Бізнес-ідея: переробка пластику. Прийом пластика на переробку

  1. Загальна корисна інформація
  2. Чому в Россііна розвинена дана галузь?
  3. Перші кроки до відкриття бізнесу
  4. Де здійснювати прийом пластика на переробку?
  5. Купівля обладнання
  6. Переробка відходів пластика: технологія і особливості
  7. Де ж брати сировину для переробки?
  8. Доходи і витрати
  9. Що ще потрібно знати?
  10. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Далеко не секрет, що в великих містах вже давно стоїть проблема утилізації ПЕТ-пляшок або, простіше кажучи, пластика. Багато екологів ламають голови над вирішенням цієї проблеми. Так чи інакше, доступні рішення є, наприклад - переробка пластика. Погодьтеся, рятувати екологію планети і при цьому заробляти непогані гроші - дуже здорово. Якщо враховувати те, що це дуже рентабельний бізнес, то можна сміливо відкривати власну справу в цій сфері. Але тут є безліч нюансів, про які обов'язково потрібно сказати.

Але тут є безліч нюансів, про які обов'язково потрібно сказати

Загальна корисна інформація

Так як ПЕТ-пляшки можна виготовити дуже дешево, то навряд чи в найближчі роки їх виробництво припиниться. Приймають такі пластикові відходи за сущі копійки, тому куди простіше викинути пластик разом зі сміттям, ніж нести на пункт прийому. З'являються величезні звалища з пляшок і інших виробів.

Варто звернути вашу увагу на те, що саме по собі пластикове виріб розкладається близько 200 років. Так як цей бізнес буде заснований на переробці вторинної сировини, то він дуже дешевий. Така справа досить просто відкрити. Це обумовлено тим, що держава буде допомагати вам всілякими методами.

Крім того, в більшості випадків вам не потрібно буде витрачати гроші на покупку сировини. Цілком можливо, що за переробку певної кількості пластикових відходів ви навіть будете отримувати невеликий відсоток. Давайте розглянемо деякі основи даного бізнесу і більш детально розберемося з технологічною лінією і рентабельністю.

Чому в Россііна розвинена дана галузь?

Цим питанням повинен задаватися кожен починаючий підприємець. Взагалі, причин може бути багато. Але основна з них полягає в наступному: бізнесмени вважають, що будуть потрібні величезні початкові капіталовкладення. Крім цього, існує думка про нерентабельність такого заняття, що в корені невірно. Якщо приводити наочні цифри, то на території Росії є дуже мало підприємств, які займаються переробкою пластику.

Приблизно 6% йде на вторинну обробку і, відповідно, 94% йде на смітник, де ПЕТ-пляшки і розкладаються протягом двох-три сотні років. А ось в Європі, наприклад, не така плачевна ситуація, хоча теж далека від ідеалу. Там переробляється близько 80% пластика. Виходячи з усього цього, можна з упевненістю говорити про те, що це досить вигідне вкладення коштів, особливо якщо відкриватися в великому місті, де щорічно на звалище привозять сотні тонн пластику.

Перші кроки до відкриття бізнесу

Найголовніше - це успішний старт, а далі буде простіше. На самому початку вам доведеться побігати. Варто дізнатися, чи здійснюються в вашому місті спеціальні екологічні програми. Суть їх полягає в тому, що регіональною владою виділяються грошові гранти або інша допомога бізнесменам даної галузі. Так, вам можуть допомогти підібрати приміщення або організувати регулярні поставки сировини на склад або ж платити відсоток від перероблених відходів.

Тому, перед тим як оформляти юридичну особу, загляньте в місцеву адміністрацію. Там ви зможете дізнатися, яким чином влада підтримує екологію свого міста або регіону. Після того як ви укладете договір, можна відкривати рахунок в банку, а також приступати до пошуку відповідного приміщення, де буде ваш невеликий завод. Не забудьте зареєструвати юридичну особу, переважно використовувати форму «ТОВ».

Не забудьте зареєструвати юридичну особу, переважно використовувати форму «ТОВ»

Де здійснювати прийом пластика на переробку?

Як було відзначено трохи вище, потрібно зайнятися пошуком відповідного приміщення. Якщо в Європі це справжня проблема - знайти порожній завод або цех, то в Росії немає нічого простішого. Є велика кількість будівель, які простоюють ще з радянських часів. Потрібно орієнтуватися на площу в 300 квадратних метрів. Цього буде цілком достатньо для установки всього устаткування, а також організації невеликого складу для зберігання сировини і готової продукції.

Але не забувайте про те, що у випадку з покинутим будинком вам необхідно буде відновлювати або ж проводити власними силами комунікації. Якщо у вас є вільні кошти, то ви можете орендувати вже готове до відкриття приміщення, але доведеться добре витратитися. Ще один варіант - швидкобудуюємі ангари. Це хороше рішення, якщо вам потрібно якомога швидше відкриватися, і немає часу на пошуки.

Купівля обладнання

Після того як ви підібрали приміщення, провели всі комунікації і зробили їх придатним для експлуатації, необхідно приступати до закупівлі техніки. Тут ви можете піти двома шляхами: купити обладнання вітчизняного виробництва або зарубіжного. У першому випадку придбання коштуватиме трохи менше, однак і якість постраждає. В останньому випадку все гранично дорого.

