NEWSru.com :: Парламент Азербайджану схвалив введення кримінальної відповідальності за образу президента в інтернеті

Депутати Азербайджану більшістю голосів прийняли законопроект, запропонований генпрокурором країни Закіров Гараловим, про введення кримінальної відповідальності за спробу зганьбити або принизити честь і гідність глави держави в інтернеті
В кінці вересня більшість жителів Азербайджану в рамках конституційного референдуму висловилися за внесення змін до Основного закону країни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати Азербайджану більшістю голосів прийняли законопроект, запропонований генпрокурором країни Закіров Гараловим, про введення кримінальної відповідальності за спробу зганьбити або принизити честь і гідність глави держави в інтернеті, передає АПА .

Таким чином, парламентарії схвалили поправки до статті 323.1 Кримінального кодексу Азербайджану ( "паплюження або приниження честі і гідності глави Азербайджанської держави, президента Азербайджанської республіки в публічному виступі, публічно демонструються твори або засобах масової інформації").

Відповідно до законопроекту, в цій статті слова "або засобах масової інформації" замінюються словами "в засобах масової інформації або в разі публічного поширення в інформаційних інтернет-ресурсах".

Ця стаття кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 500 до 1000 манатів (від 18,8 тис. Рублів до 37,7 тис. Рублів), або виправні роботи до двох років, або позбавлення волі строком на два роки.

В кінці вересня більшість жителів Азербайджану в рамках конституційного референдуму висловилися за внесення змін до Основного закону країни. Зокрема, був збільшений термін президентства з п'яти до семи років і розширені повноваження глави держави. Тепер у нього з'явилося право оголошувати позачергові вибори президента і розпускати парламент.

У 2009 році в Азербайджані відбувся референдум, в ході якого виборці проголосували за скасування обмеження на переобрання президентом однієї особи більше двох разів. Ільхам Алієв тричі перемагав на президентських виборах в Азербайджані - в 2003, 2008 і 2013 році.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online