У скільки Вузів можна подати документи в 2018 році

  1. Прийом абітурієнтів до ВНЗ країни в 2018
  2. Кількість ВУЗів, в які одночасно дозволено подавати документи на вступ
  3. Категорії надходить, на яких поширюються пільги під час вступу:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поставте оцінку від 1 до 5. Нам важливий Ваш голос

[Total: 0 Average: 0]

Випускний є довгоочікуваною подією для кожного школяра. З отриманням атестата про повну загальну середню освіту для випускників відкривається нове, доросле життя, шлях по якій кожен вибирає самостійно. Однак, щоб відбутися в житті, необхідно отримати вища освіта . Тому так важливо вибрати хороший Вуз і відповідну професію.
Як правило, на останньому році навчання в школі кожен старшокласник замислюється про вибір Вузу, вивчає інформацію за кожним в місті вищого навчального закладу.

Важливим фактором є вивчення регламенту і правил подачі документації на надходження. Важливим буде дізнатися про наявність пільг під час вступу, а також необхідної кількості балів для вступу. Щорічно ці відомості і вимоги змінюються, тому спиратися на показники минулих років не доводиться.

Щороку Департамент освіти проводить різні реформи, а також вносить деякі нововведення в правила вступу випускників зі шкіл. Слід зауважити, що не менш важливим є можливість подачі документів на вступ у кілька вузів, що дозволяє убезпечити себе за умови недобору необхідної кількості балів на ЄДІ. Отже, які ж правила вступу до вищих навчальних закладів чекають абітурієнтів у 2018 році?

Прийом абітурієнтів до ВНЗ країни в 2018

У майбутньому році правила прийому випускників шкіл до вищих навчальних закладів будуть змінені:
1. Так, особи, які бажають вступити до ВУЗу і відучитися на бакалавра або на спеціаліста, зіткнутися зі змінами, що стосуються абітурієнтів пільговиків. Кандидатури пільговиків на вступ розглядаються в першочерговому порядку. Так, Міністерством освіти були внесені поправки, що дозволяють з 2018 року відносити до категорії першочергових дітей, чиї батьки служать в Росгвардіі.
2. Відтепер в обов'язок Вузів входить інформування вступників про початок роботи приймальної комісії в більш ранні терміни. Так, керівництво ВУЗів в минулому році інформували про початок прийому не пізніше 16 листопада поточного року. З наступного року всі необхідні відомості для надходження Вузи зобов'язані надавати не пізніше початку жовтня. Така зміна розраховане на те, що школярам буде надано більше часу на вивчення вимог вищих навчальних закладів та підготовку до вступу.
3. Нововведення стосуються і кримчан. Раніше випускники були наділені правом подачі документації на надходження в ВНЗ країни за квотою. Так, в період з 16 по 17 роки їх приймали на навчання без результатів ЕГЖ. Тобто, потенційні абітурієнти могли самостійно вибрати Вуз, в який можна було вчинити по результатам загальноросійського тестування або певних правил надходження конкретного Вузу. Більшість кримчан вважали за краще не здавати ЄДІ, вважаючи його важко виконуваним. Однак, в 2018 році на підставі президентського указу їм в обов'язковому порядку доведеться здавати ЄДІ для отримання атестата про середню загальну або повну освіту.

Кількість ВУЗів, в які одночасно дозволено подавати документи на вступ

У новому році ніяких змін, що стосуються подачі документів на вступ до ВНЗ, не передбачено. Вступники матимуть право вступати одразу в 5 установ вищої професійної освіти, при цьому на різні спеціальності. Також, потенційні абітурієнти зможуть вибрати три спеціальності в кожному ВУЗі. Не варто забувати, що кожен випускник має право спробувати вступити на бюджет. Вступники зможуть подати документи не тільки на очну форму навчання, а й на заочну або вечірню. На відміну від очної форми, конкурс на інші форми навчання порівняно нижче, та й кількість балів, необхідних для зарахування також не високі. Отже, ті, хто не впевнений у вступі на стаціонар, можуть спробувати удачу, подавши сертифікати на заочне відділення.
Прийом необхідного пакета документів на вступ до ВУЗів буде здійснюватися в декілька етапів:
1. Проведення відбору абітурієнтів на бюджетні місця.
2. Зарахування випускників на вільні і звільнилися бюджетні місця.

Категорії надходить, на яких поширюються пільги під час вступу:

1. Випускники, які є учасниками, а також переможцями різних олімпіад. Дана категорія при надходженні отримує додаткові 10 балів. Однак, диплом переможця олімпіади надається лише в один з обраних ВНЗ.
2. До пільговикам можна віднести і тих вступників, хто брав участь в здачі ГТО і має відповідний значок. Також пільги застосовуються і до випускників шкіл, які беруть участь у волонтерському русі (необхідно документальне підтвердження) і власники срібною або золотою медаллю.
Варто відзначити, що далеко не кожен майбутніх студент хоче вчитися цивільним професіям. Чимало тих, хто хоче пов'язати своє життя зі Збройними Силами РФ. Тут важливо знати, що навчання у відповідних Вузах відрізняється деякими особливостями, та й умови для зарахування більш жорсткі:
1. Крім подачі необхідних документів для вступу, абітурієнтові потрібно здати фізичну підготовку, а також пройти психологічний тест. Також для вступу потрібно пройти медичну комісію, результати якої слід докласти разом з основними документами.
2. Надходження в військова установа не передбачає можливості подачі документів ще в кілька. Тому важливо чітко усвідомлювати всю відповідальність і бути впевненим в своїх силах. Інакше у разі ненадходження, випускник втратить рік. Щоб убезпечити себе від провалу, можна подати документи на надходження в ВНЗ, в яких є військова кафедра. Навчання дозволить в майбутньому пов'язати свою діяльність в силовими структурами. Також, для відслужили в армії у багатьох військових ВУЗах під час вступу надаються певні пільги. Пільги також передбачені дітям сиротам, а також вступники, які беруть участь у військових діях.

(Visited 263 times, 1 visits today)

Подивилися: 1 268

Отже, які ж правила вступу до вищих навчальних закладів чекають абітурієнтів у 2018 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online