Як дізнатися машина в кредиті чи ні - перевірка кредитної історії автомобіля при покупці

  1. Відео: Перевірка авто на заставу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При купівлі вживаного автомобіля існують великі ризики. Пов'язані вони не тільки з ймовірністю отримання зламаною машини, але і придбання кредитованого авто, за яким виплати повинні проводитися до цього дня.

Застава - це предмет фінансових відносин між позичальником і банком. Він гарантує дотримання умов договору та виконання всіх вимог компанії. При несвоєчасних виплатах банк має право конфіскувати предмет відносин, незалежно від суми боргу.

При покупці автомобіля в кредит, позичальник оформляє заставні документи на транспортний засіб. Це дає банку гарантію того, що він не втратить видані кошти.

Якщо позичальник перестане виплачувати кредит, компанія має право забрати заставний автомобіль в якості компенсації.

Коли машина купується в кредит, вона стає предметом застави в більшості випадків, будучи головним предметом складання договору.

І якщо машина в подальшому перепродується або змінюється власник, то банк за законом може конфіскувати її в якості компенсації.

Довести, що ви не маєте відношення до позичальника і не берете участь у проведеній системі шахрайства, практично неможливо. З цієї причини дуже важливо перевірити машину на кредит, щоб не втратити автомобіль і витрачені на його покупку кошти.

Купуючи автомобіль, вам повинні насторожити такі моменти:

  • низька ціна - як правило, продавці бажають якомога швидше продати автомобіль, щоб банк не зміг конфіскувати його, занижуючи вартість;
  • заводська комплектація - продавці рідко змінюють комплектацію в кредитних автомобілях, не бажаючи витрачати зайві гроші. Також за вимогами багатьох банків позичальник не має права змінювати машину;
  • дивну поведінку продавця - якщо власник автомобіля не охоче розповідає про машину, намагається прискорити процес продажу, то це повинно насторожити вас;
  • продаж абсолютно нового автомобіля - якщо після покупки пройшло менше місяця, то будьте обережні - напевно перед вами шахрай.

При покупці автомобіля обов'язково попросіть документи, а саме - ПТС.

Якщо він справжній, то можна говорити про те, що машина не кредитувати. Якщо ж в документі стоїть позначка «Дублікат», то з більшою ймовірністю можна стверджувати про заставне автомобілі.

Справа в тому, що при оформленні кредиту ПТС забирає банк, а клієнту залишається зробити копію. Але дублікат видається і в разі втрати основного документа, ніж зазвичай і виправдовуються продавці при виникненні сумнівів.

Не забудьте порівняти документи на авто з паспортом продавця. Дані повинні повністю збігатися. Якщо ви бачите навіть невелику різницю, то автомобіль продається за дорученням, а це - перша ознака кредиту.

З документів вам буде потрібно договір купівлі-продажу. Там відображається спосіб покупки і якщо вказано, що машина взята в кредит, а часу пройшло з даного моменту мало, то краще відмовитися від покупки.

Пам'ятайте, що довіряти на слово малознайомої людини не варто, навіть якщо він говорить з упевненістю і готовий переконати вас в своїх чесних намірах.

Щоб визначити, авто в кредит чи ні, потрібно звернутися в центральний каталог кредитних історій.

Це спеціальна компанія, що працює з усіма бюро кредитних історій. І щоб дізнатися - в заставі чи машина, зробіть запит. Ви можете зробити це безкоштовно раз на рік, вам будуть потрібні документи власника автомобіля.

Інформація не захищена і доступна всім. Змінити або видалити її неможливо, зробити це можуть тільки кредитори. Відповідь приходить протягом доби на зазначену при складанні заявки електронну пошту. Цей спосіб дає практично 100% гарантію.

Безумовно, бувають винятки. І може бути таке, що власник не відображене в кредитній історії або він стверджує про другу позику, які не стосуються автомобіля.

Також нерідко покупці відмовляються від надання даних в кредитний центр, що має насторожити покупця.

Кожному транспортному засобу присуджується VIN-код. Це індивідуальні дані, які мають повну інформацію про автомобіль.

У них зазначено марку, технічні характеристики, завод - виробник, дата виробництва і всі власники. Також по VIN-коду можна дізнатися спосіб покупки.

