Як вибрати агентство нерухомості (вибір професійного ріелтера)

  1. рекомендації клієнтів
  2. Стаж роботи компанії
  3. Спеціалізація агентства нерухомості
  4. Робота агентства нерухомості при покупці квартири
  5. Оцінка об'єкта при продажу квартири
  6. Перевірка квартири при покупці на юридичну чистоту
  7. Документи, які повинен мати кожен агентство нерухомості
  8. Інші важливі нюанси вибору ріелтера
  9. Як повинна виглядати гарна реклама вашої квартири?
  10. Оплата ріелтерської послуги
  11. Додаткові сервіси та послуги
  12. Укладення договору на надання ріелтерської послуги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щось дивне коїться на ринку нерухомості.

З одного боку, шириться коло клієнтів «я сам». Пояснень багато: дорого, не хочу працювати з посередниками, вибір ріелтера - це занадто складно ... В основі, як правило, розчарування від роботи з недобросовісними і (або) некваліфікованими посередниками, відсутність віри в результат.

З іншого боку, запит на якісну ріелтерськую послугу росте. Але як з маси агентств нерухомості вибрати «те саме» агентство нерухомості і ріелтера, кому довіряти? Кому доручити горезвісний «квартирне» питання і, головне, вирішити його? Як не поповнити коло розчарованих в агентствах клієнтів? Давайте розбиратися, як вибрати агентство нерухомості.

Давайте розбиратися, як вибрати агентство нерухомості

рекомендації клієнтів

Є думка, що вибирати треба не агентство нерухомості, а агента або професійного ріелтера, і що тоді «буде вам щастя». Я не зовсім згодна з цим твердженням. За відмінною роботою окремого спеціаліста по ріелтерської діяльності стоїть кропітка робота команди , Налагоджені бізнес-процеси, стандарти роботи і відносин з клієнтами, безперервний процес навчання і підвищення кваліфікації персоналу. Тільки в цьому випадку результат, який дає фахівець, можна вважати невипадковим, тому з моєї точки зору, вибір працюючого в поодинці ріелтера - не найкраща ідея. Звертайте увагу на рекомендації, які дають клієнти компанії і окремим фахівцям і професійним ріелторам. Обов'язково подивіться, як компанія реагує на негативні відгуки . (Ми відгуками наших клієнтів дуже горді.)

Стаж роботи компанії

Те, чим пишаються старожили ринку нерухомості і про що воліють не згадувати молоді компанії Те, чим пишаються старожили ринку нерухомості і про що воліють не згадувати молоді компанії. Головне, щоб за «віком» компанії ховалися не тільки традиції, але і бажання працювати швидко, ефективно і сучасно. І головним аргументом фахівців компанії не було: «Та що ви мені розповідаєте, я двадцять років на ринку працюю».

Агентству нерухомості «СмартРіелт» 13 травня 2017 року виповнюється 3 роки. А молодість - це той порок, який проходить швидко. Я, керівник і засновник компанії, працюю на ринку з 1995 року, і не дуже люблю розповідати про своє стажі, тому що не вважаю його єдиним і основним доказом професійного підходу.

Спеціалізація агентства нерухомості

Коли компанія займається і квартирами , І будинками, і підприємствами; і покупкою, і орендою; і житловою нерухомістю, і комерційною нерухомістю - це добре? Так, тільки в тому випадку, якщо це справжня, а не уявна спеціалізація. У всіх цих областях абсолютно різні бізнес-процеси, різні вимоги до персоналу, процесу надання послуги, різні терміни прийняття рішення клієнтами. Нерухомість - вона така різна. Звертайте увагу на те, чи є за великим обсягом пропозиції ресурси і справжня спеціалізація і професійний ріелтер. Я не вірю в універсалів.

Більшості клієнтів агентств нерухомості потрібні послуги з купівлі або продажу, рідше обміну квартир.