Варто звернути вашу увагу на те, що прийом пластика на переробку - це не випуск питної води, тому технологічної лінії, виготовленої в Росії, буде цілком достатньо. Якщо купувати малопродуктивних просту техніку, то все обійдеться приблизно в 600 тисяч рублів. Якщо ж ви плануєте створювати повноцінний потужний завод, то потрібно заплатити не менше 2-3 мільйонів рублів за обладнання для переробки пластику.

В принципі, почати можна і з невеликого заводу. Найбільш вигідно займатися переробкою прозорого пластика, його можна продавати приблизно по 20 тис. Руб. за тонну, кольоровий - по 15 тис. руб., а коричневий - по 10 тис. рублів.

Переробка відходів пластика: технологія і особливості

Давайте розглянемо, як же, власне, все протікає. Весь процес умовно можна розділити на кілька нескладних етапів. На першому потрібно зайнятися сортуванням. Це робиться вручну. Працівники повинні відокремити кольоровий пластик, прозорий і коричневий. Обумовлено це тим, що на виході ми повинні отримати продукт одного кольору, в іншому випадку вартість партії зменшиться в рази.

Сторонні предмети, наприклад гума або папір, повинні віддалятися вручну. Після закінчення процесу сортування йде завантаження пластикових тар в лінію. Сама по собі переробка не займає багато часу, хоча все залежить від продуктивності устаткування, тому це може бути як тонна в годину, так і 200-300 кілограмів.

Лінія складається з декількох з'єднаних агрегатів. На першому відокремлюються кришки і етикетки, після сировина надходить в дробарки, де ножами воно подрібнюється і передається далі по конвеєру. Наступним варто миючий верстат, який гарячою водою видаляє не тільки забруднення, а й непотрібні залишки дроблення. Далі пластик проходить полірування і полоскання, і вже очищеним сходить з конвеєра. Флекс поступово накопичується в бункері, звідки потім вивантажується і сортується.

Де ж брати сировину для переробки?

Це, мабуть, найпростіший питання, яке вирішується гранично швидко. Напевно у вашому місті є звалища, куди кожен день привозять велику кількість пластику. Ніщо не заважає вам укласти договір з власником і вивозити сировину на переробку до себе. Власнику звалища це досить вигідно, тому що не потрібно платити гроші за вивезення на більшу звалище або утилізацію.

Можете скласти оголошення про те, що ви приймаєте пластик за хорошою ціною, скажімо, по 6 рублів за кілограм. До речі, доцільно організувати пункт прийому безпосередньо на складі або біля нього. Так ви позбавите себе від зайвих витрат на транспортування. В принципі, тут не повинно виникнути жодних проблем. Як уже було відзначено вище, держава, і в першу чергу місцева влада, зацікавлені в переробці пластику.

Доходи і витрати

Ну а зараз давайте поговоримо про те, скільки в кінцевому рахунку вам доведеться витратити і скільки ви зможете заробляти за місяць старанної роботи. На обладнання піде близько 600 000 рублей, плюс до цього нам буде потрібно найняти співробітників, мінімум 6-8 чоловік. Якщо заробітна плата кожного складе близько 20 000-25 000 рублів, то це ще 150 тисяч. Також варто взяти до уваги непередбачені витрати, на них відведемо 100 000 рублів.

Якщо місцева влада допоможуть з приміщенням, то перший час не буде необхідності платити за його оренду, але за електроенергію доведеться віддавати по 30 тисяч рублів щомісяця. У загальному і цілому вторинна переробка пластика обійдеться вам в 900 000 рублів. Але беріть до уваги, що це при малопродуктивною технологічної лінії. Витрати збільшаться в рази при покупці більш потужного устаткування. Вже приблизно через рік ви повинні повністю окупитися. Для цього вам необхідно виробляти близько 10 тонн флекса в місяць.

Для цього вам необхідно виробляти близько 10 тонн флекса в місяць

Що ще потрібно знати?

Як ви бачите, переробка пластика - бізнес досить прибутковий. Але тут дуже важливо мати правильний підхід. Наприклад, можна значно скоротити витрати, якщо звернутися за допомогою до адміністрації міста. Крім цього, можна постійно укладати ефективні договори з власниками великих звалищ на поставки сировини для переробки. Згодом ви зможете поступово розширювати свій завод і збільшувати продуктивність технологічної лінії. Прибуток буде зростати, і поряд з цим ви будете робити досить корисну справу для місцевих жителів і землі, на якій живете.

висновок

Не варто забувати про такий важливий момент, як місце розташування заводу. Він не повинен стояти на житлових вулицях. Обумовлено це тим, що під час переробки видаються шуми. Якщо в денний час це не викличе обурення жителів, то в нічний будуть надходити десятки скарг. Крім того, мало кому сподобається стоїть ангар з відходами під вікном, нехай навіть і критий.

Існують норми, які визначають мінімальну відстань до житлових будинків міста. Їх необхідно уточнити у місцевій адміністрації. Ну ось і все, що можна сказати про те, що таке переробка пластика в гранули, і які переваги даного бізнесу. Як ви бачите, тут немає нічого нереального. Більш того, заручившись необхідною підтримкою, ви зможете легше почати і розвиватися.

Чому в Россііна розвинена дана галузь?
Де здійснювати прийом пластика на переробку?
Де ж брати сировину для переробки?
Що ще потрібно знати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online