Чи варто працювати агентом з нерухомості: нюанси та відгуки співробітників / FinHow.ru

  1. Відгуки про роботу ріелтором
  2. Чи варто працевлаштуватися агентом з нерухомості?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Агент з нерухомості - посередник між сторонами, які зацікавлені в проведенні операції по оренді або купівлі-продажу як житлового, так і комерційного нерухомого майна. При цьому робота ріелтора оплачується тільки після укладення контракту. У разі зриву ділових переговорів, брокер, як правило, залишається ні з чим.

Про те, з якими ще підводними каменями стикаються фахівці вищевказаної професії, розкажуть досвідчені співробітники.

Відгуки про роботу ріелтором

Відгуки про роботу ріелтором

Виходячи з відгуків можна скласти певну думку про дану професію.

Олексій Плішка р Москва:

Старт моїй трудовій діяльності в якості агента з нерухомості припав на 2003 р Все почалося з продажу спадщини - невелика садиба в передмісті Калуги.

Працював сам, набуваючи необхідний досвід методом проб і помилок. Непоодинокими були випадки, коли зводив клієнтів з орендодавцями, а вони, в свою чергу, домовлялися самі, не заплативши мені ні копійки. Проте до і після кризи 2007-2009 рр. вдавалося проводити по 5-10 угод на місяць, 1-2 з яких, стосувалися продажу житла, а це 5% від суми кожного договору. Доходи від оренди становили 40-50% вартості одного місяця знімання квартири або будинку. Заробітки були чималі - від 200 000 руб.

На 2015 р ситуація кардинально змінилася, щось подібне ми вже переживали в 2008 р Ринок нерухомості просто захлинається від пропозицій, але ліквідність більшості представлених апартаментів, в умовах низької платоспроможності населення і високого курсу, залишається під питанням. Тому нам залишається чекати велику рибу, а вона неодмінно клюне, всьому свій час.

Олена Кривцова р Краснодар:

Велика помилка багатьох новоспечених агентів полягає в їх низької кваліфікації. Деякі навіть не розуміють, чим вони корисні суспільству.
Хороший брокер - людина, яка економить час і нерви замовника.

Адже щоб добитися успіху на професійній ниві, ріелтору потрібно не тільки мати у своєму розпорядженні бездоганними знаннями ринку нерухомості, але і вміти вислухати клієнта, надати йому психологічну підтримку, проводити з ним повсюдні юридичні консультації, здійснювати збір документів, захищати його інтереси. Зрештою, така наша робота!

Ірина Баграмян м.Санкт-Петербург:

На сьогоднішній день ставати брокером варто тільки в тому випадку, якщо у вас є заощадження або один з членів сім'ї має постійне джерело доходів. Тому що перший час доведеться зовсім зле, ви будете постійно витрачатися то на проїзд, то на дзвінки, а фірма такі витрати не покриває.

У будь-якому випадку я б рекомендувала працювати виключно на себе, щоб не ділитися прибутком з агентством в обмін на непотрібні тренінги. Для цього достатньо:

  • оформити приватне підприємництво;
  • вивчити ринок;
  • обзавестися знайомим юристом;
  • придбати цифровий фотоапарат для компонування і розміщення найбільш інформативних оголошень.

Єгор Смердов г. Владивосток:

В роботі агента дуже складно правильно розподілити навантаження і скласти максимально продуктивний трудовий графік. Наприклад, один місяць можна просидіти без діла, а інший орати цілодобово. З цієї причини я був змушений взяти двадцятиденний відпустку, щоб здати держіспити і закінчити навчання в вузі.

Андрій Васнєцов г. Киев:

До брокерства займався журналістикою, в зв'язку з цим знайшов безліч зв'язків, які стали в нагоді мені на нинішньому місці. У нас в місті дуже популярні щотижневі газети з безкоштовними оголошеннями. Туди звертаються приватники, які не вміють взаємодіяти з інтернетом. Всі вони потенційні клієнти.
А тепер перейдемо до справи.

За пару-трійку сотень гривень (1 000 руб.) Редакція зливає інформацію ще до виходу матеріалу в тираж. Тому знайти хорошу нерухомість для реального покупця не складає труднощів.