Робота агентства нерухомості при покупці квартири

Отже, ви - покупець . Вам потрібна квартира вашої мрії. Допомогти зорієнтуватися клієнту і точно визначити потребу, порадити, на що звернути увагу - це завдання фахівця з ріелтерської діяльності. Організувати зустрічі, допомогти провести переговори з власниками - наша робота. А ще ми розширюємо горизонти. Як? Ви націлені на двокімнатну квартиру в старому будинку? Наші фахівці точно вам розкажуть, що за ці гроші можна купити квартиру більшої площі в тому ж вподобаному вам районі і, можливо, варто звернути увагу на симпатичну новобудову.

До речі, у агентства нерухомості «СмартРіелт» спеціалізація - новобудови . Ми любимо новобудови і багато про них знаємо. Активно займаємося продажами квартир на вторинному ринку житла Мінська і Мінського району. Досвід, накопичений за роки роботи на первинному ринку житлової нерухомості, ми трансформуємо в зручні сервіси та професійну послугу для наших споживачів на вторинному ринку житлової нерухомості.

Оцінка об'єкта при продажу квартири

Що важливо для   продавця Що важливо для продавця ? На нашу думку - продавати квартиру треба оперативно і за справедливу ціну. Ми не готові укладати договори з будь-якої запропонованої вами ціною. І тому роботу з вами ми починаємо з огляду вашої квартири і підготовки для вас висновку про вартість реалізації. Агент з нерухомості готовий буде відповісти на всі ваші запитання. У вас буде можливість вивчити нашу аргументовану позицію і прийняти рішення про співпрацю.

Бійтеся тих «фахівців», які готові оцінювати ваш об'єкт за очі і укладати будь-який договір (на рекламу або на надання ріелтерської послуги) без вашого візиту до офісу ріелтерської компанії. Перше - просто не професійно, друге - суперечить чинному законодавству.

Перевірка квартири при покупці на юридичну чистоту

У спеціалізації є ще одна сторона. Якщо ви покупець - для вас принципово важливо побудова процесу перевірки історії квартири в конкретному агентстві: як ретельно це робиться, що саме і ким перевіряється. Не соромтеся задавати ці питання потенційного партнера. Уточнюйте, чи буде у вас можливість ознайомитися з результатами перевірки ще до угоди.

В ріелтерської компанії «СмартРіелт» агенти з нерухомості займаються продажами, організацією оглядів, проведенням переговорів. Атестовані ріелтери зайняті документальної частиною угод. Перед підписанням договору купівлі-продажу у покупця є можливість ознайомитися з результатами перевірки квартири і висновком про можливість здійснення угоди купівлі-продажу.

Що стосується обміну квартирами: обмін квартир зараз проводиться не дуже часто. Знайти людей, квартири яких підходять для обміну, і які згодні на обмін саме зараз досить складно. Ми вважаємо, що продаж квартири з одночасним підбором варіанту дає куди більший простір для вибору, ніж обмін. Якщо ви наполягаєте на обміні - зателефонуйте або напишіть нам, ми вивчимо вашу ситуацію і зможемо дати вам свої рекомендації.

Документи, які повинен мати кожен агентство нерухомості

Важливий момент - це документи , На підставі яких працюють ріелтерські компанії. Вони повинні бути у всіх надають ріелторські послуги компаній і не є конкурентною перевагою. Однак саме їх відсутність повинна здорово вас насторожити. Про що йде мова? У будь-ріелтерської компанії, що працює на ринку нерухомості в Республіці Білорусь, обов'язково повинна бути ліцензія Міністерства юстиції і страховий поліс. Якщо цих документів немає - ріелторська компанія не має права здійснювати свою діяльність.

Що дає споживачеві ріелтерської послуги страховий поліс агентства нерухомості? Споживач при укладеному договорі на надання ріелтерської послуги і підписаному акті виконаних робіт має право розраховувати на виплати по страховому полісу.

Компанія «Белгосстрах» відшкодовує шкоду, яка може вам заподіяти агентство нерухомості в результаті неналежного виконання своїх зобов'язань за договором на надання ріелтерської діяльності.

Страховий поліс на суму 230 000 рублей, який страхує професійну відповідальність агентства нерухомості «СмартРіелт» перед своїми споживачами, у нас є.

