Нерухомість в Сочі від забудовника. Ціни, стан ринку, перспективи

  1. Загальний огляд ринку нерухомості Сочі. Нерухомості Сочі 2013 Ринок нерухомості Сочі почав активно...
  2. Хто купує сочинське житло?
  3. Новобудови Сочі
  4. Особливості сочинського первинного ринку нерухомості
  5. Ринок вторинного житла
  6. Особливості вибору квартири на вторинному ринку
  7. Дивимося пізнавальне відео: "Ринок нерухомості в Сочі в 2013 році".

Загальний огляд ринку нерухомості Сочі. Нерухомості Сочі 2013

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок нерухомості Сочі почав активно розвиватися після 2007 року, коли було оголошено про проведення Зимової Олімпіади-2014.

Сьогодні забудовники вже можуть запропонувати велику кількість і дешевого, і елітного житла, тоді як всього кілька років тому більш насиченими були пропозиції елітного сегмента.

Після кризи забудовникам довелося перемикатися на бюджетне будівництво. На даний момент покупці мають можливість розглядати будь-які цінові пропозиції: від порівняно дешевих будинків на значній відстані від моря або центру міста, до дорогих апартаментів в елітних житлових комплексах.

Ціни на сочинські квартири

Одна з головних особливостей сочинського житла - це його вартість, яка цілком може зрівнятися з московськими показниками.

Викликано це і курортним розташуванням, і наближаються спортивними подіями. Активний приплив інвестицій в місто зробило землю особливо дорогий.

Забудовники змушені витрачати великі гроші тільки на придбання ділянки. Важливу роль відіграє і близькість до моря, і вигляд з вікна, і загальний рівень розвиток району, його інфраструктура. Навіть наявність гаража має велике значення, адже кожен квадратний метр землі дуже цінний.

Про тенденції вартості житла в Сочі на 2013 рік можна судити за офіційним документом. 7 лютого 2013 року Адміністрація муніципального освіти місто Сочі прийняла постанову, згідно з яким середня розрахункова ринкова вартість 1 м2 в місті на перший квартал 2013 року повинна становити від 52 140 до 64 578 рублів (в залежності від району).

Втім, знайти можна і квартири від 35 000 рублів за квадратний метр. Це вже найдешевші пропозиції, і купувати їх краще всього заздалегідь, на «стадії фундаменту». Чим ближче здача будинку в експлуатацію, тим менше шансів придбати бюджетне житло.

Чим ближче здача будинку в експлуатацію, тим менше шансів придбати бюджетне житло

Хто купує сочинське житло?

Ще одна особливість ринку нерухомості Сочі полягає в тому, що значна частка його учасників - це не місцеві жителі, а приїжджі. В основному це москвичі, пітерці, жителі деяких інших великих міст. Набувається ними курортне житло для кількох цілей:

  • Короткочасне проживання. Власники квартири приїжджають тільки відпочити влітку на пляж або взимку в гори. Весь інший час квартира може або бути порожніми, або здаватися в оренду. Правда, практично половину року здати житло в оренду буде проблематично, оскільки не сезон. При виборі житла, відповідно, основну роль відіграє близькість або до узбережжя, або до гір.
  • Постійне мешкання. Тут при покупці важливу роль відіграє не тільки стан самого житла, а й рівень розвитку інфраструктури. Люди розраховують жити не місяць-другий, а року і десятиліття. Тому значення має наявність в районі поліклінік, лікарень, шкіл, магазинів, мережі громадського транспорту і т.д.
  • Інвестиції. В цьому випадку квартира купується або для здачі в оренду, або як хороше капіталовкладення. Другий варіант розрахований на те, що через кілька років житло можна буде продати за тим самим набагато вищою ціною. До речі, саме тому багато квартир в місті зараз стоять порожні - їх просто придбали «на майбутнє».

До речі, саме тому багато квартир в місті зараз стоять порожні - їх просто придбали «на майбутнє»

Новобудови Сочі

Стан ринку новобудов Сочі

У початку 2013 року первинний ринок Сочинського житла був насичений великою кількістю пропозиції в різних цінових категоріях. При цьому найбільш затребуваним є житло економ- і бізнес-класу.

Елітна нерухомість користується набагато меншим попитом. Але зараз дороге житло купують вже більше, ніж в 2009-2010 роках. Тоді криза змусила девелоперів зосереджуватися на продажах дешевих квартир, в даний же момент і дорогі апартаменти привертають дедалі більшу кількість заможних людей.

Елітне житло в основному купують москвичі та інші приїжджі. Сочинцев ж більше цікавить можливість купити дешеву квартиру - далеко від моря, зі слабко розвиненою інфраструктурою району, але в умовах дуже високих цін інших варіантів для багатьох покупців просто немає.

Експерти прогнозують, що рівень зацікавленості елітним сегментом підвищиться вже в 2014-2015 роках, коли будуть завершені роботи по створенню інфраструктури для Олімпіади.

Разом з тим, аналітики не можуть з упевненістю сказати, як поведуть себе ціни на житло після спортивної події. Цілком можливо, що вони почнуть знижуватися, але можуть залишитися і на нинішньому рівні.

