Банківські послуги в Камбоджі: відкрити рахунок в банку Камбоджі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ж Ви плануєте довго проживати в Камбоджі, то має сенс відкрити рахунок в банку в Камбоджі і оформити карту VISA в банку Камбоджі. Звичайно можна і карту MasterCard, але для мене VISA є більш привабливою міжнародною платіжною системою. Багато емігрантів і туристи, які проживають в Камбоджі, вважають за краще тримати свої гроші у вигляді готівки або зберігати гроші на банківських рахунках, які вони відкривали у себе на Батьківщині і використовувати ці рахунки в якості основного джерела грошових коштів. Для доступу до своїх поточних рахунках, відкритим у себе на Батьківщині, емігранти використовують платіжні карти VISA і MasterCard. У Камбоджі досить багато банкоматів, через які можна зняти гроші з банківського рахунку за допомогою банківської карти міжнародних платіжних систем.

Слід врахувати, що в Камбоджі при кожному знятті готівкових коштів з банкоматів, використовуючи платіжні картки, емітентами яких є іноземні банки, за кожну таку операцію з Вас буде утримана комісія до 5 доларів США.

Слід зазначити, що банкомати в Камбоджі, як правило, видають дрібні купюри, а видача готівки в банкоматах $ 100 і $ 50 як правило недоступно. Ну це і не дивно, якщо врахувати, що мінімальна зарплата в Камбоджі знаходиться на рівні 140 доларів США.

Ну це і не дивно, якщо врахувати, що мінімальна зарплата в Камбоджі знаходиться на рівні 140 доларів США

Багато моїх знайомих, які проживають в Камбоджі, вже давно відкрили для себе банківські рахунки в банках Камбоджі і отримали собі платіжні карти, щоб не платити кожен раз величезну комісію за зняття грошей в банкоматі.

Відкрити рахунок в банку Камбоджі дуже легко, а саме оформлення займе хвилин 40 Вашого часу. Я думаю, що втрата Вами часу на відкриття рахунку цілком компенсується економією на комісіях при знятті грошових коштів в банкоматах банківських установ цієї країни.

У той же час, використовуючи банківську послугу по здійсненню грошових переказів за системою SWIFT, Ви легко зможете відправити гроші з України або Росії на свій рахунок в Камбоджі. Фактично гроші надійдуть на Ваш рахунок в Камбоджі протягом одного банківського з моменту здійснення переказу. Тим більше, що, відкриваючи рахунок в Камбоджі банк дасть Вам реквізити англійською мовою, яких більш ніж достатньо для таких банківських операцій.

Більшість банків вимагають паспорти з діючою довгострокової візи та копію орендного договору або дозвіл на роботу. У будь-якому випадку слід уточнити поточний перелік документів, які вимагає той чи інший банк для відкриття рахунку в банку Камбоджі і випуску банківської платіжної картки.

ANZ Royal Bank ( anzroyal.com ) Є одним з найпопулярніших банків для іноземців, що живуть в Камбоджі, через його фінансових відносин з Австралією на основі ANZ Bank. ANZ Royal Bank має філії в Пном Піні, Сієм Ріпі, Пойпет, Баттамбанг, Кампонг Чам і Сіануквілі. ANZ Royal Bank має понад 100 ATM по всій Камбоджі.

Для того, щоб відкрити банківський рахунок в ANZ Royal ви повинні надати чинний паспорт з непостроченной довгостроковою візою і підписаний лист від вашого роботодавця, що підтверджує вашу роботу в Камбоджі. Технічно копія вашої оренди або інформації за місцем проживання також потрібно, але це зазвичай банк це не просить.

ACLEDA Bank ( acledabank.com.kh ) Є одним з найбільших банків Камбоджі, з більш ніж 230 філій в країні. ACLEDA Bank пропонує онлайн-оплату рахунків комунальних підприємств та деяких з операторів мобільного зв'язку, а також послуги інтернет-банкінгу.

Canadia Bank ( canadiabank.com.kh ) Є одним з найбільших місцевих банків в Королівстві Камбоджа і вважається одним з улюблених банків серед російськомовних експатів. Canadia Bank має близько 40 філій з 50 банкоматів по всій країні. Поточні рахунки доступні в камбоджійських Ріел, доларах США, і таїландських батах. Для відкриття рахунку необхідно прийти в банк, маючи закордонний паспорт з візою в Камбоджу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online