Кредит пенсіонерам до 75 років без поручителів в Ощадбанку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Банки РФ з превеликим задоволенням працюють з дисциплінованими клієнтами, які отримують високий дохід. Їх кредитують, пропонують індивідуальні, більш лояльні умови. Що стосується незахищеної категорії населення, пенсіонерів, то фінансові установи не поспішають надавати їм позики.

Більш того, якщо пенсіонеру за 60-65 років, то кредитори роблять все, щоб відмовити клієнту, мотивуючи це тим, що люди солідного віку, отримують невисокий дохід у вигляді пенсії, що середня тривалість життя невисока, тому банки не ризикують.

Однак, не у всіх фінансових установах подібна політика, наприклад, Сбербанк, працює з клієнтами до 75 років.

Сбербанк кредитує пенсіонерів за двома програмами:

  • без довідок і поручительства, але тут є вікове обмеження, кредит можуть отримати громадяни РФ, яким не більше 65 років на момент останнього платежу згідно з кредитною угодою;
  • під заставу ліквідного майна або поручительство - такий кредит можуть отримати громадяни РФ, вік яких не більше 75 років на момент останнього платежу згідно з договором.

Кредит оформляється без додаткових комісій, на максимальний термін до 60 місяців (мінімальний 3 місяці). Позика надається тільки в рублях.

При розрахунку платоспроможності позичальника може враховуватися і дохід чоловіка (дружини).

Для розгляду заявки на видачу кредиту необхідно заповнити анкету та надати повний пакет документів, відповідь протягом двох годин, якщо позичальник отримує пенсію в Ощадбанку, якщо немає - то, протягом двох днів.

Крім Ощадбанку, люди похилого віку (до 70-75 років) можуть отримати кредит і в інших кредитних установах, нижче наведена таблиця.

Найменування банкуМаксимальний вік позичальникаПроцентна ставкаСума кредиту, в рублях

Россельхозбанк 75 років від 19% 10 000 - 500 000 Східний Експрес Банк 76 років від 15% 25 000 - 200 000 Альфа-Банк 70 років 67-77% 30 000 - 120 000 банк Москви 70 років 21,9-39,9 100 000 - 3 000 000 ВТБ 24 70 років 29,5% 100 000 - 1 000 000 Експрес-Волга 80 років 24% 5 000 - 1 000 000 Совкомбанк 85 років 39,9 -44,9% 3. 000 - 300 000

На нашому сайті ви можете скачати бланки анкет-заяв Россельхозбанка і Банку ВТБ 24 .

Звертаємо увагу, що процентні ставки і умови можуть відрізнятися від базових, тому при підписанні документа обов'язково уважно вивчайте всі пункти кредитного договору.

Звертаємо увагу, що процентні ставки і умови можуть відрізнятися від базових, тому при підписанні документа обов'язково уважно вивчайте всі пункти кредитного договору

Хочете дізнатися, як взяти кредит готівкою без довідок і поручителів ? Пройдіть по посиланню і прочитайте статтю, в якій ви знайдете всю, необхідну вам інформацію, по даному виду кредитування.

А якщо ви хочете дізнатися, де взяти кредит без довідок і поручителів, то вам необхідно пройти по засланні і прочитати статтю.

Вимоги до позичальника в похилому віці (до 75 років) нічим не відрізняються від інших, основні з них:

  • громадянство РФ;
  • постійна або тимчасова прописка;
  • вік на момент повернення кредиту згідно з кредитним договором не більше 75 років.

Для пенсіонерів, які бажають оформити кредит в Ощадбанку після 65 років, обов'язковою вимогою є надання заставного майна або поручителів (не більше двох).

Насправді хоч як мене рекламували банки програми, де обіцяють кредити людям в досить похилому віці, на практиці оформити їх не так-то просто.

Ви питаєте, чому? Та все дуже просто. Перш ніж прийняти рішення щодо надання кредиту, кредитний комітет аналізує платоспроможність позичальника, зіставляє параметри за запитуваною сумою, термінами та відсотками.

І, звичайно ж, така категорія позичальників як пенсіонери, для кредитної установи є досить таки ризикової. Так як є високі ризики непогашення заборгованості в зв'язку з маленьким доходом, а також можливими проблемами зі здоров'ям.

З іншого боку, як показує практика, саме люди похилого віку найбільш дисципліновані: вони спочатку повертають зобов'язання, а потім планують інші витрати.