Інші важливі нюанси вибору ріелтера

Довіряй але перевіряй. Вислухайте пропозицію про співпрацю від фахівців кількох компаній. Так, агент повинен вам сподобатися, як людина, але крім цього спробуйте оцінити його професіоналізм.

При знайомстві вам обов'язково повинні продемонструвати картку фахівця з ріелтерської діяльності. Агент не повинен приховувати своє місце роботи, договір на надання ріелтерської послуги ви все одно будете укладати з агентством нерухомості.

Запитуйте про умови співпраці, про вартість послуги, про додаткові платежі, про терміни договору на надання ріелтерської послуги, про обов'язки і відповідальності сторін. І головне, за процедурою - питайте, як все буде організовано.

Як повинна виглядати гарна реклама вашої квартири?

Запитуйте, де і як буде дана реклама на об'єкт нерухомості, попросіть показати приклади того, як рекламує свої об'єкти агентство нерухомості, з яким ви збираєтеся працювати.

Якість фотографій залишають бажати кращого, замість якісно відмалювати планування на сайті виставлена ​​копія техпаспорта і в рекламному оголошенні не виділені основні переваги? Ще хочете розглядати пропозицію про таку співпрацю? Або за якісну рекламу з вас хочуть взяти додаткові гроші? Якість фотографій залишають бажати кращого, замість якісно відмалювати планування на сайті виставлена ​​копія техпаспорта і в рекламному оголошенні не виділені основні переваги

Агентство нерухомості «СмартРіелт» становить медіаплан для кожного об'єкта нерухомості. Визначаються найефективніші рекламні майданчики. Агент по операціях з нерухомістю описує всі переваги об'єкта. Вони лягають в основу презентації вашої квартири потенційним покупцям. Роздаткові матеріали по вашій квартирі теж готуємо ми, потенційні покупці не підуть з вашої квартири з порожніми руками.

Оплата ріелтерської послуги

В який момент ви будете оплачувати ріелтерськую послугу? В агентстві нерухомості «СмартРіелт» продавець оплачує послугу за фактом здійснення операції - укладення договору купівлі-продажу та отримання грошових коштів від покупця квартири.

Покупець вносить аванс на оформлення квартири, остаточний розрахунок здійснює також за фактом вчинення правочину.

Вартість ріелтерської послуги в усіх агентствах нерухомості повинна бути однаковою. Чому? Вона регулюється державою і визначається відповідно до постанови Ради Міністрів Республіки Білорусь № 386 від 14 березня 2008 року.

Продавець квартири , Якщо послуга йому надана в повному обсязі, повинен оплатити вартість ріелтерської послуги у відсотках від вартості об'єкта. Вартість ріелтерської послуги становить від 1 до 3% від вартості квартири.

Вартість ріелтерської послуги для покупця визначається в базових величинах і залежить від того, які саме послуги замовляє покупець об'єкта нерухомості - споживач ріелтерської послуги.

У разі, якщо ви наш клієнт і подзвонили нам по конкретній квартирі, то вам буде запропоновано до підписання договір на надання ріелтерської послуги на 4 види робіт на загальну вартість 60 базових величин або 1380 рублів.

До речі, оплатити вартість нашої послуги ви можете будь-яким зручним способом - готівковим або безготівковим в офісі компанії, у відділенні банку або через ЕРІП.

Обов'язковий питання, який повинен вас хвилювати: скільки вам буде коштувати дострокове розірвання договору на надання ріелтерської послуги? У нашій компанії, відповідно до чинного законодавства, ви договір на надання ріелтерської послуги можете розірвати в будь-який момент з оплатою фактично наданих послуг.

Додаткові сервіси та послуги

Ви хочете не тільки продати, але і купити квартиру, і вам потрібен додатково   кредит Ви хочете не тільки продати, але і купити квартиру, і вам потрібен додатково кредит ? Потрібна консультація по податках? Ви зацікавлені в придбанні квартири з використанням чеків «Житло»? Продаєте квартири з невиплаченими кредитом або боргом по приватизації? Боїтеся залишитися з купою проблем один на один? Запитуйте у агентств нерухомості, як саме вони будуть сприяти вам у їх вирішенні.

