Що таке пільговий період кредитування в Ощадбанку

  1. Суть і нюанси пільгового періоду
  2. Своєчасне повернення кредитних готівкових коштів в рамках пільгового періоду: міфотворчість.
  3. Мінімальний платіж по карті
  4. Відповіді на популярні питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пільговий або, іншими словами, «грейс» період має на увазі безкоштовне використання фінансових ресурсів банку в межах кредитного ліміту. Простіше кажучи, взяв в борг у Ощадбанку клієнт, може не оплачувати відсотки за надану позику. Саме такий варіант розвитку подій гарантований фінансовою установою, але для цього необхідно дізнатися, як правильно використовувати кредитну карту Ощадбанку, а ще краще - вміти правильно обчислювати пільговий період.

Щоб скористатися благами бажаного бонусу, який забезпечує пільга, потрібно вдатися до правильних розрахунках. А вважати клієнти банків, як правило, прагнуть не особливо. Внаслідок цього у користувачів, особливо на початковому етапі, виникає ряд проблем. Виною тому не тільки лінь, але і рекламне визначення, яке не є обманом, але на перевірку має значні відмінності від того, що відбувається в реальності.

Суть і нюанси пільгового періоду

Прийнято вважати, що безкоштовний період для карт Ощадбанку дорівнює 50-ти дням. Це не зовсім вірно. До речі, ситуація може бути схожою з практикою інших кредитних установ. 50 днів - це термін, що вказується в рекламі. Його відлік починається прямо з початку розрахункового періоду. Реальність же така, що за її правилами пільговий термін для клієнта може становити від 20 до 50 днів (для піару використовується максимальний показник) з моменту здійснення покупки. Щомісяця відбувається процедура формування звіту по кредитці. Вона завершує платіжний період. Так ось, цей термін може не збігтися і часто не збігається з початком місяця, так як вихідну точку береться дата активації карти. Потрібно запам'ятати, що:

  1. Звітний період дорівнює 30 дням, які відводяться на кредитні придбання. Як тільки він підходить до кінця, формується платіжний звіт, що фіксує суми витрат.
  2. Пільговий (безвідсотковий) період дійсно охоплює 50 днів, які в сумі складаються з 30-денного звітного періоду і 20-ти денного платіжного терміну.

Пільговий (безвідсотковий) період дійсно охоплює 50 днів, які в сумі складаються з 30-денного звітного періоду і 20-ти денного платіжного терміну

Щоб клієнти змогли з легкістю зрозуміти суть своєї вигоди і зробити правильні розрахунки, на сайті Ощадбанку працює спеціальний сервіс-помічник . Його покликання полягає в сприянні за розрахунками періоду безпроцентного кредитування і демонстрації прикладів економії на відсотках.

Зробивши правильні розрахунки, користувач може використовувати таку схему роботи з кредитною карткою:

  • активація карти;
  • поточні покупки протягом місячного терміну;
  • облік рамок кредитного ліміту;
  • отримання операційного відлік за платіжний період в кінці закупівельного місяці;
  • пошук загальної суми погашення заборгованості та її дати.
  • погашення заборгованості.

Примітно, що і 50-денний термін може мати місце при погашенні кредиту. Для цього доведеться витратити всю суму з карти в перший же день, з якого розпочато відлік платіжного періоду. При остаточному витраті коштів в останній день платіжного терміну, пільговий термін складе не більше 21 дня.

При остаточному витраті коштів в останній день платіжного терміну, пільговий термін складе не більше 21 дня

думка експерта

Анастасія Яковлєва

Банківський кредитний експерт

Подати заявку

Прямо зараз ви можете безкоштовно подати заявку на позику, кредит або карту відразу в кілька банків. Попередньо дізнатися умови і розрахувати переплату на калькуляторі. Хочете спробувати?

Своєчасне повернення кредитних готівкових коштів в рамках пільгового періоду: міфотворчість.

