Засідання у справі про зґвалтування уфимской дознавательніци зірвалося

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Потерпіла ходить на роботу з групою підтримки

Сьогодні в Уфі мало відбутися судове засідання по справі про зґвалтування дознавательніци МВС. Планувалося, що суд розгляне клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою одного з обвинувачених, начальника відділу ОМВД з питань міграції 34-річного Павла Яромчука. Тим часом дознавательніца вийшла на роботу - весь тиждень її супроводжувала адвокат.

Нагадаємо, 31 грудня закінчується термін утримання під вартою всіх трьох поліцейських, які підозрюються в причетності до злочину.

Коли обвинуваченого доставили в суд, з'ясувалося, що адвокатів Яромчука про засідання попередити забули.

Ми зв'язалися з захисниками поліцейського, які прокоментували ситуацію.

Потерпіла ходить на роботу з групою підтримки   Сьогодні в Уфі мало відбутися судове засідання по справі про зґвалтування дознавательніци МВС

фото: Соцмережі

Адвокати Павла Яромчука дізналися про те, що відбудеться судове засідання по продовженню арешту їхнього підзахисного, за годину до початку процесу.

- Мені здається дивним, що нас ніхто не повідомляв про засідання, тому нікого з адвокатів там не було, - розповіла Валерія Посохова. - Я навіть не знала, на яке число було призначено суд.

- Таке можливо?

- Якщо так сталося, значить, можливо. Я не в курсі. Мабуть, без нас вирішили продовжити арешт Яромчуку. Слідчий б виніс клопотання про продовження арешту, а оскаржувати його було б нікому.

- Звідки ви дізналися, що засідання взагалі відбудеться?

- У вівторок вранці мені зателефонував слідчий. Каже, приїжджайте до суду, ми сьогодні будемо розглядати продовження арешту вашому Яромчуку. Справа в тому, що я перебуваю зараз у відрядженні в Краснодарі. Якби мені вертоліт виписали, я б прилетіла. Про такі речі треба попереджати хоча б за добу. Виходить, що я тільки зі ЗМІ дізнаюся всю інформацію.

Ми зв'язалися ще з одним адвокатом Яромчука Наїлем Багаутдінової.

- Про те, що відбудеться засідання, знав тільки суддя і слідчий, більше ніхто. Це явне порушення, - каже юрист. - Ми добилися все-таки, щоб процес перенесли на 26 грудня.

- Як думаєте, арешт продовжать?

- Я не прихильник робити прогнози. Швидше за все, слідчий скаже, що призначив ще якісь експертизи у справі і треба дочекатися результатів. Суддя може погодитися з ним і залишити під арештом Яромчука.

- Результатів ДНК-експертизи так і не було?

- Поки ніяких результатів ще немає.

Тим часом, ми дізналися, що потерпіла дознавательніца вийшла на службу. Ось тільки на роботу вона приходить не одна, а з групою підтримки.

- Гульнар (ім'я змінено) весь тиждень супроводжувала її адвокат, - розповіли нам колеги потерпілої. - Жінка має їй так звану психологічну підтримку, допомагає розібратися зі справами, контролює процес. Гульнар огородили від спілкування з колегами, так вона і сама на контакт ні з ким не йде. Знаходиться в вакуумі. Її навіть посадили окремо від усіх.

Також стало відомо, що змінився слідчий у справі. Причини ніхто не називає. За деякими даними, колишній слідчий пішов на підвищення.

26 грудня в Радянському районному суді розглядатимуться клопотання слідчого про продовження терміну утримання під вартою відносно Павла Яромчука і екс-начальника МВС Башкирії по Уфімського району Едуарда Матвєєва. 27 грудня суд вирішить питання подальшого утримання в СІЗО їх колеги Салавата Галієва.

Читайте матеріал «Родичі згвалтованої в Уфі дознавательніци повелися дивно»

Таке можливо?
Звідки ви дізналися, що засідання взагалі відбудеться?
Як думаєте, арешт продовжать?
Результатів ДНК-експертизи так і не було?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online