Головне - не економити на інформаторів: накинувши зайвий полтинник, я автоматично стаю першим на черзі, а це дуже важливо в моїй роботі.

Аміна Бєлова р Іжевськ:

Коли агента наймає власник житла для його якнайшвидшої реалізації, перше з чого варто почати - встановити адекватну ціну. Спочатку сума узгоджується з власником, потім зіставляється з аналогічними пропозиціями. Якщо після розміщення оголошення вас завалили дзвінками, швидше за все ви продешевили, тому не полінуйтеся встановити трохи вищу вартість. А якщо взагалі ніхто не дзвонив - виставлений цінник сильно завищений.

У великих ріелтерських конторах з оцінкою нерухомості проблеми як такої немає У великих ріелтерських конторах з оцінкою нерухомості проблеми як такої немає. Все завдяки роботі моніторингового відділу, постійно аналізує ринок уздовж і поперек. Внаслідок, продати зайве переоціненої квартиру практично неможливо.

В'ячеслав Матвєєв г. Белгород:

Під час пошуку місця роботи дивіться в обидва. Якось працевлаштувався в одне агентство, якому були потрібні молоді перспективні люди без досвіду. Насправді, нерухомістю тут і не пахло. Співробітники займалися банальним викачуванням грошей з добропорядних громадян за схемою:

  • залучали клієнтів вигідними пропозиціями за цінами нижчими від ринкових;
  • розігрували сцену з телефонними дзвінками від нібито господарів житла;
  • пропонували підписати контракт, згідно з яким фірма надає інформаційні послуги зацікавленій особі після внесення конкретної плати - 3 000 руб .;
  • потім замовнику надавали список квартир з фіктивними адресами.

Про повернення грошей потерпілий міг і не мріяти. По суті, даний договір - угода купівлі-продажу баз даних орендодавців, без будь-яких гарантій, що включають актуальність інформації або зобов'язань по заселенню з боку агентства.

Євген Снігур м.Санкт-Петербург:

Величезний мінус в роботі ріелтора полягає в тому, що ділові переговори часом зриваються в самому кінці і доводитися починати спочатку. Втім, це далеко не поодинокі випадки. Клієнтам і власникам житла властиво бути насторожі, адже ринок нерухомості переповнений винахідливими шахраями.

Навіть якщо ви ведете з десяток угод, це далеко не гарантія того, що хоч одна з них принесе вам бажаний гонорар.

Артем Федосов р Ялта:

Хочете стати успішним агентом? Для початку станьте одним своїм замовникам. Вони повинні знати, що можуть набрати вас в будь-який час з метою уточнити навіть самі несуттєві деталі. Також не уникайте розмов на абстрактні теми. Ваша позиція надійного товариша викорінить настороженість з боку клієнта, виключивши форс-мажорні ситуації під час укладання угоди. І незабаром ваші послуги будуть затребувані тільки на підставі виконаної раніше роботи.

Чи варто працевлаштуватися агентом з нерухомості?

Отже, чи варто займатися посередництвом Отже, чи варто займатися посередництвом? Відповідь очевидна: так. По-перше, будь-яка робота в пошані. По-друге, зарплата агента з нерухомості гіпотетично може перевищувати сотні тисяч рублів. Але ця мета може бути досяжна, тільки для кваліфікованого брокера, який приносить користь суспільству, а не паразитує на ньому.

Виходячи з відгуків досвідчених співробітників, ріелтор повинен володіти такими якостями:

  • відповідальність;
  • комунікабельність;
  • працьовитість;
  • стресостійкість;
  • вміння викликати прихильність до себе незнайомих людей;
  • здатність до саморозвитку і самонавчання.

Серед професійних обов'язків необхідно виділити:

  • самостійна організація робочого графіка;
  • моніторинг реклами та розміщення власних оголошень;
  • застосування додаткових методів пошуку клієнтів;
  • консультування та супровід зацікавленої особи на об'єкти нерухомого майна;
  • відстоювання інтересів замовника на всіх етапах угоди: підготовка, переговорний процес, укладання договору.

Чи варто працевлаштуватися агентом з нерухомості?
Отже, чи варто займатися посередництвом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online