Костанайські автопаркам дали час до кінця 2018 року на оновлення автобусів для участі в тендері

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дата: 14:33, 26-08-2018. Дата: 14:33, 26-08-2018

Алмати. 26 серпня. КАЗТАГ - Костанайські автопаркам дали час до кінця 2018 року на оновлення автобусів для участі в тендері, повідомляє «Алау» .

«Власникам компаній дали час до нового року на оновлення автобусного парку. Наявність сучасних автобусів стане одним з ключових критеріїв при розподілі маршрутів. Причому, переваги будуть віддаватися транспортним засобам вітчизняного складання », - йдеться в повідомленні в неділю.

Як наголошується, в середньому ціна одного такого транспортного засобу становить близько Т25 млн, а покупка буде проводитися в лізинг.

«У зв'язку з чим, розглядається питання щодо збільшення терміну на обслуговування перевезень. У конкурсі передбачається таке, що конкурс проводиться від 4 до 7 років. У зв'язку з цим продовжать термін на обслуговування », - пояснив завідувач сектором відділу ЖКГ Костанов Нуралієв Есергепов.

Іншими словами, пояснили в горакімате, якщо сьогодні договір на обслуговування міських і приміських маршрутів діє 4 роки, то дія нового документа може бути продовжено до 7 років. Одночасно з цим перевізники продовжують наполягати на підвищенні вартості проїзду.

«На сьогодні перевізниками готуються розрахунки, питання розглядається. Питання важкий. Останній раз тариф був затверджений навесні 2017 року. Але на сьогодні ціна палива зросла на 67%. У зв'язку з цим, я думаю, не виключено, що тариф може бути переглянутий », - сказав Н. Есергепов.

В останній раз питання про підвищення вартості проїзду перевізники піднімали на початку літа. Тоді йшлося про Т129 з одного пасажира.

«Сьогодні мова, швидше за все, піде про більшу суму. Крім цього, на сьогодні в уряді країни також розглядається питання про субсидування Костанайської перевізників », - додали в акімату.

Відзначається, що раніше тендер на обслуговування міських і приміських маршрутів в Костанай планувалося провести до кінця серпня.

Джерело фото: qostanay.tv

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online