Тому банки готові надавати позику кошти, але на невеликий термін і маленькими сумами. Якщо пенсіонер бажає отримати велику суму коштів, то йому необхідно надати заставне майно або привести платоспроможного поручителя.

Процентні ставки залежать від терміну: чим більше термін, тим вище процентна ставка, а також отримує позичальник пенсію через Ощадбанк, якщо немає, то плата за користуванням кредиту збільшується на 7-10%.

На сьогоднішній день процентні ставки для пенсіонерів, які бажають оформити в Ощадбанку кредит, наведені нижче.

Термін, місяцьПроцентні ставки для пенсіонерів, які є клієнтами банкуПроцентні ставка для пенсіонерів, які не є клієнтами банку

3-24 місяці 19,5-23,5% 26,5-33,5% 25-60 місяців 20,5- 24,5% 27,5-34,5%

Ставки по кредитах також залежать від наявності поліса добровільного страхування, від заставного майна або від платоспроможності поручителя, а також від суми взятого зобов'язання.

Для розгляду можливості надання кредиту банком, пенсіонеру необхідно подати в кредитний комітет наступний пакет документів:

  • анкета-заява за формою банку;
  • паспорт громадянина РФ, в якому обов'язково повинна бути відмітка про постійну реєстрацію (або необхідно додатково надати документ про тимчасову реєстрацію);
  • довідка про суму пенсійного нарахування за формою банку, роздруковується банківським співробітником (для пенсіонерів, які отримують пенсію через Ощадбанк).

Якщо пенсіонер не є клієнтом банку (не отримує пенсію через Ощадбанк), то слід додатково до названих вище документів додати довідку з Пенсійного фонду про пенсійних нарахуваннях.

Додатково необхідно додати документи по ліквідного застави або довідки поручителів (анкету-заяву, паспорт, довідки про доходи).

Для працюючих поручителів, знадобиться надати копію трудового договору або трудової книжки, завіреної відділом кадрів.

Завантажити бланк анкети-заяви для Ощадбанку, можна по засланні .

Для пенсіонерів до 75 років банк пропонує програму кредитування, де мінімальна сума по кредиту 15 000 рублів. Максимальна досягає 3 000 000 рублів. Такі позики доступні тільки в рублях. Термін кредитування не перевищує п'яти років.

Про можливості надати запитувану суму кредиту, банківські співробітники сповістять протягом двох днів після надання повного пакету документів. Пропозиція від банку залишається активною двох тижнів.

Терміни надання кредиту залежать не завжди від бажання потенційного позичальника. Банк може скоротити термін кредитування, може, навпаки, збільшити його.

Це залежить в більшій мірі від платоспроможності клієнта, а також від віку. Чим вище вік позичальника, тим менше термін кредитування. Таким чином, банки намагаються мінімізувати свої ризики.

На сьогоднішній день Сбербанк кредитує пенсіонерів за програмою, де термін встановлений в діапазоні від трьох місяців до п'яти років.

Для зручності людей похилого віку, банк підписує кредитний договір, де чітко визначені умови погашення - ануїтетні платежі, тобто повертати кредит необхідно рівними частинами.

Банк передбачив і штрафні санкції, якщо обов'язковий платіж не буде внесене вчасно. Неустойка становить 20% від простроченого платежу, нарахування відбувається з наступного дня після дати настання виконання зобов'язання.

Оплачувати кредит можна будь-яким зручним для пенсіонера способом.

Це можна робити через каси Ощадбанку або будь-якого іншого, через термінали самообслуговування, через відділення пошти, через банкомат Ощадбанку, інтернет-банкінг і т.д.

Але перед тим як оплачувати через сторонні організації, врахуйте, що необхідно буде сплачувати додаткову комісію за перерахування коштів.

Плюси Ощадбанку можуть побачити багато людей похилого віку:

  • оформить кредит можна до 75 років;
  • немає комісій;
  • швидка відповідь;
  • невисокі процентні ставки для клієнтів банку.

Разом з тим, потенційний позичальник, який не отримує пенсію через Ощадбанк повинен платити на 7-10% більше, ніж пенсіонер, який оформив отримання пенсії через дану фінансову установу.

Більш того, якщо клієнтові більше 65 років, отримати позику, без надання застави або поручителів, не вийде.

Ви питаєте, чому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online