Зрадники Феміди: як недобросовісні юристи обманюють громадян

  1. проблема кадрів
  2. Служителі або раби Феміди?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Валерій Шарифулин

Все частіше юристи заманюють до себе клієнтів безкоштовними консультаціями. Коли ви записуєтеся на таку консультацію, подумайте, який інтерес юристу розмовляти з вами безкоштовно? Автор програми "Рада безпеки" на "Радіо Москви" Ігор Швиткін розповідає про те, як уникнути обману в юридичних конторах.

починаючи рубрику "Секрети професії" , Я навіть не думав, що вона так читабельно вистрілить, та й матеріалів по шахрайству буде хоч відбавляй. Проблема одна - в людях, які, знаючи всі секрети і нюанси того чи іншого ремесла, погодилися б розповісти про свою роботу. Адже, як з'ясовується, сьогодні не так багато професій, які працюють на благо країни, міста або суспільства, - деякі види трудової діяльності покликані просто дурити людей, істотно спустошуючи їх бюджет.

Але тема сьогоднішньої моєї бесіди з "темним" респондентом і зовсім валить мене в справжній шок. Слухайте, громадяни, куди котиться цей світ? Адже в поле мого пильної уваги потрапили ті, хто покликаний захищати закон, справедливість і, в кінці-кінців, повинен стояти на сторожі прав і свобод звичайних пересічних громадян, якими більшість з нас, власне, і є.

Так ось, в останній час я все частіше став чути про шахраїв - так, барабанний дріб - серед юристів! Нібито існують цілі юридичні контори, які лише роблять вигляд, що допомагають громадянам в їх судових позовах і правових спорах. Насправді ж просто клеять Ваньку ...

Однак про все по порядку ...

Отже, можу сказати однозначно і достовірно, що Товариство захисту прав споживачів просто завалено скаргами і заявами на бездіяльність і відверте шахрайство юридичних контор в особі абсолютно конкретних юристів і адвокатів. Зрозуміло, з юристами, якщо розбирати їх "працю" і старанність в тій чи іншій справі, як і в випадку з лікарями, зокрема з їх лікарськими помилками, довести що-небудь украй важко.

Занадто грамотно і витіювато написані договори, занадто важко громадянину доводити правду, звинувачуючи свого адвоката в марності його намірів, недолугості, халатності, а то і просто в елементарну лінь виконувати свій професійний обов'язок.

Посилання по темі

Тому, можливо, поки, але обійдуся в своєму матеріалі без зазначення прізвищ тих негідників від юриспруденції, які беруть з пенсіонерів чималі і часто останні гроші, але за справу братися не хочуть, заздалегідь знаючи про безнадійному результаті суперечки для свого підопічного.

Мій "темний" респондент стверджує, що будь-який юрист, зустрічаючи свого потенційного клієнта, після спілкування з ним повинен віддавати не тільки собі, а й клієнтові звіт в тому, що по-перше, право людини дійсно було порушено, по-друге, повинна існувати доказова база, яка підтверджує порушення цього самого права.

Нерідко громадяни, які прийшли на консультацію, вважають, що їх права були в чомусь обмежені. Тому вони дуже часто керуються не нормами законодавства, а всього лише ... емоціями, або, простіше кажучи, якоюсь образою.

Завдання ж чесного юриста, якщо коротко, - в ході першої ж консультації роз'яснити людині, чи є у нього шанс виграти ту чи іншу справу. Але, на жаль, гроші і в цій сфері зробили свою чорну справу, остаточно засліпивши деяких її служителів. Жага наживи іноді сильніше правди, а тому клієнту обіцяють допомогти.

Насправді ж існує чимало так званих мертвих або недіючих статей, про які клієнтам, готовим на все заради своєї перемоги в суперечці, нічого невідомо. Вони, мовляв, щось чули або почули, а тому неодмінно вирішили скористатися таким правом.

В цьому випадку недобросовісний юрист, а простіше кажучи справжній шахрай, не сперечається з клієнтом і не розчаровує його туманною перспективою, а, навпаки, говорить, що, мовляв, так, спробуємо що-небудь зробити, може, що й вийде. Юрист може запропонувати написати листа в Росспоживнагляд, в торгінспекція. Пообіцяє дійти до прокуратури!

Клієнт, спостерігаючи за Неабияку активність і завидним ентузіазмом, помноженим на солідний досвід, свого адвоката, що називається, загоряється. Платить гроші і чекає. Насправді ж всі ці інстанції, зазначені вище, всього лише наглядові! Відповідно, людина може відновити своє право виключно і тільки через суд. Але, як то кажуть, поки суд та діло, стільки води витече, а разом з нею і грошей обманутого громадянина в кишеню юриста, що потім пиши пропало.