Багато клієнтів-володарі пільгових карт Ощадбанку впевнені, що при знятті готівки з банкомату, обов'язковий повернення в ході пільгового періоду. Це, на їхню думку, дозволить уникнути процентної залежності. Такий підхід в корені помилковий.

Сбербанк, як і багато інші кредитні установи, які не бере до уваги нюанси обороту готівки з кредитної картки . На купюри, вилучені з банкомату, в цей же мить набігають кредитні відсотки (в Ощадбанку вони рівні 24%). Не варто забувати і про комісійному зборі, який справляється за зняття коштів з кредитки (3%), незалежно від приналежності банкомату.

Пільговий період 50 днів поширюється ТІЛЬКИ на безготівкові операції і відраховується від дати звіту (дати відкриття карти).

Висновок: Не варто попадатися на стереотипні пастки. Позикові гроші за пільговою карті слід повертати в строк, орієнтуючись при цьому на зазначену звіті дату. Тільки при такому підході буде виключений відсотковий збір.

Мінімальний платіж по карті

Якщо немає можливості повернути позику в строк, то переживати не варто. Для таких казусів якраз створені кредитні карти. Клієнт вільний використовувати позикові кошти, оплачуючи ставку, яка передбачена в договорі (за класичною карті - 24%). Рекомендується лише не забувати про терміни внесення мінімальних виплат (для Ощадбанку - це 5% на кінець розрахункового періоду). Цей варіант актуальний для всього терміну погашення заборгованості, за умови акуратного дотримання умов договору. Відсутність надходження в банк навіть мінімальних платежів , Спричинить нарахування пені та зростання процентної ставки до 38% річних.

Порада від досвідчених клієнтів Ощадбанку: досить уважно вивчати особливості використання кредитної картки і слідувати вказаним в звітах, тоді пільговий період кредитування за карткою Ощадбанку стане прекрасною підмогою у вирішенні нагальних фінансових проблем.

Відповіді на популярні питання

Питання: як перевести гроші з кредитної картки на Ощадбанку на карту Ощадбанку?

Відповідь: гроші можна перевести будь-яким зручним способом через інтернет-банк, банкомат, мобільний банк. Але потрібно врахувати, що переказ грошей прирівнюється до зняття готівки, тому за таку операцію доведеться заплатити відсотки.

Питання: який відсоток (комісія) за зняття готівки з кредитної картки Ощадбанку?

Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?

Та ні

Відповідь: За видачу готівки в межах Ощадбанку (або в дочірніх банках) стягується комісія 3%, але не менше 390 руб. За видачу готівки в сторонніх кредитних організаціях стягується комісія 4%, але так само не менш 390 руб.

Питання: як збільшити кредитний ліміт по карті Ощадбанку?

Відповідь: кредитний ліміт можна збільшити, якщо він не є максимальним для конкретного типу карти. Банк може автоматично підвищити кредитний ліміт на 20 - 25%, або можна подати відповідну заяву самостійно. Для підвищення кредитного ліміту потрібне дотримання наступних умов:

  • Клієнт активно користується кредитною карткою більше 6 місяців;
  • Власник картки має хорошу кредитну історію, не допускає прострочень по платежах ;
  • Змінилися умови, що вплинули на раніше встановлений банком ліміт (наприклад, збільшився дохід, був погашений кредит в іншій організації і так далі).

Питання: як без комісії зняти гроші з кредитної картки Ощадбанку

Відповідь: умовами Ощадбанку зняття готівки з кредитної карти без комісії не передбачено. Але можна мінімізувати комісію за зняття кредитних грошей до 1,75%, якщо зробити переклад з кредитки на електронний гаманець (Ківі, Webmoney, Яндекс-гроші), а потім вивести гроші на будь-яку дебетову карту. Детальніше про це читайте в статті « Зняття готівки з кредитної картки Ощадбанку ».

Хочете спробувати?
Питання: який відсоток (комісія) за зняття готівки з кредитної картки Ощадбанку?
Опитування: чи задоволені Ви якістю послуг, що надаються Ощадбанком в цілому?
Питання: як збільшити кредитний ліміт по карті Ощадбанку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online