Особливості сочинського первинного ринку нерухомості

Розглянемо докладніше особливості сочинського житла економ-класу, бізнес-класу і елітного сегмента:

  • Оскільки головним фактором ціноутворення курортної нерухомості є віддаленість від моря, то бюджетне житло зводиться далеко від берега. Інфраструктура розвинена слабо, в основному є тільки основні пункти: водопостачання, опалення, електрику, газ. У нових мікрорайонах немає власних торгових центрів, поліклінік, дитячих садів і т.д. Кількість місць для паркування обмежена.
  • Внутрішнє оздоблення квартир також відповідає ціні. Вільне планування тут не вітається. Оздоблення - дешевими матеріалами (новосели часто роблять уже власний ремонт). Можуть здаватися квартири і зовсім без обробки. До речі, це може виявитися вигідніше для покупця, оскільки забудовники люблять завищувати ціни на свої будматеріали.
  • Квартири бізнес-класу знаходяться вже ближче до моря. Планувальники передбачають в мікрорайонах власні магазини, перукарні, спортзали і т.д. Для автомобілів створюються підземні або надземні паркінги з великою кількістю паркувальних місць.
  • Внутрішнє оздоблення квартир передбачає використання більш дорогих матеріалів. Будинки нерідко мають індивідуальне опалення, сигналізацію, в під'їздах працюють консьєржі.
  • Елітне житло - це розкішні апартаменти, які знаходяться майже на самому березі моря або неподалік від нього. Також таке житло зводиться ближче до центральної частини міста, де земля дуже дорога. Інфраструктура дуже розвинена: від маленьких магазинчиків до шикарних ресторанів.
  • Квартири можуть мати вільне планування відповідно до побажань замовника. Для обробки використовуються дорогі матеріали, якість робіт також знаходиться на високому рівні. Квартира може бути здана вже з усією побутовою технікою та меблями.
  • Обов'язковою є наявність охоронної та протипожежної сигналізації.

Обов'язковою є наявність охоронної та протипожежної сигналізації

Ринок вторинного житла

Переваги придбання вторинного житла

З огляду на дуже високі ціни на квартири в новобудовах Сочі, ринок вторинного житла демонструє велику активність.

Можна виділити кілька переваг, які надає операція з придбання "вторинки":

  • Ціна. Правда, коли підвищуються ціни на нові квартири, дорожчають і старі. Але в другому випадку ціни підвищуються набагато повільніше. До кінця 2012 року було відзначене деяке підвищення цін на сочинське вторинне житло. Експерти прогнозують, що вже до осені 2013 року ціни знову будуть знижуватися.
  • Безпека. Покупець має можливість подивитися, що вдає із себе квартира, в якому вона стані. Нове житло часто купується ще на етапі будівництва, тому в деякій мірі забудовники пропонують «кота в мішку». Проте, за умови правильного укладання угоди на початковому етапі будівництва нове житло можна купити навіть дешевше, ніж вторинне.
  • Можливість вибору нерухомості в певному районі з уже готовою інфраструктурою. Незважаючи на те, що Сочі забудовується ударними темпами, в деяких районах забудовники не поспішають зводити об'єкти. Якщо покупцеві хочеться мати житло саме в такому районі, то єдиний вихід для нього - ринок вторинного житла.
  • Час укладання угоди. Як показує практика, оформлення всіх необхідних документів для придбання «вторинки» займає менше часу, ніж укладання угоди на первинному ринку.

Як показує практика, оформлення всіх необхідних документів для придбання «вторинки» займає менше часу, ніж укладання угоди на первинному ринку

Особливості вибору квартири на вторинному ринку

Перед тим, як купувати квартиру на вторинному ринку нерухомості Сочі, слід ознайомитися з деякими порадами з приводу вибору:

  • Місцезнаходження. Тут принцип такий же, як і в новобудовах - чим ближче до моря, тим краще. Ідеально - 0,5-2 км від берега, але на такій відстані від пляжів продаються дорогі квартири елітного класу. Елітна «вторинка» може побут практично нової - іноді власник продає її вже незабаром після придбання. Важлива інфраструктура: транспортні розв'язки, комунікації, торговельні та розважальні об'єкти.
  • Юридична чистота. Якщо в новобудовах житло продається «з нуля», то на вторинному ринку квартири можуть мати багату історію. Всі попередні угоди обов'язково повинні перевірятися юристами. Занадто часте участь в угодах з купівлі-продажу одного і того ж об'єкта нерухомості насторожує. Велику увагу слід приділяти і відсутності проблем з власниками. Наприклад, якщо квартира належить неповнолітнім власникам, варто перевірити, чи не порушені їхні права. Відомі випадки, коли угоду визнавали недійсною, оскільки були порушені права неповнолітніх власників. Обов'язкова перевірка особистості посередників і самого власника квартири.
  • Приховані дефекти в квартирі. Часто перед виставленням на продаж квартири її власник робить поверхневий ремонт, щоб приховати недоліки. При недостатньо уважному огляді покупець може їх і не помітити, але незабаром вони починають проявлятися. Це може бути що завгодно - від протікають труб, замотаних ізолентою, до дірки в стіні за шафою. Тому перш ніж укладати угоду обов'язково потрібно проводити не побіжний, а дуже уважний огляд.

Тому перш ніж укладати угоду обов'язково потрібно проводити не побіжний, а дуже уважний огляд

Продовження. Часть №2

Успіх в бізнесі - це успіх і в житті Успіх в бізнесі - це успіх і в житті.

Так успішному підприємцю доводиться багато працювати, щоб домогтися успіху, але всі його праці будуть винагороджені свободою!
Свободою вибору, свободою обдуманих дій.
подивіться як вигідно купувати нерухомість в Іспанії.

Дивимося пізнавальне відео: "Ринок нерухомості в Сочі в 2013 році".

Дивимося пізнавальне відео: Ринок нерухомості в Сочі в 2013 році

Хто купує сочинське житло?
Хто купує сочинське житло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online