Фото: ТАСС / Олександр Алпаткін

проблема кадрів

А чи відомо вам, що на будь-якому ресурсі, що пропонує робочі місця, існує маса пропозицій по набору співробітників в юридичні консультації. При цьому для роботи в цих конторах зовсім не потрібно ні вищу освіту, ні досвід роботи - головне, щоб мова була підвішена! Саме з таких людей і складається ціла, і відносно нова, категорія псевдопрофессіоналов, які називають себе "юристами первинного прийому".

Їх головне завдання - укласти з людиною договір на надання юридичних послуг. Що це будуть за послуги: консультування чи, ведення або оформлення якихось документів для відправки в ту ж прокуратуру, від якої не буде ніякого толку, - все це одному Богу відомо. Але гроші людина буде платити справно, а ті "юристи", в свою чергу, будуть справно пускати пил в очі. От і все.

Однак перш ніж підготовлена ​​людина потрапить на прийом до юриста первинного прийому, його попередньо підготують.

Як відомо, дуже часто клієнтів залучають через інтернет, де обіцяють провести безкоштовну консультацію. Наприклад, у людини є проблеми з дружиною в ході розлучення, замучили сусіди та інше. Він заходить на юридичні сайти, де намагається знайти відповіді на свої питання.

Спливає віконце, де віртуальний оператор пропонує його проконсультувати. Людина викладає проблему. Але будьте впевнені, що вичерпно і покроково ніхто його консультувати не збирається. Його попросять залишити номер телефону. Можуть і передзвонити. Але вся суть розмови зведеться до того, що йому пообіцяють, що його право буде обов'язково відновлено.

Завдання віртуальних або телефонних операторів - витягнути будь-яку ціну людини в офіс, де він піддасться подальшої обробки і пресингу з боку іншого "фахівця" - юриста первинного прийому. Той же, як я писав вище, буде лізти зі шкіри геть, головне - змусити вас підписати злощасний договір.

Третім етапом на шляху розлучення людини на гроші буде складання позову для звернення в суд. Але в чому порочність подібної багаторівневої системи? Ніхто в цих ланках ланцюга не відповідає і не думає про наслідки. Тобто оператор перекинула клієнта на юриста-консультанта, той, в свою чергу, передав матеріали справи на фахівця, який, маючи на руках ерундовое папірці, виходить з ним до суду.

За фактом всі троє просто відпрацьовують свої гроші, вбивають час і мурижат клієнта.

Фото: m24.ru/Роман Балаев

Служителі або раби Феміди?

Мій респондент розповідає, що така система складалася роками, і не від хорошого життя в юриспруденції в цілому. Працівникам юрконторі нібито теж не позаздриш. Нерідко у них по-справжньому рабські умови праці, а іноді їм просто не платять зарплату їх начальники.

Відбувається це так. Наприклад, юрист бере в оборот 20 клієнтів, але гроші він свої отримає після того, як його клієнти виплатять все до копійки за актом. Але всім відомо, що у нас судові справи можуть тривати місяцями. А юристу потрібно сім'ю годувати, та й якісь кошти потрібні для того, щоб елементарно дістатися з дому до роботи.

Крім того, нерідко самі клієнти сприяли тому, щоб юристи геть забували про існування норм Кодексу етики адвоката. Є у них і такий.

Посилання по темі

Не секрет, що багато хто з нас вважають за краще чути те, що лише хочуть почути. Так відбувається і при зверненні до юристів. Деякі громадяни, як їм здається, знають всі, а іноді і більше фахівців. Так ось, якщо деяким громадянам сумлінну юрист і каже, що шансів мало або їх немає зовсім, вони впевнено відправляються до тих юристам, з вуст яких вони почують слова підтримки.

Зрозуміло, якщо юрист бачить, що людина готова піти до кінця, розщедритися, і все це лише для того, щоб розчаруватися і програти суд, то нехай він краще заплатить йому, а не його колезі з конкуруючої компанії.

Як уникнути зустрічей з подібними фахівцями?

Відповідь, втім як завжди, простий. Чи не поспішати підписувати договори. Консультуйтеся у кількох спеціалістів одразу ще на стадії первинного безкоштовного прийому, а потім реально зважуйте свої шанси для участі в суді. Пробуйте самостійно читати літературу, а також вивчати статті в інтернеті по своїх проблем.

На жаль, в наш час потрібно самому знати все про що-небудь і що-небудь про все. В іншому випадку занадто велика ймовірність того, що ви просто викинете гроші на вітер або покладіть їх у кишеню ушлому недобросовісному юристу.

сюжети: думки , Тренди міста: все, що хвилює столицю , Ігор Швиткін - про те, як убезпечити своє життя в мегаполісі

Коли ви записуєтеся на таку консультацію, подумайте, який інтерес юристу розмовляти з вами безкоштовно?
Слухайте, громадяни, куди котиться цей світ?
Але в чому порочність подібної багаторівневої системи?
Як уникнути зустрічей з подібними фахівцями?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online