плюсуется оплата комунальних платежів за міськими тарифами.

Середня ціна машиномісця в підземному паркінгу становить 1,8 млн. Руб. В даний час діє акція: при покупці квартири великої площі ( "двійки" і більше) - машиномісце надається в подарунок.

В'їзд в підземний паркінг

умови придбання

Житло можна придбати в іпотеку і по безпроцентної розстрочення. Її умови обговорюються в індивідуальному порядку. Ділянки землі при будинках не надходять у власність - їх можна взяти при бажанні в оренду або в безоплатне користування, але все це умовні поняття. Будь-яке будівництво на них заборонено. Таунхауси мають статус квартири в зблокованому будинку. Вся земля знаходиться у власності компанії.

Інформація про забудовника

Девелоперська компанія "Хімки груп" була заснована в 2012 р Пріоритетний напрямок діяльності - реалізація масштабних житлових комплексів бізнес-класу з інноваційної освітньої, культурної та спортивною інфраструктурою. "Олімпійське село Новогорск" - флагманський проект компанії. Проекти компанії реалізуються за рахунок приватних інвестицій, без залучення коштів державного фінансування.

Офіс компанії Химки Груп

Думка редакції. Незважаючи на високий середній чек покупки, тут є і порівняно бюджетні для даного сегмента пропозиції, наприклад, "однушки" і "двушки" мінімальної площі. Ціни на таунхауси здаються при цьому трохи завищеними, але треба брати до уваги не тільки клас кластера, близькість до Москви, природні характеристики і інфраструктуру, а й такі поняття, як престижність і оточення.

Ціни на таунхауси здаються при цьому трохи завищеними, але треба брати до уваги не тільки клас кластера, близькість до Москви, природні характеристики і інфраструктуру, а й такі поняття, як престижність і оточення

Конкурентів у кластера в даній локації немає, хоча б з огляду на масштабність проекту. Якщо говорити безпосередньо про будинках в "Олімпійському селищі", то в ЖК "Новогорск-7" від ТОВ "Нове місто" пропонуються дуплекси подібною площі за подібною ціною, але це все-таки зовсім інший за структурою - невеликий проект, з котеджами і дуплекс .

Можливість об'єднання квартир - зручна опція для тих, хто хоче "скроїти" житло для себе за індивідуальним запитом. Питання того, що ділянки при будинках не надходять у власність, має скоріше психологічний характер (якщо комусь важливо відчувати себе володарем шматка землі).

оцінка: оцінка:

образ покупця

Як розповідають в офісі продажів, в основному, це сімейні люди, які мають або планують завести дітей. Серед них власники власного бізнесу і топ-менеджери, багато відомих спортсменів і зірки шоу-бізнесу. В цілому ж, житло тут купують переважно жителі Москви і Хімок. Деякі покупки здійснюються за рахунок продажу квартир у центрі столиці.

V. Підведення підсумків

Купівля житла в "Олімпійському селищі" цікава, перш за все, тим забезпеченим людям з дітьми, хто хоче жити в особливому куточку ближнього Підмосков'я, в створеному тут особливому світі - з курортної складової і блискучої інфраструктурою.

Тим, хто готовий не просто інвестувати в житло, але, і платити гроші за приватні дитячі садок і школу, додаткові заняття для дітей в сфері мистецтва і спорту. Купівля цікава і для тих, хто активно захоплюється спортом - в кластері є все необхідне для цього.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online