VIN-код складається з 17 цифр і відображається га лобовому склі з боку водія. Якщо уважно придивитися, то можна дізнатися символи, за якими проводиться перевірка кредитної історії автомобіля.

Щоб побачити всю інформацію про транспортний засіб, необхідно звернутися в спеціальний інтернет-сервіс, ввести код і отримати дані. Послуга безкоштовна і не вимагає документів власника.

Чи дає даний спосіб 100% гарантію? Ні, але 99% точно є. Існує невелика ймовірність того, що співробітники ГИБДД або МРЕВ допустили помилку і вказали невірні дані. Але це практично виключено, особливо останнім часом зі зростаючим шахрайством.

Щоб дізнатися кредитний автомобіль чи ні, зверніться в дилерський центр, де був куплений автомобіль колишнім власником. Там ви зможете домовитися з співробітниками, щоб вам надали інформацію про спосіб продажу машини.

Зробити це досить складно - дані конфіденційні і надаються тільки у виняткових випадках.

Звертаючись в дилерський центр, зверніть увагу - чи продають вони машини в кредит. Таке трапляється рідко, але все ж буває, що машини реалізують тільки за готівку. Якщо це так, то можете спокійно робити покупку.

Щоб не нарватися на шахраїв, дотримуйтесь наступних правил:

  • Робіть покупку тільки у перевірених людей.
  • Обов'язково перевіряйте документи власника і на авто. Якщо хоч якась папір викликає у вас сумнів в автентичності, то відмовляйтеся сміливо від покупки, якою б вигідною вона не здавалася для вас.
  • Не поспішайте з покупкою, а якщо продавець бажає швидше продати авто, то перевіряйте все більш ретельно. Поспіх в справі, де замішані великі гроші, призводить до сумних наслідків, тому абсолютно недоречна.
  • Не купуйте авто по сумнівно низької вартості. Як правило, заниження ціни робиться навмисно, щоб прискорити процес продажу. Але новий, в отличном состоянии автомобіль не буде мати низьку вартість. Щоб визначити реальну ціну машини, зверніться до професійних оцінювачів. Вартість, яку вони вкажуть, не повинна бути вище, ніж на 10% від зазначеної продавцем.
  • Віддавайте перевагу машинам, купленим більше року тому. Пам'ятайте, що купити абсолютно нову машину краще у офіційних представників компанії - це безпечно і вигідно.
  • Не бійтеся задавати питання, а краще візьміть в допомогу юриста. Краще переплатите за його послуги, ніж в подальшому пошкодувати про покупку.

Перед тим як дізнатися машина в кредиті чи ні, уважно огляньте автомобіль і познайомтеся з його власником.

Станьте на час психологом - звертайте увагу на рухи, слова, запам'ятовуйте сказану інформацію. Якщо продавець старанно ухиляється від відповідей, призначає зустріч у незрозумілих місцях, то не зв'язуйтеся з такою людиною.

Якщо ви зважилися на покупку, то в договорі продавець повинен зробити позначку про те, що машина не кредитувати. Це забезпечує вашу безпеку в разі судового розгляду.

Краще зробити це в присутності юриста і запевнити все нотаріально. Також не занижуйте реальну вартість авто в договорі купівлі-продажу. За це на вас не буде накладена відповідальність і допоможе в разі, якщо банк пред'явить вимоги про виплату кредиту за машину.

При купівлі вживаного автомобіля існують великі ризики

Хочете заглянути в чорний список боржників за кредитами ? Перевірте, чи не занесли чи в нього ваше ім'я.

Прострочення за кредитами, що робити? тут зібрані тільки реальні поради та відгуки боржників.

Виявляється, взяти кредит за чужим паспортом не так-то просто. Читайте про це тут .

Відео: Перевірка авто на заставу

І наостанок ще одна порада. Якщо так вийшло, що ви купили машину, яка знаходиться в заставі і до вас прийшли представники банку з вимогою повернення предмета застави, то звертайтеся до суду.

Ви зможете довести свою невинність. Це дасть вам можливість повернути витрачені кошти або зберегти авто, якщо вина шахрая буде доведена.

Чи дає даний спосіб 100% гарантію?
Прострочення за кредитами, що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online