Технікум зобов'язаний допомогти з роботою випускнику-сироті

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

10 серпня 2011, 12:37 Переглядів: 10 серпня 2011, 12:37 Переглядів:   Навчальний заклад має допомогти випускнику-сироті в пошуку роботи

Навчальний заклад має допомогти випускнику-сироті в пошуку роботи.

"Добрий день," Юрлікбез "! Я провчилася в технікумі на двох спеціальностях. До того ж маю статус повної сироти без опіки. У моєму навчальному закладі мені кажуть, що я повинна влаштуватися сама на роботу, щоб вони мені виплатили т.зв. випускні гроші . І ще мені кажуть, що якщо я таки знайду роботу, то втрачу статус сироти. Підкажіть мені, будь ласка, як правильно вчинити і що мені належить за законом? "- Світлана.

Консультує керуючий партнер юридичної компанії "С.М.А.Р.Т." Дмитро Мальцев:

"У Законі України" Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування "написано, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають право на повне державне забезпечення до закінчення навчального закладу (після завершення навчання вони статус сироти втрачають). зокрема це стосується і так званих випускних грошей, про які ви написали. Швидше за все, ви говорите про грошову допомогу випускникам навчальних закладів, а також про грошову компенсацію на придбання одягу та буві. Так в 8-й статті того ж Закону говориться, що такі випускники, як ви, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи органів праці та соціального захисту населення одягом і взуттям, а також разовим грошовою допомогою в розмірі двох прожиткових мінімумів для людей їх віку. За бажанням випускників замість одягу і взуття їм можуть видати грошову компенсацію на їх придбання. тобто ці виплати є обов'язковими і гарантуються державою, тому вам повинні їх виплатити незалежно від того, влаштував сь ви на роботу чи ні.

[Money1]

Що стосується працевлаштування, то за тим же Законом, держава (Зокрема ці обов'язки покладаються і на навчальний заклад) також зобов'язана забезпечити вас першим місцем роботи як молодого фахівця. Тому, щоб отримати належне вам за законом, зверніться до місцевих органів опіки та піклування (за місцем проживання) із заявою, в якому повідомте про зазначені порушення законодавства в вашому технікумі, пославшись на згаданий закон . Вони зобов'язані вам допомогти, аж до захисту ваших інтересів в суді.

Питання надсилайте на адресу: [email protected]

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Технікум зобов'язаний допомогти з роботою випускнику-сироті". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Підкажіть мені, будь ласка, як правильно вчинити і що мені належить за законом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online