У компанії «СмартРіелт» вас проконсультують з питань отримання кредиту, узгодять з вашим покупцем умови передачі завдатку і організують його передачу для погашення приватизації. Запитуйте - обов'язково знайдемо відповідь на ваші запитання (або знайдемо того, хто знає відповіді).

Важливе питання: «А як саме агентство нерухомості рекомендує вам організувати розрахунки за квартиру?». Готівкою або використовуючи банківські рахунки? Вам рекомендують робити розрахунки за квартиру максимально прозорими?

Вам відповіли на всі ваші питання і не обіцяли нічого зайвого, аргументовано відстоювали свою позицію або просто погоджувалися з усім, що ви говорите? Робіть усвідомлений вибір - і можна приступати до обговорення договору на надання ріелтерської послуги.

Укладення договору на надання ріелтерської послуги

Після прийняття рішення про співпрацю ми пропонуємо до висновку договір на надання ріелтерської послуги. Оцінюючи можливість укладення договору на надання ріелтерської послуги з нами (або з будь-якої іншою компанією) і вибираючи професійного ріелтера, не соромтеся задавати питання. Запитуйте про все. Наприклад, про терміни договору. Впевнені, що хочете укласти договір на півроку, і платити колосальний штраф за його дострокове розірвання?

Відмінність компанії «СмартРіелт» - договір ми пропонуємо до ув'язнення терміном всього на 1 місяць. Якщо ми не справляємося з поставленим завданням в цей термін, ви можете розірвати договір і при цьому нічого нам не заплатити. Рекламу вашого об'єкта нерухомості наша компанія організовує для вас безкоштовно.

До речі, договір на надання ріелтерської послуги може бути підписаний тільки в офісі компанії. Укладення договору поза офісом агентства нерухомості є порушенням Правил здійснення ріелтерської діяльності, затвердженими Указом Президента Республіки Білорусь.

Запитайте проект договору в нашій компанії, і ви зможете отримати його по електронній пошті.

Отже, вас запросили в офіс компанії для укладення договору на надання ріелтерської послуги. Вас також попросять привезти з собою всі документи на квартиру. Укласти договір може тільки власник квартири або особа, що діє за дорученням.

Агентство нерухомості може попросити вас залишити на відповідальне зберігання документи на квартиру. Ви повинні розуміти, що ріелторська компанія зобов'язана вам повернути документи в момент вашого звернення.

При укладанні договору в агентстві нерухомості «СмартРіелт» ми не вимагаємо обов'язково залишати на відповідальне зберігання оригінали документів, що підтверджують право власності на квартиру.

Крім договору на надання ріелтерської послуги ви повинні будете обов'язково узгодити ціну, за яку ви продаєте свою квартиру. Агентство нерухомості не може рекламувати квартиру за ціною відмінною від тієї, яка з вами узгоджена. Крім цього, вам повинні запропонувати до підписання протокол узгодження договірної ціни.

При укладанні договору виберіть зручну форму зв'язку з фахівцями з ріелтерської діяльності і частоту контактів з ними.

Вас все влаштовує? Підписуйте договір - ви зробили свій вибір. Вимагайте професійного виконання договору на надання ріелтерської послуги.

Ми сподіваємося, що ви поповните лави задоволених клієнтів агентств нерухомості.

Фото: Hollywood Reporter, google.com, vseolese.ru

ru

Але як з маси агентств нерухомості вибрати «те саме» агентство нерухомості і ріелтера, кому довіряти?
Кому доручити горезвісний «квартирне» питання і, головне, вирішити його?
Як не поповнити коло розчарованих в агентствах клієнтів?
Як?
Про що йде мова?
Що дає споживачеві ріелтерської послуги страховий поліс агентства нерухомості?
Як повинна виглядати гарна реклама вашої квартири?
Якість фотографій залишають бажати кращого, замість якісно відмалювати планування на сайті виставлена ​​копія техпаспорта і в рекламному оголошенні не виділені основні переваги?
Ще хочете розглядати пропозицію про таку співпрацю?
Або за якісну рекламу з вас хочуть взяти додаткові гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online