Стратегія «Лондонський вибух»

  1. преамбула стратегії
  2. Тактика торгівлі по стратегії Лондонський вибух
  3. Валютні пари і таймфремах
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дана стратегія - яскравий приклад адаптації стратегій, які працюють на біржах цінних паперів і деривативів, до ринку Форекс . валютні пари торгуються 24 години на добу, на відміну від бірж, що мають час торговельної сесії тривалістю в звичайний «робочий день», близько 8 години. Ринками рухають новини, політичні події, катастрофи і економічні рішення, що приймаються державними фінансовими інститутами розвинутих країн. Якщо значущі події відбулися за час, поки біржа була закрита, на її відкритті нас чекає геп (Ціновий розрив). Охочих купити \ продати буде настільки багато, що маркетмейкер почне сесію з ціни набагато відрізняється від останньої котирування закриття попереднього дня.

котирування

Як це відбивається на ринку Форекс? На відкритті великих бірж можна спостерігати стрибок котирувань. Особливо сильним він буде в валютних парах, що містять валюту з країни, в якій відкрилася та чи інша біржа. Початок роботи ММВБ відбивається на котируваннях рубля по відношенню до долара і євро , Але на пару євро / долар цей геп не проведе жодного дії.

Лондонська фондова біржа - не тільки одна з найстаріших нині діючих торгових майданчиків, а й найбільший світовий гравець з фінансових оборотів. Інвестори завжди діють з оглядкою на її відкриття і роботу. Геп, утворений при її відкритті, обов'язково відіб'ється в багатьох інструментах.

преамбула стратегії

Вважається, що геп відображає настрій інвесторів. Куди він буде направлений, туди ціни в перебігу сесії і підуть. Постулат заснований на різниці в часі між біржами Старого і Нового світу. Події, відіграється європейськими трейдерами, можуть бути підхоплені американськими колегами. Це буде сприяти продовженню руху ціни, розпочатого в Лондоні. Варто додати, що, як правило, гепи викликаються значними подіями, і що сама стратегія проста у виконанні - це пояснює її популярність.

На малюнку показано поведінку котирувань пари фунт / долар на відкритті LSE. Інвестори підтримали сформований падаючий тренд.

Тактика торгівлі по стратегії Лондонський вибух

Вхід здійснюється відкладеними ордерами на покупку і на продаж типу buy \ sell stop. Виставляються на однаковій відстані, згодом один з них забирається за умовою «спрацювання» першого ордера .

Відстань вибирається виходячи з умов прориву діапазону азіатській сесії (екстремум з 1 години ночі до поточного моменту відкриття ордера). Час відкриття Лондонської біржі 8-00 GMT, що приблизно збігається з кінцем часу роботи останніх азіатських (китайських) бірж.

Визначивши діапазон, виставивши за п'ять хвилин до відкриття трохи вище / трохи нижче відкладені ордери, очікуємо активації одного з них, видаляємо другий.

Відкладені ордери видаляються після закінчення першої години торгів від початку сесії (можлива більш рання скасування, але не менше 35 хвилин, часто в 8-30 GMT виходять важливі новини).

На малюнку показана відміна ордерів в 12-00 МСК через відсутність сильних рухів на відкритті «лондонській сесії».

Захисний стоп-лосс виставляється на рівні протилежної межі «азіатського діапазону», тобто другий ордер можна було не скасовувати. Варіації використання стратегії припускають наявність трейлинг стопа або установку безубитка перед американською сесією.

Час утримання позиції. Зазвичай передбачається, що тренд може вичерпатися з американської сесією, перший варіант - закриття ордера після закінчення американської сесії, другий варіант закриття ордера - на початку наступного лондонській сесії, інтерпретатори стратегії вважають, що відіграш події «двинув котирування» можливий під час азіатських ринків і існує ймовірність продовження цього руху в наступну азіатську сесію. Останні два варіанти відносяться до короткостроковій і середньостроковій стратегії. Краткосрочники зазвичай виставляють як відкладені ордери на вхід, так і на тейк-профіт в межах 50 пп. Среднесрочнікі, дочекавшись наступної сесії (умовно розділеної за Гринвічем), ставлять безубиток і утримують позицію близько тижня.

Валютні пари і таймфремах

Підійдуть всі валютні пари з євро, фунтом і швейцарським франком , Крос-пари з цими валютами. волатильна пара долар з ієною , В зв'язку зі своїм спекулятивним попитом, може бути використана в цій стратегії. Решта інструментів перед торгами варто протестувати на предмет їх реакції при відкритті Лондонської біржі.

висновок

Розглянута торгова система - приклад безіндікаторной торгівлі, заснована на діях, які збігаються з основною масою трейдерів.

Негативні відгуки проти використання «Лондонського вибуху» вказують на постулати про закриття гепа (є теорія, що цінові розриви «тягнуть ціну» назад); ринок відкривають дилетанти, закривають професіонали; маркетмейкери, що котируються ціну, спеціально влаштовують гепи в своїх інтересах, готуючись до зворотного руху, захоплюючи дрібних спекулянтів в свої мережі, вдаривши потім по їх стоп-наказів, рівні яких їм відомі по «Книзі Заявок».

Ухвалення рішення про використання будь-якій торговельній системи має грунтуватися на тестах за історичними даними, з аналізом отриманих результатів торгів, просадок і прибутків.

Як це відбивається на ринку Форекс?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online